Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
tak jen ozivim jeste toto tema..opravdu ty zensky maj lehci nohu..

tahle spotreba v \"zime\" uz se me zacina hodne libit...

200km - male obce, silnice mimo obec - spotreba 5.9 l / 100 - 2.0 HDi automat - jinak to zena drzi kolem 6.3 - 6,5 prumer, coz me prijde naprosto super

:D tak já mám tedy 6l/100 - a teď jsme byli na dva dny v Tropical Islands, cesta po dálnici cca 150 po Německu, a stále na 6 litrech. JJ, jsem šikovná :D.

Návštěvník
Odesláno

cogina: automat? zajima me to, protoze drive panoval nazor, ze automat zere v prumeru o 1 l na 100 vice..

• O 3 týdny později...
  • O 2 týdny později...
Odesláno

V pátek, Praha - Orlické hory, 167Km, 5,9 l/100, až mě to překvapilo. Je fakt, že jsem projel napříč Prahou za 5,1, což mě překvapilo ještě víc.

V neděli cesta zpět, šílený protivítr, normálně úseky, kde mi PP ukazuje okamžitou kolem 6,5 mi to ukazovalo leckdy i osm. Průměr 7,7 l/100. Vítr proti má u tohodle na spotřebu dost zásadní vliv.

Odesláno
Já mám metrák a nohu mám jak peříčko.:D:D:D Dlouhodová do 6.5l s benzínem:aut:aut:aut

cože? 6,5 litru s 1.6 THP ?? Katalogová kombinace spotřeby udávaná výrobcem u P5008 1.6 THP 156k je 7.3 litru. Pamatuju si to přesně, protože jsem se na to nikdy nedostal ani náhodou.

Já mám dlouhodobě 9,2 a můj rekord na trase Plzeň-ČB (150 km ideál 100% okreska) jsem se dostal na 7.8 litru.

Je fakt že já nohu lehkou nemám - ale ten rozdíl se mi zdá nereálně propastný. :myslim

Odesláno

Jaryne fakt nekecám. Po okreskách při průměrné rychlosti 90 km a malém provozu se vejdu do 6 litrů. Klidně i 5.5l. Při častějším předjíždění 6-6.3l. Při 130 a optimálních podmínkách ( žádný protivítr a + - rovinka) to papá 7.5 - 8l. Při cestě okolo 100 a více km si vynulovávám 2 počítač, takže to nejsou výsledky z jedné cesty. Jezdím dlouhé cesty v tisících km a s podílem dálnic 1/4 až 1/3 je spotřeba okolo 6.5l.

Malá rada: zkus lehčí boty.:D

[upravil dne 24/3/14 19:16 od Vatsug]

Odesláno

super díky za info - jak si mluvil o tom větru, tak jsem to pochopil :D:D:D:D:D:D:D:D

jdu si někam koupit kecky

jinak já jezdím:

město 60-70 ... ... 9,2 L

okreska 100-120 .. 9,2 L

dálnice 150 (+-20) 9,2 L

a pomalu to přestávám řešit ... zvyknul jsem si,

ale jednu výhodu to má, já jsem ten kdo předjíždí ochcávky :super

[upravil dne 29/3/2014 22:33 od jaryn78]

Odesláno

S 2,0 l HDI mám průměrnou spotřebu 7,3 l po 16.000 km (podle počítače).

Jezdím cca 50% dálnice, 40% město a 10% okresky.

Jezdím na pohodu, bezpečně a rychle -- nebýt brzdou provozu. Nijak to nešetřím, ale zase nejsem závodník. Nejvíce to žere ve městě (až mě překvapuje jak moc), poté na dálnici a trochu to kompenzují okrsky.

Polovinu všech kilometrů mám s obsazením 2 dospělí a 2 děti a plný kufr ;), zbytek kilometrů zpravidla 1-2 osoby.

Neposlouchám palubní počítač a jeho rady o řazení, s velké většiny co radí znamená podtočený motor.

Odesláno

Neposlouchám palubní počítač a jeho rady o řazení, s velké většiny co radí znamená podtočený motor. [/rquote]

100% souhlas ... myslel jsem že je to tak výrazný jen u benzínu ale nejsem překvapený, že to tak vidíš i s ropo-motorem

Podle mě to tam dávají jen jako alibi: jezdi podle toho a budeš mít spotřebu jako my v laboratoři.

I když se mi zdá, že ten počítač trochu respektuje požadavek na krouťák a někdy se šipka objeví později ... souhlasím že se podle toho nedá jezdit.

Skrátka vymyslel to magor stejně jako senzor stěračů ... čelem ke zdi a zastřelit :roker

Odesláno

Taky bych nejraději vyřadil ukazatel řazení, ale nikde jsem to nenašel. To se někde v PP dá?

Nikdy nejezdím s motorem pod 1200 otáček, nemám automat a mám svoji dvouhmotu rád.

jezdím za 6,5, rozložení je prakticky normocyklus :) - 30% město, 40% dálnice, 30% okresky. Občas si užiji sportovnější jízdu, ale jinak jezdím v klidu, nejsem ani brzdou. Najeto 46 tis. O víkendu jsem přezul. Ráno to trochu klouže.

[upravil dne 31.3.2014 08:12 od Pacho69]

Odesláno

u mě se šipka na přeřazení objevuje tak cca 1800 až 2500 otáček podle aktuálního zatížení motoru (čím menší zátěž, tím dřív se to ukáže) a myslím že je to úplně v pohodě. A ropáka točit přes 2500 je úplně zbytečný a přes 3000 už podle mě nerozum. Jinak spotřeba akt. dlouhodobá 6,5l a najeto 61000km. Tuhle zimu mě spadl průměr o půl litru.

Odesláno

Včera jsem se vrátil z Itálie, najeto cca 1500Km, z 90% dálnice a většinou předpisově 130km/h, spotřeba 5,0.

Jeli jsme teda jenom ve dvou a auto nebylo moc naložený, ale za mě spokojenost :super

Odesláno

Tak u benzínu to ohled na krouťák nebere. 4 to ukáže při 50km, 5 při 60km a 6 při 80km bez ohledu jestli jedu do kopce nebo po rovince. Ten ukazatel nesleduji. Řadím podle okolnosti a rychlost mám před očima na Hedapu, tak se trochu orientuji i podle ní, jelikož vím, kdy mi to který stupeň ukáže. Ale prvořadým je terén a rychlost vozu.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravím také přidám trochu statistiky :)

Peugeot 5008, 1.6HDi 84KW, r.v. 2013, najeto 12000 km a dlouhodobý průměr na tyto km ukazuje 5,8l/100km.

80%příměstský provoz kolem 30km denně zbytek spíš dálnice předpisových 130km/h. Delší trasu jsem zatím nezkoušel.

Každopádně tabulkové hodnoty co uvádí v technických datech jsou absolutní nesmysl a řádově jsou ve všech režimech cca o 1L/100km podhodnocené aby to lépe vypadalo. Holt starému dobrému VW 1.9TDi 66 resp. 81KW kde se dalo opravdu reálně jezdit za 4-5L/100 se dnes nic nevyrovná (pokud to není nějaký přidušený chcípáček). Ale zase se nám všem bude lépe dýchat a nepadají nám z výfuku brikety :D

Odesláno

Tabulkové hodnoty se mi daří dodržovat i překonat. Pro úplnost uvedu tabulkové hodnoty:

městský cyklus 6,2

mimoměstský cyklus 4,7

kombinovaný cyklus 5,2

Běžně mívám měsíční průměr (na 3 čerpání, asi 2700 km měsíčně) v rozmezí 4,9 až 5,2. Vyjímečně jsem měl 5,4, když jsem coural po mestě (Vánoce).

Zde http://auto.idnes.cz/spotreba-paliva-0ji-/automoto.aspx?c=A130528_152250_automoto_fdv

a spousta dalších článků.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...