Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám dobré zimní pneu, ale když na horách po Silvestru zapršelo a vrstva sněhu na silnicích se změnila v led a ledovou kaši, tak jsem byl rád, že mám v kufru řetězy za 300 \"pro strýčka přihodu\". Bez problémů jsem je nandal, pomalu a jistě dojel tam, kam jsem potřeboval, lehce sundal. Je mi jasné, že toho ty řetězy mnoho nezvládnou, ale pro takové nárazovky vyhovují.

Odesláno

Tak řetězy snad nejsou určený pro dlouhodobý ježdění?? A já co vím, tak v Teskách a tak maj ty řetězy od Razat style, což nebude až takovej průser, my jich před 3 lety prodali v mototechně kvanta a nikdo s nima nepřišel.Sou to takový ty ve žlutejch kulatejch plastovejch krabicích.

Odesláno

Jen pár postřehů s řetězy.

Jsou dva druhy (profilem materiálu) laciných řetězů. Obdelníkový a kruhový průřez ok řetězu. Odolnější jsou ty s kruhovým průřezem. Vycházím z praktických testů na horách. Ale i na těch obdelníkových to jde, ale běda, pokud má auto větší odpor k jízdě, nebé nedejbože nekoho chceš na laně popocuknout. V ten moment se ti od odporoučí z kola a pokud zůstanou ležet jen tak na silnici, tak jsi š?astný motorista. Jináč ti vyšetří blatník a když je veliká smůla, můžou poškodit i brzdovou hadičku.

Odesláno

Souhlasím s odpovědí od janhercika. Když jedu v zimě na hory, dávám do kufru tyto řetězy (Razant) vždycky. Jezdím často - lyžovat a na chalupu do Jeseníků - a za cca 4 roky, co je vozím, jsem je použil max. 6x, ale vždycky mě dostaly z nejhorších sraček (led v kopci, rozbředlý sníh, nasněží najednou 30cm... a jenom pneu i sebelepší nestačí). Ve městě jsem je nikdy nepoužil. Neroztrhaly se, jenom se musí po každém použití vyprat čistou vodou a pořádně usušit, jinak zrezivějí.

Vím, že se dají koupit značkové - kvalitní - drahé řetězy, otázka je, jestli se to vyplatí, když je použiju minimálně. Kdybych bydlel na horách a rajtoval s nima 2 měsíce v roce, byla by to jiná....

Jo a mimochodem - např. v Rakousku jsou řetězy v zimě povinné, minulý rok mi dokonce kontrolovali, jestli velikost řetězů odpovídá velikosti kol.

[Editován dne 6/1/05 jbily]

Odesláno

mám taky levný řetězy třetí sezónu a i když jezdím na hory lyžovat a na chatu dost často použil jsem je asi jenom párkrát.Normálně fungovaly a vydržely i docela svižnou jízdu,aniž by se roztrhly,nebo nějak poškodily auto.Jde hlavně o klid,že je mám a když bude zle můžu je nasadit,že bych je nasazoval s radostí pokaždý když trošku nasněží to ne.

Odesláno

On to je totiž taky tak troch Murphyho zákon....když je máš, tak je málokdy použiješ, když je nemáš, tak jsou potřeba.To jen já blbec vozil půl roku v kufru pojízdnej hever, kterej vážil snad 20 kg, a až jsem si stáhnul odsud manuál, tak jsem zjistil, že jsem ho celou dobu vozil v rezervě. No blbec.A kolikrát švára ten hever potřeboval, a já třeba jel 150 km od baráku bez heveru. No nervózní jako prase, a zbytečně.

Odesláno

Já teda s řetězama zkušenosti nemám ale osobně si myslím, že jsou lepší nějaké řetezy než žádné řetězy.

No a se týče heveru tak, když jsem si koupil 205 tak tam nebyl a asi za týden jsem jel s přítelkyní na projižďku a utrhl se mi ventilek a ja potřeboval hever. Ješte jsem dojel k benzině a tam si půjčil hever od prodavačky, která měla venku fáčko. Začal jsem zvedat auto a když začal hever zvedat a začlu to jít víc ztuha, tak jsem zabral a hever se rozpadl. Pak než jsem se rozkoukal tak přítelkyně přinesla další hever - od felicie. Přehodil jsem rezervu - ta tam naštěstí byla, a začal jsem se rozhlížek komu vrátim ten hever no a jediná felicie která tam stála tak byla policejní. Verča jim donesla hever zpět, fízlové skočili do auta a odjeli. Pak jsem si pořídil hever a ty 2 roky co jsem měl 205 jsem ho nikdy nepotřeboval. Teda když nepočítám přehazování kol léto/zima.

To jsem se zas ňák rozepsal co??

Tak čau :papa

Odesláno

to ja spis resim jinej problem, kdyz mam lna aute hlinikace, tak ty maji delsi srouby nez obyc kolo a ja ma strach, kdyz pichnu, tak neprichitim rezervu, antoz mam na to moc dlouhy srouby, ale jeste jsem to nastesti neresil :D

Odesláno
Napsán autorem mk405

Zdar,

v mnoha obchodech se zjevily řetězy za 300,- má to cenu nebo ruce pryč??? má je nokdo??? mk:papa

Za ty prachy sou to asi opravdu řetězi, protože sou z měkkého materiálu ,-)

sice jak tu někdo správně podotkl jelší něco , než nic, ALE.

Takovej šuntskej řetěz, když se rozletí, nejen, že jedno kolo najednou přestane brzdit, nebo zabírat a auto se nádhrně otočí, ale taky může hezky rozmlátit podběh, blatníčky atd... možná ještě někoho přizabít.

Mám pocit, jako by tyhle řetězy vymyslel čech, co viděl v rakousku ceduli, že bez řetězů tam nesmí, tak aby měl co ukázat.

Odesláno

Sorry za řetězi, bylo pozdě a čj není má silná stránka

pneu mám sice matador mp56 silica ale 8mm 4ks :D, jinak jezdím v zimě bez problému, chtěl bych to prostě vyloženě na nouzovku (ledovka) a pokud by na ně došlo tak velmi pomalá jízda, mám své autí rád a hlavně pojistka na sraz:D mk

Odesláno

kvalitni zetezy asi neexistuji. Ale radsi kup alespoň ty za 300. Asi bych na srazu neusl, kdybych mel mit v hlave porad jen to, ze to mame dom 150 km a ja budu celou cestu z5 pomahat do kopce tlacit:D:papa

Odesláno

řetězy slevňují dneska jsem viděl v Olympii, myslím,že je to Hypernova řetězy za 199,- .Jsou to samo ty jakořetězy,ale na vyproštění lepší než nic.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...