Bohumil Odesláno 5. leden 2005 Odesláno 5. leden 2005 Od 17.1.2005 se zvyšují poplatky za registraci vozidel a za různé další změny. Tak koukejte makat, a? to stihnete ještě za současné ceny. Citovat
Hadra Odesláno 6. leden 2005 Odesláno 6. leden 2005 Hajzlové, tak je jim furt málo..........doprdele, to je tam kilo za evidenčku, tam tři kila za přepis, tam tři kila za značku, tam litr za emise a stk, tam litry za pojistku.Ty auta by se měly prodávat nový tak za 50 tisíc. A lux tak za 150 tis.Shade zadara.Je to bordel Citovat
Neon Odesláno 6. leden 2005 Odesláno 6. leden 2005 Tak tak - jsou to hajzlové - ale to jak ty popiseješ - tu kilo za evidenčku - tak to už je 2kila - jak popisuješ 3kila za přepis, tak to bude 8kil - takže to budou ještě větší hajzlové, než si myslíš Jo mimochodem - teď jsem byl přepisovat auto před týdnem v Říčanech, kde je to pro Prahu východ a strávil jsem tam 5a půl hodiny čekáním a 40 minut vyřizování (úřednice za tu dobu stihla 2kafíčka) - takže bych to možná i vydržel po onom 17tym lednu jestli nechcete přijít o nervy:papa Citovat
Bohumil Odesláno 7. leden 2005 Autor Odesláno 7. leden 2005 Jedná se o zákon 635/04 o správních poplatcích. To až si přečtete, tak si popláčete. http://web.mvcr.cz/rs_atlantic/ftp/sbirka/2004/zakon_12.html#castka_215 Citovat
Fusion Odesláno 7. leden 2005 Odesláno 7. leden 2005 já si myslím, že zdražovat se asi musí, jeznže z 300 na 800 je pěkná blbost, to neodpovídá žádné inflaci nic, to zaprvé, a zadruhé pak ta služba musí mít nějakou úroveň. Vím, že v Brně se u přepisu sedí celej den. Za mě to naštěstí udělal bazar (vezmou všechny prodaný auta za 1 týden a frknou to všechno naráz) Citovat
Medvěd Odesláno 7. leden 2005 Odesláno 7. leden 2005 A to ten bazar jen odhlásil, nebo i na Tebe přehlásil. Já se domníval, že přihlásit si to vždycky musím sám :bojim:bojim Citovat
Fusion Odesláno 7. leden 2005 Odesláno 7. leden 2005 já sem dělal jen evidenčku a šel si pro značky... já to mám vlastně na leasing tak to bude složitější... až mě teďka skončí tak budu muset asi zase lítat co? Citovat
Neon Odesláno 7. leden 2005 Odesláno 7. leden 2005 Fusion: to víš, že je to blbina - i to že ya potvryení o bezúhonnosti chtěj platit a další a další... Ale úředníci mají tak miyerný platz, že toto použijou alespoň jako yástěrku, že jim přidaj - kdyby to mělo odpovídat inflaci, tak by to stálo 304,-... Zajímalo bz mě, kdz zvednou STK a úkony s ní spojené (doufám, že letos ještě ne, jelikož mě to čeká) [Editován dne 7/1/05 Neon] Citovat
Petr605 Odesláno 7. leden 2005 Odesláno 7. leden 2005 Za tohle všechno můžou SOCANI!!!!!! :mad: Bohumil: To je příšerný čtení! Poplatek za přijetí žádosti, poplatek za vydání žádosti... To je doslova hrůza. Když si uvědomím, kolik takových věcí proběhne denně, tak si říkám, kde ty peníze jsou??? Ale ono tak asi musí být, protože úředník je zvyklý na určitý životní styl a není zvyklý moc pracovat (výjimky samozřejmě jsou, ale jenom proto, aby potvrdily pravidlo). A z něčeho se musí platit zvyšování jejich platů a někde se musí vzít peníze, když si poslanci zapomenou, nebo nestihnou snížit platy. Ach jo, kde to žijem?:( [Editován dne 7/1/05 Petr605] Citovat
Dydzej Odesláno 7. leden 2005 Odesláno 7. leden 2005 Koukam na ridicaky (50,-). Protoze pristim rokem konci platnost ridicaku vydanych pred nejakym tim datem, ceka dost z nas jejich vymena. Proto nezapomente na zadosti, kterou budeme muset vyplnit, uvest, ze vymena je povinna dle zvlastniho pravniho predpisu (a nejaky ten paragraf zakona, ktery to narizuje) a tudiz je bezplatna. Citovat
P205XR Odesláno 7. leden 2005 Odesláno 7. leden 2005 Jak poznám, že mi končí platnost když to na něm neni napsaný??? Citovat
Fx Odesláno 7. leden 2005 Odesláno 7. leden 2005 Neon: V Ricanech jsem to mel vzdy max na pul hodiny az hodinu i s cekanim, to jsi tam byl asi v blby den... uz jsem tam byl za posledni rok 8krat a vzdy v pohode... ale casto tam jsou lidi, kteri jsou u okynka treba 4 hodiny a prepisujou 20 aut (pro bazary, znamy atd.) Citovat
P205XR Odesláno 7. leden 2005 Odesláno 7. leden 2005 Fx: když jsem si přihlašoval Hondu (krátká epizoda v mém motoristickém životě) ta tam byla jen jedna pracovnice a situace: jo ještě je to J.Hradec příchod cca 8:00 až 9:00 tak ňák už si to nepamatuju přesně fronta asi tak 20 lidí dostal jsem se na řadu v 16:55 a to mi ještě vyhrožovali, že už mě nevemou parkoviště zaplaceno na 2 hod. - naštěsí bota tam nebyla Už nikdy více ... Citovat
Dydzej Odesláno 8. leden 2005 Odesláno 8. leden 2005 Napsán autorem P205XR Jak poznám, že mi končí platnost když to na něm neni napsaný??? Nejak se to komplikuje - puvodne platilo,ze: Všechny řidičské průkazy jsou platné do 31.12.2005 s výjimkou modrých řidičských průkazů vydaných kolem roku 1956, které mají platnost do konce roku 2002. Výměna dosavadních řidičských průkazů ČR se provádí podle ustanovení § 134 zákona č. 361/2000 Sb. v platném znění. Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, stanovuje v § 134 následující: Řidičské průkazy vydané do 30. června 1964 jsou jejich držitelé povinni vyměnit do dvou let ode dne nabytí účinnosti zákona (tj. od 1. 1. 2001) Řidičské průkazy vydané od 1. července 1964 do dne nabytí účinnosti zákona jsou jejich držitelé povinni vyměnit do pěti let od nabytí účinnosti zákona. Řidičské průkazy podle odstavců 1 a 2 pozbývají platnosti uplynutím příslušné doby stanovené pro jejich výměnu. Za vydání řidičského průkazu ve smyslu § 134 zákona č. 361/2000 Sb. se nevybírá správní poplatek. Tento úkon je osvobozen od správního poplatku podle § 9 odst. 2 písm. b) druhé části věty zákona č. 368/1992 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů. V případě, že by povinná výměna řidičského průkazu byla spojena i s rozšířením dosavadního oprávnění k řízení silničních motorových vozidel, správní poplatek se vybere. Ale po vstupu CR do EU se to nejak zmenilo: Výměna řidičských průkazů a vydávání řidičského průkazu podle vzoru EU Odbor agendy řidičů a motorových vozidel | vydáno: 14. 04. 2004 | Dle tiskové informace z Ministerstva dopravy se bude v České republice po jejím vstupu do Evropské unie vydávat nový řidičský průkaz podle vzoru Evropských společenství v provedení plastové karty (pro představu velikost telefonních nebo bankovních karet). Bude růžovomodré barvy a označen nápisem \"ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ ČESKÁ REPUBLIKA\", logem Evropské unie a rozeznávacím znakem vydávajícího státu \"CZ\". Údaje vytištěné na současném i novém řidičském průkazu jsou téměř totožné, nově bude digitalizována fotografie a podpis. Řidičský průkaz bude uznatelný pro řízení vozidla v rámci Evropské unie a podobně jako současně vydávaný typ řidičského průkazu zpravidla i ve většině ostatních států Úmluv ženevské i vídeňské. Řidičský průkaz bude vydáván na dobu 10 let z důvodu životnosti a čitelnosti plastové karty a nebo na dobu kratší z důvodu omezení odborné nebo zdravotní způsobilosti řidiče. Výroba nového řidičského průkazu bude probíhat centralizovaným způsobem, obdobně jako je tomu u občanských průkazů a cestovních dokladů. Občan podá žádost na předepsaném tiskopisu na příslušném obecním úřadu obce s rozšířenou působností (městský úřad nebo magistrát) a rovněž zde si do 20 dní řidičský průkaz vyzvedne. Pokud se stane, že řidič ztratí řidičský průkaz, bude mu do doby vydání nového řidičského průkazu vystaveno úřadem dočasné potvrzení, na základě kterého bude moci řídit vozidlo na území České republiky. Stávající řidičské průkazy (vydané od 1. 7. 1964 do 30. 4. 2004) budou i nadále platné, a to ve všech členských státech Evropské unie. Časové rozložení výměny řidičských průkazů je uvedeno v tabulce. Řidičský průkaz vydáván od - do: Návrh povinné výměny do: 1.7.1964 - 31.12.1993 31.12.2007 1.1.1994 - 31.12.2000 31.12.2010 1.1.2001 - 30.4.2004 31.12.2013 Výměna řidičského průkazu nebude zpoplatněna, protože se jedná o povinnou výměnu ze zákona. K stávajícím řidičským průkazům i k řidičským průkazům podle vzoru Evropských společenství se budou i nadále vydávat mezinárodní řidičské průkazy. A to do států, které nejsou členskými státy Evropské unie ale podepsaly Úmluvy o silničním provozu (Vídeň 1968, Ženeva 1949). Takze rok 2007 ? (Mam ridicak od roku 1992, platnost neomezenou) No a tohle jsou informace z magistratu: (Platnost od 1.10.2004) Výměna řidičského průkazu za nový typ - Model Evropských společenství (vydáván od 1.5.2004 v provedení plastové karty, s omezením na 10 let) Níže uvedený návod pro postup vychází ze současně platné právní úpravy - zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních a o změnách některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů. Novela zákona o provozu na pozemních komunikacích je projednávána Poslaneckou sněmovnou Parlamentu ČR a nenabyla účinnosti. Vzhledem k této skutečnosti nelze vyměnit řidičské průkazy vydané po 1.1.2001 (vysvětlení uvedeno níže). Žadatel je povinen úřadu předložit: vyplněnou žádost tiskopis Žádost o vydání řidičského průkazu, je k dispozici: - u informační přepážky registru řidičů, Kongresová ul. 2, Praha 4 platný doklad totožnosti žadatele (občan ČR občanský průkaz, v případě jeho ztráty nebo odcizení náhradní doklad, který vydává příslušná městská část dle místa trvalého bydliště občana nebo orgán Policie ČR + další úřední doklad s fotografií, např.: cestovní pas, služební průkaz apod., cizinec předkládá povolení k pobytu ) jedna fotografie rozměru 35 x 45 mm (jako na občanský průkaz) původní řidičský průkaz, vydaný v době od 1.7.1964 do 31.12.2000 úkon je osvobozen od správního poplatku Žadateli bude vydán nový řidičský průkaz ve lhůtě do 20 dnů. Vysvětlení: Výměna je prováděna ve smyslu § 134, odst. 3 zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, kde je stanovena povinnost vyměnit dosavadní (vydané do 30.6.1964 a od 1.7.1964 do 31.12.2000) řidičské průkazy za nové. Úkon je osvobozen od správního poplatku. (Řidičské průkazy, vydané do 30.6.1964, byli jejich držitelé povinni vyměnit do 31.12.2002. Tyto již neplatné řidičské průkazy neopravňují jejich držitele k řízení motorových vozidel, ale jejich výměnu lze provést). Řidičské průkazy vydané od 1.7.1964 do 31.12.2000 jsou jejich držitelé povinni vyměnit do 31.12.2005. Vzhledem ke skutečnosti, že novela zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů, jak shora uvedeno, dosud nenabyla účinnosti, nelze, ve smyslu § 134 odst. 4, provádět výměny řidičských průkazů, vydaných v době od 1.1.2001 do 30.4.2004, protože jejich platnost není časově omezena. Do doby nabytí účinnosti novely uvedeného zákona lze provádět pouze výměny řidičských průkazů, jejichž platnost je ve smyslu § 134 odst. 4 zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů, omezena (ŘP vydané v době do 30.6.1964 a od 1.7.1964 do 31.12.2000). Všechny stávající řidičské průkazy (vydané od 1.7.1964 do 30.4.2004) budou po 1.5.2004 i nadále platné, a to ve všech členských státech Evropské unie. Jejich výměna bude, dle navrhované novely uvedeného zákona, časově rozložena do 3 termínů podle data vydání řidičského průkazu (ŘP vydáván od 1.1.1964 do 31.12.1993 - návrh povinné výměny do 31.12.2007, ŘP vydáván od 1.1.1994 do 31.12.2000 - návrh povinné výměny do 31.12.2010, ŘP vydáván od 1.1.2001 do 30.4.2004 - návrh povinné výměny do 31.12.2013). Tyto termíny jsou obsaženy v návrhu právě projednávané a dosud neúčinné novely zákona o provozu na pozemních komunikacích. Takze zatim prece jenom 2005 ??? [Editován dne 8/1/05 Dydzej] Citovat
Neon Odesláno 8. leden 2005 Odesláno 8. leden 2005 To FX: jj, to máš rech - bylo tam předemnou 35 lidí, z toho asi 10 důchodců, který to neměli vyplněný - ale to je to, proč jsem to psal - ta fronta byla zapřičiněná nejspíš tim, že se to každej snažil stihnout ještě předtím, než to zdražej... Citovat
Fx Odesláno 9. leden 2005 Odesláno 9. leden 2005 Aha, tak to pak jo... Odkud vlastne jsi, ze mas registraci v Ricanech? Citovat
Neon Odesláno 9. leden 2005 Odesláno 9. leden 2005 Jestli Ti něco řeknou Louňovice - tj. asi 7km od Říčan směrem na Kostelec...tam mam trvalý bydliště, ale jinak pendluju mezi Louňovicema a Prahou... Citovat
Fx Odesláno 10. leden 2005 Odesláno 10. leden 2005 Jo, to mi neco rika... Ja mam ofiko bydliste v Dobrejovicich (mezi skladem Kauflandu na Jesenicky a Hypernovou), ale taky pendluju - a bydlim na Praze 9 Citovat
Neon Odesláno 10. leden 2005 Odesláno 10. leden 2005 JJ - taky znám. I když se převážně pohybuju po Praze, tak je příjemější, že tam mám S-ko, namísto A-čka - alespoň si na mě lidi míň ukazujou, když jedu mimo Prahu... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.