icecheat Odesláno 30. prosinec 2010 Odesláno 30. prosinec 2010 Ahoj, uvažuju o práci v zahraničí, mám maturitu, a chtěl bych asi do VB, možná i jinam ale pouze angl. zemi. Chtěl jsem se zeptat jestli někdo pracoval, pracuje, a jak mám začít, přes nějakou agenturu, nebo hledat přímo na stránkách země, na co si dát pozor a co si připravit, pojištění, konto apod. moc děkuju. Citovat
Pata Odesláno 30. prosinec 2010 Odesláno 30. prosinec 2010 no, nevím jakou mají zkušenost ostatní, ale pár lidí kolem mě do Anglie jelo a v drtivé většině se zase vrátili, buď práce o ničem, nebo nesehnali vůbec nic. Agentura to asi jistí, ale takhle kamarádku po 3měs vyrazili a vzali dalšího z agentury (mají za to peníze) a jela s prázdnýma rukama zase zpátky... Dle mého jedině ve více lidech a na delší dobu (několik let), jinak to ztrácí smysl.. Citovat
icecheat Odesláno 30. prosinec 2010 Autor Odesláno 30. prosinec 2010 já plánuju na delší dobu a hlavně kvůli jazyku a poznat novou kulturu Citovat
Pata Odesláno 30. prosinec 2010 Odesláno 30. prosinec 2010 icecheat: tak pokud to nechceš pro peníze, tak není co řešit Citovat
poldy Odesláno 31. prosinec 2010 Odesláno 31. prosinec 2010 ja som stravil vo VB 2 roky, teraz 2 roky doma a za par mesiacov tam idem spet. Neviem co sa zmenilo a ani kriza ma nezaujima. Ale doma som stihol akurat postupne minut vsetko co som priniesol a viem ze navratom tam si mozem jedine polepsit. Z vyplaty do vyplaty budem radsej zit tam ako sem. Veci co clovek potrebuje k zivotu tam stoja tolko ako unas a niektore aj podstatne menej len tie poistky za auto a najom ma budu zas trapit ... ale sluzby o 100% lepsie Citovat
jofo Odesláno 31. prosinec 2010 Odesláno 31. prosinec 2010 Spoznat kulturu? No nic moc. Co sa prace tyka tak to dnbes bude tazsie. Vela ludi tam startilo pracu a uz aj anglicania zacinaju robit v takych oblastiach kde by predtym ani nepachli. Pracu najdes, ale musis byt super v jazyku, najlepsie este aj nejaky iny jazyk, viac rokov pracovnych skusenosti..... Skusil by som aj agentury, ale ako sa pisalo tak vacsinou je to len kratkodoba praca. Ja sice pracujem v Irsku, ale anglicko je ten samy hyd. Citovat
Holland Odesláno 31. prosinec 2010 Odesláno 31. prosinec 2010 Začni zařizovat sám já to udělal taky a je to trochu komplikovanější:grrale za to jsem měl jistotu výběru:Dale je to těžký něco dobrýho splašit-KRIZE:myslim Citovat
icecheat Odesláno 1. leden 2011 Autor Odesláno 1. leden 2011 děkuju všem za rady, peníze bych samozřejmně chtěl vydělat, ale jde mi i o jazyk a prostě poznat něco jinýho něž čechy, jsem mladej bez závazků. chtěl jsem se ještě zeptat co je potřeba do VB za pojištění? je potřeba se třeba i nějak očkovat apod. nebo co si připravit na cestu díky Citovat
jozefsv Odesláno 1. leden 2011 Odesláno 1. leden 2011 ockovanie proti debilite,aby si ju tam moc nenachytal Citovat
Frozz Odesláno 1. leden 2011 Odesláno 1. leden 2011 Já třeba pojedu (zřejmě) s kámošem do Norska, v létě, na farmu. Bydlení, pojištění, strava u rodiny zajištěná, krásně na samotce, žádné velkoměsta, ale klid pohoda, práce se zvířatama + další manuální práce. Agentura Student Agency, za týden (6 pracovních dní) se tam dá vydělat 3.000Kč. Jeli bychom tam zhruba na 3 měsíce. Snad nám to vyjde, vypadá to zajímavě. Trochu toho cestování po Norsku, a hlavně si ještě zlepším AJ. Citovat
Péťa Odesláno 1. leden 2011 Odesláno 1. leden 2011 Za týden 3.000,-- ??? To je měsíčně 12.000,-- Nepřijde mi to mnoho za dřinu na farmě a ještě 6 dní v týdnu. Citovat
Frozz Odesláno 1. leden 2011 Odesláno 1. leden 2011 Za týden 3.000,-- ??? To je měsíčně 12.000,-- Nepřijde mi to mnoho za dřinu na farmě a ještě 6 dní v týdnu. Jo, není to mnoho, ale tam v první řadě nejde tolik o peníze, ale o cestování a zlepšení cizí řeči. Na farmách v EU víc jak 3.000 z týden nikdo nedostane, co jsem tak koukal. Lepší peníze pak už jsou v \"rybím průmyslu\" na Aljašce nebo v Národních parcích v USA. Co jsem tak počítal, tak kdybych odečetl cenu letenky a 400EUR agentuře (ano je to dost, ale měl bych vše zajištěné), tak si za 3 měsíce na farmě odvezu domu 15-20.000Kč čistého (není v tom započítáné cestování). Výpočty jsou ale zhruba. Citovat
koblih69 Odesláno 1. leden 2011 Odesláno 1. leden 2011 ockovanie proti debilite,aby si ju tam moc nenachytal No to opravdu doporučuju. Švagr byl v USA cca 5 let. Od té doby uplynulo už skoro 5 dalších a z celkem rozumnýho kluka je povaleč co se v práci neudrží dýl než 14 dnů. Pořád jenom mele, že v Americe tam to bylo jiný než tady.... a blá blá blá Citovat
icecheat Odesláno 2. leden 2011 Autor Odesláno 2. leden 2011 ano, přesně jak píše Frozz, naučit se jazyk, poznat novou kulturu, no a něco vydělat, ale ještě pořád nevím, jak se připravit, co třeba v čr odhlásit nebo nahlásit, aby mi za měsíc nepsali že potřebujou v čr na úřadě podpis ať hned přijedu Citovat
jozefsv Odesláno 2. leden 2011 Odesláno 2. leden 2011 zajdi si hlavne na pracak a zdravotnu poistovnu Citovat
oddie Odesláno 2. leden 2011 Odesláno 2. leden 2011 ... Na farmách v EU víc jak 3.000 z týden nikdo nedostane, co jsem tak koukal.... Hihihi, ale to jen v případě, že jdeš někam přes agenturu. Jinak jsou ty výdělky někde jinde. Dá se sehnat práce za 8 EUR/hod, při 10 hodinách denně, co se leckde dělá, máš dva litry za den... Citovat
jofo Odesláno 2. leden 2011 Odesláno 2. leden 2011 Inac pred vycestovanim by som si ako prve pozrel stranky miestnych uradov prace. Tam byvaju niekedy zaujimave prilezitosti a hlavne sa docitas co potrebujes v danej krajine k ziskaniu prace a vsetkych povoleni. Inac prajem vela stastia pri hladani. Ja osobne by som to uz nechcel zazivat este raz. Sam v cudzej krajine, s ako takou anglinou a chodit kade tade a pytat sa na pracu. Citovat
icecheat Odesláno 3. leden 2011 Autor Odesláno 3. leden 2011 ockovanie proti debilite,aby si ju tam moc nenachytal No to opravdu doporučuju. Švagr byl v USA cca 5 let. Od té doby uplynulo už skoro 5 dalších a z celkem rozumnýho kluka je povaleč co se v práci neudrží dýl než 14 dnů. Pořád jenom mele, že v Americe tam to bylo jiný než tady.... a blá blá blá jak tam byl švagr, to získal zelenou kartu? díky. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.