Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chlapi mám otázku: mám normální letní pneu 175/65 R14. Nové elektrony bych si ale chtěl koupit větší, buď 15\'\' nebo 16\'\'-.

Když bych si ty větší elektrony tedy koupil, musel bych kupovat nové (nízkoprofilové??) pneu? Nebo jak to v téhle brandži chodí...

Co jsem tak četl, tak na mé auto p206+ můžu mít maximálně průměr 16\'\' a ET v rozmezí 15-20. Jinak rozteč mám 4x108.

Děkuju za odpovědi.

Odesláno

Jakou velikost pneu podle ráfku máš ve velkém TP. Pokud tam 15\" nemáš zapsána můžeš mít problém s pojišťovnou při nějaké nemilé události a na STK s tím ani nejezdi.

Jinak jakou velikost pneu na 15\" ráfek zjistíš tady. ;)

Do leva dáš pneu co máš na autě a doprava si doladíš jaký tam pásnou při větším disku. :papa

Mě vyšlo 185/55 15\" a 195/45 16\". ET a rozteč šroubů na novým disku musíš zachovat. ;)

P.S. Na 16\" už to bude drncat jako prase a bude trpět nejen tvoje pozadí, ale i podvozek, nehledě, že jakmile vymeteš nějakou větší díru můžeš zničit disk.

[upravil dne 2/1/11 21:42 Dave_k]

Odesláno

Podložky musejí mít samozřejmě vybrání na střed kola a osazení do kterého zase zapadne střed disku.

Tady je to zhruba popsáno.

[upravil dne 2/1/11 22:33 Dave_k]

Odesláno

Vítek1: proto jsem psal 10-15 mm ;) s 10 mm se dostaneš na et 406 ale podložka nebude mit osazeni. u 15mm budeš mit o neco menší et ale to neni na škodu. budeš mit osazeni a kola nebudou zas tak moc utopeny.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...