Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Napsán autorem komisar

vibrovala mi 405 i406 tak nevidím problém,mějaké to chvění jsem tam zaznamenal tak nevím kde hledat závadu.Co jsem četl zařadit rychlost a ruce pryč z řadící páky prostě nenechávat na ní položenou.Proč to mi nikdo neřek:D

Ke me se doneslo ze pokud clovek nechava ruku na radicce vlastne na ni tlaci a ten tlak se prenasi do prevodovky a tim dochazi k jejimu vetsimu opotrebeni.

A asi je to pravda protoze nejake vule tam urcite jsou a kdyz se ty zuby malinko pohnout tak se to zacne napriklad terpat...

Nicmene ja ruku na radicce nemivam (proc taky)

Odesláno

Ona to pravda bude, protože v návodu na Fabii píšou, že nemáš mít pazour na řadící páce..........., stejně tak jako že když nastartuješ, tak je pičovina / podle nich / auto zahřívat před garáží.

Odesláno

Zahřívání auta před garáží fakt je ptákovina, protože se Ti sice oohřeje motor, ale ostatní součásti auta - zejména převodovka a rozvodovka, zústanou studené. Takže podstatně lepší je vyjet pomalu a do té doby, než se pohne ručička teploměru jet citovku.

Odesláno

S tím zahříváním před garáží je to asi fakt pičovinka. Hledal jsem o tom něco na netu a ve valné většině se odborníci shodují na tom, že je nejlepší auto zahřát pomalou jízdou a né ho nechat stát na místě (ale je fakt, že to stejně občas dělám, když mám zamrzlá a zamlžená okna :-)))

Odesláno

A když to vezmu zpětně, tak dří a i teď každej kdo měl shade před barákem, tak vždycky každá ráno hrčela na sytič. a strejdi utírali a škrabali, případně dodělávali něco jiného......a výsledek?? kolik shade stále jezdí po světě.........

Odesláno

....právě mne jedna Schade málem sestřelila na ledu . Ještě, že někteří š?astlivci (jako třeba já) maj ABS a rychlý reakce :-)))))))

...... jo a Schádinka byla na popel :D:D:D

(cesat z Míseček v sobotu večer)

Odesláno

Co se týče vybrací řadičky a potažmo chvění vozu při zatížení motoru (v kopci na vysoký převodový stupeň při nízkých otáčkách), typuji spíše na počínající problém s poloosou. Vetšinou se začíná zadírat drážkový hřídel poloosy. Drážkový hřídel se posouvá volně v pouzdře tak, aby mohla poloosa při pérování měnit délku. Opotřebením vzniká vůle, přechází až k postupnému zadírání a tím i k vybracím. Většinou však vydrží vybrovat dost dlouho než se zadře. Mě navíc začalo hučet ložisko, tak jsem nechal udělat celou poloosu (repas) a je pokoj. Teď jezdím bez vybrací.

Odesláno
Napsán autorem JKosta

Co se týče vybrací řadičky a potažmo chvění vozu při zatížení motoru (v kopci na vysoký převodový stupeň při nízkých otáčkách), typuji spíše na počínající problém s poloosou. Vetšinou se začíná zadírat drážkový hřídel poloosy. Drážkový hřídel se posouvá volně v pouzdře tak, aby mohla poloosa při pérování měnit délku. Opotřebením vzniká vůle, přechází až k postupnému zadírání a tím i k vybracím. Většinou však vydrží vybrovat dost dlouho než se zadře. Mě navíc začalo hučet ložisko, tak jsem nechal udělat celou poloosu (repas) a je pokoj. Teď jezdím bez vybrací.

No ja nevim, me se trepe dost, a trebe se stejne jestli jedu na 1 nebo na 5ku, nejvice teda na poloze 4ky. Osobne si myslim, ze je to jednam uz opotrenim preveodovky a co hlavne na to muze mit vliv je ulozeni motoru na silentblocich, kdy pri zaberu se na ulozeni motor krouti a poskakuje :))) a silentbloky uz jsou treba hodne opotrebovane. To me jen tak napada.

Odesláno

Opotřebované silentbloky samozřejmě způsobí značné chvění, ale k vyloučení jejich závady existuje jednoduchá pomůcka. Je li motor v záběru, tlačí řadící páku v podélném směru k jedné straně a naopak při brždění motorem ke druhé. Prostě jedeš voně třeba na trojku, dáš plnej a pak nohu z plynu, zase plnej atd.. Když ti řadička jako na povel lítá dopředu a dozadu, jsou zaručeně silentbloky v háji. Pokud je pohyb jenom málo znatelný jsou OK.

Odesláno

Osobne bych rek, ze pokud budete detekovat spatne silentbloky na motoru timto zpusobem, tak se vam take muze stat, ze motor nekde ztratite :). Osobne se mi take prenasely vybrace do interieru a vymena silentbloku na prevodovce to vyresila. Mimochodem ten vadny silentblok vypadal velice slusne i demontovany.

Odesláno

este ze to nye je dolezyte v sekcy servys ake y-i som napysal .zaklad je ze najdem ryesenye na svoj problem. :)

mam rad ludy na ynternetovich forach co furt pridu s y-i problemom.

:mad:

bohumil: ked nemas normalnu odpoved na otazku v servise naco prudis?

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Taky mi klepe řadicí páka při zaběru motoru. Už to mám v tomhle stavu rok, ale nevěnoval jsem tomu pozornost, říkal jsem si, že to budou jen nějaké silentbloky. Ale včera mě u Vašendy vyvedli z omylu. Řekli mi, že to bude problém s poloosou a že nedoporučují s tím moc otálet. Takže bacha na to, a? někde nezůstanete viset. Jinak výměna poloosy přijde tak na 5000Kč.

Odesláno

Vam to vibruje, ale mne vyskakuje. Ako som pisal ze mi to vyskocilo s toho gumoveho ulozenia pri motoroe a sme to vtedy zalepili nieakym spec. lepidlom. Vsetko bolo OK az teraz v poslednom case sa mi stalo, ze mi vyskoci \"kvalt\" alebo niekedy sa zasekne tak ze nemozem preradit. Co to moze byt?

dik

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...