Přejít na obsah

karelski

Uživatel
  • Počet příspěvků

    44
  • Registrace

O uživateli karelski

  • Datum narození 1.1.1960

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot Expert
  • Rok výroby
    2015

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Přerov
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

1 405 zobrazení profilu

karelski's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Ahoj, podarilo se nekomu vyresit bouchani v oblasti zadnich dveri? Muj mechanik navrhl vymenu zamku. Pomohlo to nekomu? Mam Expert tepee rok 2015 120kW.
  2. karelski

    Výmena sedačiek

    ahoj, nechci zakladat nove tema. Mam Expert Tepee 2015, vpředu 2 sedacky, druha a treti rada dvousedacka + jednosedacka, ktera se zacvakne do dvousedacky. Kdybych chtel ve druhe rade pouzit jen jednosedacku, lze to nejak vyresit? Nejaky adapter, apod...
  3. karelski

    FAP filtr

    Děkuji za reakci! Používám pravidelně jen Total Quartz INEO ECS 5W-30, žádné přísady nedávám. Raději bych taky vyměnil FAP za nový, v Peugeotu mi zjišťují, jaký FAP mi tam za 22tis. vlastně nacenili, mají mi dát vědět, zda tam jde dát ta sleva. Včera jsem je na tu akci upozornil... Když dám nový FAP, musí se čistit nějak katalyzátory před a za FAP, jak mi tvrdí borec z www.dpf-cat.cz? (nebo jsou snad katalyzátory součástí nového FAP?) Jinak, já jsem EGR ventil ještě neměnil, jen ten FAP při 240tis. km. EGR prý už bude po 400tis. km zakarbonovaný.
  4. Ahoj, P5008 2.0 HDI 110kW rok 3/2012. Při 240tis. km vyměněn FAP originál Peugeot ve značkovém servisu. Nyní najeto 400tis. km (najedu přes 50tis. km/rok) O víkendu se mi po delší době rozsvítila kontrolka motoru, nápis Engine faulty, repair needed. Včera diagnostika ve značkovém Peugeotu. Výsledek - nutno vyměnit FAP za nový + EGR ventil. Rozpočet cca 38tis. Kč (z toho cca 22tis. FAP, zbytek práce a EGR). Protokol mám, pokud by to někomu pomohlo. Máte někdo zkušenost s čištěním FAP? Hned po výměně FAP se prý musí podle servisu vyměnit EGR, jinak se prý nový FAP zničí. Nebo máte nějakou jinou radu? Jsem z Přerova. Po včerejší diagnostice se mi zatím kontrolka nerozsvítila (najel jsem ale zatím jen cca 40km), ale nedělám si iluze a myslím, že se brzo rozsvítí znovu... V Peugeotu se nebrání, že FAP si můžu případně nechat vyčistit jinde a oni ho vymontují a namontují a dají nový EGR ventil. Firma www.dpf-cat.cz nabízí vyčištění filtru + prý je podle nich nutné vyčistit i katalyzátor před a za filtrem za cca 10tis. bez DPH celkem. Je skutečně nutné čistit i oba katalyzátory? (ve vláknu P3008 FAP filtr nemám na dotaz žádnou reakci, proto zkouším zde jako nové vlákno)
  5. karelski

    FAP filtr

    Ještě k předchozímu dotazu. Firma www.dpf-cat.cz nabízí vyčištění filtru + prý je nutné vyčistit katalyzátor před a za filtrem za cca 10tis. bez DPH. Je skutečně nutné čistit i oba katalyzátory?
  6. karelski

    FAP filtr

    Ahoj, P5008 2.0 HDI 110kW rok 3/2012. Při 240tis. km vyměněn FAP originál Peugeot ve značkovém servisu. Nyní najeto 400tis. km (najedu přes 50tis. km/rok) O víkendu se mi po delší době rozsvítila kontrolka motoru, nápis Engine faulty, repair needed. Dnes diagnostika ve značkovém Peugeotu. Výsledek - nutno vyměnit FAP za nový + EGR ventil. Rozpočet cca 38tis. Kč (z toho cca 22tis. FAP, zbytek práce a EGR). Protokol mám, pokud by to někomu pomohlo. Máte někdo zkušenost s čištěním FAP? Hned po výměně FAP se prý musí vyměnit EGR, jinak se prý FAP zničí. Nebo máte nějakou jinou radu? Jsem z Přerova. Po dnešní diagnostice se mi zatím kontrolka nerozsvítila (najel jsem zatím cca 20km), ale nedělám si iluze a myslím, že se brzo rozsvítí znovu... V Peugeotu se nebrání, že FAP si můžu případně nechat vyčistit jinde a oni ho namontují a dají nový EGR ventil.
  7. karelski

    poruchy 5008

    Vracím se k chybě P0488. Po výměně dávkovače vzduchu 0345G7 v servisu chyba odstraněna. Cena včetně práce 6700 Kč.
  8. karelski

    poruchy 5008

    Ahoj. Tyden pred dovolenou se mi rozsvitila kontrolka motoru (P5008 2.0 hdi 110kW) a z pocatku se mi zdalo, ze turbo nespina. Na displeji engine faulty, repair needed. Na dia chyba P0488 (rizeni smesovaci klapky recirkulace spalin mimo rozsah). V Peugeotu Ol. objednali vcera novou klapku. Dnes neprisla, snad zitra nebo v utery. Centralni sklad je pry ted na Slovensku (drive v Rakousku), tak pry dodavky vaznou. Mate nejakou zkusenost s chybou P0488 ? Muzu s tim jezdit?
  9. Ahoj, nechci zakládat nové téma. Nefungují mi parkovací senzory. Hláška na displeji Parking assistance system faulty... Projevovalo se to tak, že nejdřív čas od času systém fungoval a občas ne. Teď už delší dobu nic. Podle dia vadný přední pravý senzor. V Peugeotu mi tvrdili, že je vadný ten úplně vpravo na boku. Koupil jsem si přes net z Německa přesně stejný senzor (označení 9666737177), ale výměna nepomohla. Přední senzory jsou podle katalogu dvojí - ty dva boční (vpravo a vlevo) mají označení 9666737177, ty čtyři vpředu 9677783280 (pro úplnost zadní jsou 9677782980). Pokud se dá věřit dia, tak jsem buď koupil vadný boční senzor nebo je vadný nějaký z těch dalších dvou senzorů vpravo vpředu nebo je někde (vpředu vpravo)přerušený spoj. Máte s tím někdo nějakou zkušenost? Boční senzor šel vyměnit přes podběh kola, přední senzory asi jen sundáním nárazníku :-( Než ho nechám sundat, tak sháním info... Mohl bych nahradit ten přední senzor bočním? (když mám teď jeden navíc)
  10. karelski

    Porucha motoru 2.0HDi

    Ahoj, v úterý se mi při jízdě rozsvítila kontrolka motoru (na displeji Engine faulty, repair needed). Současně s kontrolkou motoru občas svítí i oranžový trojůhelník. Peugeot 5008, 2.0 HDI 110kW, 4/2012. V neděli jsme chtěli jet na dovolenou do Francie. Tak jsem jel hned na dia do Peugeotu. Zjistili zaplněný FAP (najeto přes 250tis. km). Cena za nový cca 22tis. Kč. Problém byl ten, že výměna možná až v týdnu po svátcích, dodání dílů se prý protáhne a taky nejsou lidi. Jel jsem včera do firmy v Přerově, kde dělají čištění FAP. Tam zjistili na jejich dia údajně jiné chyby než v Peugeotu a čištění proto prý neudělali. Zpět do Peugeotu, tam mi jejich pracovník řekl, že když nevěřím dia Peugeotu a věřím nějaké dia BrainBee, tak se se mnou nebude bavit. Pak naštěstí přišel rozumnější člověk a porovnával obě dia. Došel k tomu, že i jim vyskočily stejné závady, které byly údajně ale jen "přerušované" a "trvalá" závada byla prý plný FAP. Tak jsem zaplatil zálohu za FAP a 12.7. jsem objednaný na výměnu. Na dovolenou pojedeme raději někam blíž... Auto jede normálně, zatím žádný nouzový režim. Dokonce kontrolka se jeden den ani nerozsvítila, ale další den už zase ano. Dá se očekávat, že výměna FAP pomůže nebo vyvstanou další problémy jako turbo, apod. ? Kódy závad podle servisu Peugeot: P2562 turbo s proměnnou geometrií. Nesprávná poloha vzhledem k požadavku, nedostatečné přeplňování. Stav přerušovaná. Původ místní P0487 Dávkovač vzduchu. Nesprávná poloha. Příliš otevřená. Stav přerušovaná. Původ místní. P1499 Dávkovač vzduchu. Nesprávná poloha. Příliš otevřená. Stav přerušovaná. (Servis) Původ místní. P1497 turbo s proměnnou geometrií. Nesprávná poloha vzhledem k požadavku, nedostatečné přeplňování. Stav přerušovaná. Původ místní P1445 Aditivace. Množství aditiva vstříknutého do paliva a usazeného ve filtru pevných částic překročilo maximální mez Filtr pev. částic musí být vyměněn. Stav trvalá závada. Původ místní. Průměrná vzdálenost mezi 10 posledními regeneracemi filtru 265km. Normálně je to prý 800km. Servis s BrainBee v Přerově zjistil podle protokolu stejné kódy závad. Nejdou prý vymazat. Vyjádřil se, že závada není ve FAP a že je nutno odstranit ostatní závady a že si mám zajet do servisu Peugeot. Tak jsem z toho trochu jelen, ale nový FAP jsem teda objednal.
  11. karelski

    Zimní pneu na 5008

    Pacho69: ne to opravdu ne, neočekávám po reakci Myšuta raději už žádné reakce :-) Jen jsem si povzdechl, že je stále co řešit... :-)
  12. karelski

    Zimní pneu na 5008

    Dekuji za vsechny reakce a omlouvam se za zbytecne vlakno. Resim ted svitici kontrolku motoru. Na dia chyby P0487, P1499, P2562, P1497. Pry klapka sani na turbu.
  13. Ahoj, čeká mne koupě nových zimních pneu 215/50 R17. Chci spíš nějaké levnější, ale ne zas úplné šmejdy :-) Ročně najedu přes 50tis., v zimě jezdíme hodně lyžovat do Rakouska. Předvybrané mám Barum Polaris 3 (cca 2000 Kč/ks), Nokian WR A3 (cca 2500 Kč) , Sava Eskimo HP (cca 2200 Kč), Kormoran Snowpro (cca 1400 Kč). Měl jsem Dunlopy, ty jsem ale koupil za výhodnou cenu, nové za 2tis./ks. Máte nějaký tip?
  14. Spider: dekuji za radu!! Nasel jsem to tlacitko vlevo pod volantem. Prestanou fungovat predni i zadni cidla.
  15. Do minuleho tydne jsem mel uvolnene predni parkovaci cidlo prilepene zepredu pruhlednou lepici paskou a fungovalo to ok. Nyni mi to zacalo zas blbnout. Cidlo hlasi trvale prekazku, coz je neprijemne zvukove i pri sledovani navigace ve meste, kdy tam neustale skace obrazek s prekazkou. Lze cidla nejak odpojit, nez budu mit cas se tomu venovat?
×
×
  • Vytvořit...