Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahojky, mám najeto nějakých 8 000 km od října a s průměrem jsem se nedostal pod 5l na 100 km ( v TP je napsán průměr 4,2l) a to jezdím převážně mimo město do rychlosti 110 km/hod.

Ale i tak je to na tak velké a hlavně těžké auto dobré.

Trošku mě ještě mrzí, že palubní PC dělá průměrnou spotřebu lepší než skutečně je. A to o 0,3 l.

keď pôjdeš vo vozidle sám po rovnej ceste s rýchlosťou tak  do 90 km/hod. bez protivetru, tak sa dostaneš aj k tej spotrebe v techničáku:)

palubák mi ukazuje o 2 dcl menej ako skutočnosť...

Upraveno uživatelem Maroš 1975
Odesláno

keď pôjdeš vo vozidle sám po rovnej ceste s rýchlosťou tak  do 90 km/hod. bez protivetru, tak sa dostaneš aj k tej spotrebe v techničáku:)

Tak při těchto podmínkách bych měl mít spotřebu podle TP 3,8 l/100 km :mrk

• O 2 týdny později...
Odesláno

Prosim Vas kolko vam zerie 5008 z motorom 1,6 HDi 82 kw pri rychlosti 130 km/h.    Mne na zimnych teraz 7,2l na rovinke...... je to normalne?

Odesláno

stranom: záleží hodně na povětrnostních podmínkách. Já mám dvoulitr, ale u 1.6 to nebude jiné. Tu samou cestu za bezvětří za 6,5l, při větru v zádech i za 6,2l a při protivětru (podle síly) i za 7,5l. Pneu naopak, na zimních 16" Alpin A4 mi to žere míň, než na letních 17" Primacy HP. Tedy subjektivně, protože na zimních udržet průměrných 6,8 není problém, na letních se spíš blížím k 7.

Odesláno

Já jezdím s 2,0 a řekl bych tak s průměrnou nohou - v létě kolem 6,2 v zimě kolem 6,5. Auto není na divočení,ale na přepravu rodiny :-) (a v mém případě i půlky bytu :-):-)) co naloží manželka :roker

Odesláno

Prosim Vas kolko vam zerie 5008 z motorom 1,6 HDi 82 kw pri rychlosti 130 km/h.    Mne na zimnych teraz 7,2l na rovinke...... je to normalne?

Pri tychto podmienkach to mam cca 7,3l 

Dlhodoby priemer mam 6,3l

Odesláno

Ahoj, mám v 5008 namontované horkovzdušné topení Eberspacher. Palivo pro topení je odebíráno z hadičky, která vede od nádrže pod autem do motoru. Je tam rozbočka téčkem. Topení sice moc nafty nežere, ale napadlo mne, jaký vliv to bude mít na měření spotřeby paliva. Na palubním počítači se to asi neprojeví? Ten asi bere údaje přímo z motoru, kde se nafta spaluje? Ručička stavu paliva a rozsvícení kontrolky v případě nedostatku paliva se ale řídí, předpokládám, skutečným stavem paliva v nádrži? Čím se řídí údaj na palubním počítači o kilometrech, které ještě mohu ujet, než se spotřebuje veškeré palivo? Porovnává se asi skutečný stav paliva v nádrži s průměrnou spotřebou za posledních x kilometrů podle nějakého výrobcem nastaveného algoritmu. Domnívám se tak správně?

Odesláno

Ano domníváš se tak správně-tedy aspoň u Mazdy to tak je.

Dojezdové kilometry počítá z průměrné spotřeby za posledních 30 km a ze skutečného stavu paliva v nádrži.

Podle mě se spotřeba topení do spotřeby na palubáku vůbec nezapočítá.

Ono to bude taky nula nula nic ;) 

Odesláno

Este sa chcem opytyt, ze ja ked idem po dialnici 110 tempomat, tak mi to zerie 4,5 a ked idem 130, tak to papa 7,2 co sa mi zda dost velky narast spotreby.......je to normalne?

Odesláno

stranom: v popisu máš 307? Řekl bych, že u 1.6HDi bude ten nárust patrnější, než u 2.0HDi, mě po rovině v bezvětří při GPS 130 (136 na tempomatu) PP ukazuje 6,5. Při 95 (100 na tempomatu) mi PP ukazuje 4,9. Při 110 nevim :). Ale povětrnostní podmínky to ovlivňují značně, zvláště vítr.

Odesláno

Este sa chcem opytyt, ze ja ked idem po dialnici 110 tempomat, tak mi to zerie 4,5 a ked idem 130, tak to papa 7,2 co sa mi zda dost velky narast spotreby.......je to normalne?

tak jezdi 110 max. ;)

Odesláno

tak jezdi 110 max. ;)

Ja prave podozrievam vadne trysky. LEbo niekedy mi trha motorom. Ci to prave nesposobuju trysky, tu spotrebu. motor nema niekedy plynuly chod na volnobeh a niekedy pri urcitych otackach nim trha.

Odesláno

stranom: v popisu máš 307? Řekl bych, že u 1.6HDi bude ten nárust patrnější, než u 2.0HDi, mě po rovině v bezvětří při GPS 130 (136 na tempomatu) PP ukazuje 6,5. Při 95 (100 na tempomatu) mi PP ukazuje 4,9. Při 110 nevim :). Ale povětrnostní podmínky to ovlivňují značně, zvláště vítr.

Mam 508   1,6 Hdi. len sa mi to tu nedari zmenit.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...