Fusion Odesláno 25. prosinec 2004 Odesláno 25. prosinec 2004 Zdravím, mám nějakej šílenej spyware v počítači + viry mám Ad-Aware SE Professional na spyware a PC-Cillin na viry, oba jsou aktualizovány.... ty problémový soubory najdou ale neumí je odstranit. Některý ty viry se dokonce po restartu obnoví =/ Nejede mě Outlook, protože prej mám málo místa na HDD nebo v paměti, v Exploreru nejde změnít domácí stránka. BYCH JE VRAŽDIL! z toho už zcvoknu bych nejradši udělal format, ale nemůžu.. poradíte nějaký dobrý prográmky nebo fóra? Dík moc Citovat
cb Odesláno 25. prosinec 2004 Odesláno 25. prosinec 2004 zkus soft spybod nebo napis co je to za spyware (jmeno) Citovat
Petr605 Odesláno 25. prosinec 2004 Odesláno 25. prosinec 2004 Spus? REGEDIT (START -> Spustit a napsat regedit) a tam se proklikej na: HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> MICROSOFT -> WINDOWS -> CURRENT VERSION -> RUN a v tomhle chlívku jsou všechny programy, který startujou při spuštění windows. Možná tady poznáš nějakej podezřelej program a pokud si budeš jistej tak ten klíč prostě smaž. Je to taková první pomoc a nesmí se promazat nic důležitýho. Ale všechny viry, co se aktivujou při startu tady vytvoří záznam. Jinak doporučuju http://www.symantec.com a tam do vyhledávání dáš to jméno, co našel antivir a on Ti vyplivne (snad) všechny informace o viru a nabídne ke stažení i removal tool. A mimo jiné i kvůli takovým věcem nemám windoze rád a když nemusím, tak je nepoužívám... Citovat
tomson Odesláno 26. prosinec 2004 Odesláno 26. prosinec 2004 Chlapi mám podobný problém ale horší mam přepsanou FAT TABULKU kdo mi je schopen obnovit 40GB Dat.Nebo jaký program doporučíte. Citovat
Toast Odesláno 27. prosinec 2004 Odesláno 27. prosinec 2004 Nekde se da mozna jeste sehnat SW DiskEditor od Symantecu. Byla to soucast baliku Norton Utilities. Tohle pomuze pouze pokud je poskozena jedna tabulka FAT, lze nahradit zalozni FAT. (FAT je na disku 2x). Jinak zachranu dat dela napr. Mironet, ale neni to zrovna nejlevnejsi (1500-2500). Cenik Mironet Citovat
z3rg Odesláno 27. prosinec 2004 Odesláno 27. prosinec 2004 ad spyware - ne vzdy ti pomuze ad-aware a spybot, neumi uplne vse, minuly mesic mi jeden borec v praci prines notebook s jednim peknym spywarem, nepomohlo nic, zmetek se povesil na iexplorer a i kdyz po restartu byl komp cisty, tak po druhym uz tam byl zase, sam si generoval servisu, ktera pro jistotu generovala jeste jednu - jinak to byl klasicky browser hijack, pokazde nahodny nazev, nakonec jsem to zlomil utilitou hsremove. Pokud nic nepomaha, tak google a projit newsy a pouzit patricny utility. Jinak podivat se na klic Run je dobra vec, ale mnohdy neucinna - http://www.sysinternals.com/ntw2k/freeware/autoruns.shtml Tahle utilitka od Sysinternals ukaze snad vse, ale opatrne ! ad FATka - diskeditor je dobra vec, ale stacil by NDD32, popripadne zkusit partition magic, pokud je jen poskozena FAT tak to dokaze opravit. Pokud ani to ne tak na vytazeni dat pouzit treba Lost&Found, Powerquest Datagone nebo Ontrack Easy Recovery Pro. Staci jen mit druhej disk a data na nej prekopirovat ... neco bys mohl najit tady (ehm, http://fosi.ural.net) ... btw zbavte se uz konecne toho ie a pouzijte nejaky normalni browser - firefox, opera [Editován dne 27/12/04 z3rg] Citovat
romo11 Odesláno 27. prosinec 2004 Odesláno 27. prosinec 2004 ja som mal rovnaky problem. Ad aware SE personl nasiel spyware ale nedokazal ho zmazat. Tak som pozrel kde je ten votrelec ulozeny a snazil som sa ho zmazat priamo tam. Lenze zmazat nesiel pretoze bol spusteny a prikaz na zmazanie mi bol zamietany. Tak som stlacil CTRL+ALT+DEL a tej tabulke spustench programov som zadal skoncit ulohu pre konkretny program - ten ktory som hodlal vymazat. Potom somho pekne zmazal, bol niekde v zlozke windows-system. Odvtedy je s nim pokoj Citovat
z3rg Odesláno 27. prosinec 2004 Odesláno 27. prosinec 2004 romo11: jo, to je ten jednodussi pripad spyware, odstrelit ho v taskmanageru a pak smazat (vetsinou v win/system32), btw pokud nejde odstrelit tak pouzit pskill (taky ze stranky sysinternals) Citovat
Fusion Odesláno 28. prosinec 2004 Autor Odesláno 28. prosinec 2004 tak to byl nějakej ten BOH (myslím že to je ta zkratka) a dostávám se tím k docela zajímavýmu tématu - AdAware a Trend Micro Internet Security mám nelegálně ale pokud bych za ně vyhodil těch cca 3000Kč tak by mě nepomohli. Pomohl nakonec HiJackThis, kterej je zadarmo. Nejsem zastáncem nelegálního softu ale pak to takhle dopadá Citovat
z3rg Odesláno 28. prosinec 2004 Odesláno 28. prosinec 2004 Ad-aware je pro osobni pouziti zadarmo, pokud nemas Pro verzi. Spybot je taky zadarmo a free antivir mas treba Avg 7, neni to to nejlepsi, ale postaci. Citovat
Fusion Odesláno 28. prosinec 2004 Autor Odesláno 28. prosinec 2004 já vím no.. ale naštavlo mě to ten AdAware mam SE Prof. Citovat
vector Odesláno 2. leden 2005 Odesláno 2. leden 2005 Napsán autorem tomson Chlapi mám podobný problém ale horší mam přepsanou FAT TABULKU kdo mi je schopen obnovit 40GB Dat.Nebo jaký program doporučíte. Data není problém obnovit, buď obnovením Tabulek oddílů, nebo obnovením jednotlivých souborů a struktury na jiný disk. Bohužel neznám žádný Free program, který by se vyrovnal komerčním produktům. Taky proto mám vše potřebné koupené Kdyžtak se obra? a vytáhnem to všechno. Citovat
vector Odesláno 2. leden 2005 Odesláno 2. leden 2005 Napsán autorem Fusion Zdravím, mám nějakej šílenej spyware v počítači + viry mám Ad-Aware SE Professional na spyware a PC-Cillin na viry, oba jsou aktualizovány.... ty problémový soubory najdou ale neumí je odstranit. Některý ty viry se dokonce po restartu obnoví =/ Nejede mě Outlook, protože prej mám málo místa na HDD nebo v paměti, v Exploreru nejde změnít domácí stránka. BYCH JE VRAŽDIL! z toho už zcvoknu bych nejradši udělal format, ale nemůžu.. poradíte nějaký dobrý prográmky nebo fóra? Dík moc Stáhni si SPYBOT, třeba za slunečnice to je jedno. Hlavní co je potřeba zkontrolovat, v nástrojích máš věci co se pouští po startu. (v XP jde použít i příkaz msconfig, ale není to přesně totéž ) Vyházíš všechno co tom nepatří, problém je v tom, že některé viry, když jsou aktivní v paměti, hlídají přepsání záznamů a založí je znovu. Takže je potřeba je nejdřív ve správci úloh ukončit, což většinou bez problémů jde , až na vzácné případy, kdy jeden program poučtí druhý a navzájem se hlídají. Asi nejjednodužší je restartovat a podržet při přihlášení shift. Pak vyhodíš záznamy po spuštění, smažeš, k čemu vedly. Spustíš správce Plugin pro IE a vyházíš co tam nepatří. Ještě doplnění, kdo ještě němá SP2 , je blázen a kaskadér a dobře mu tak. Citovat
Gotrek Odesláno 3. leden 2005 Odesláno 3. leden 2005 Jen blázen si na XP instaluje ServicePack2 To člověk nainstaluje a pak se jen diví, co všechno najednou nespustí a dřív to fungovalo. Ne, ne, jdi mi k šípku s SP 2. Raději nepoužívat IE, přidat nějaký antivir nebo dva a pak zlatou trojici - Spybot, AdAware, Spyware Blaster. A dosud jsem neměl problémy. Pokud už náhodou nějakej hajzlík prolezl blasterem, tak ho vždy AdAware nebo Spybot zlikvidovali. A jedna rada na závěr (kterou já nemám rád, ale dá vám ji 90% profi IT) - nenavštěvovat pochybné stránky a v poště neotvírat každou blbost. Citovat
vector Odesláno 3. leden 2005 Odesláno 3. leden 2005 Napsán autorem Gotrek Jen blázen si na XP instaluje ServicePack2 To člověk nainstaluje a pak se jen diví, co všechno najednou nespustí a dřív to fungovalo. Ne, ne, jdi mi k šípku s SP 2. Raději nepoužívat IE, přidat nějaký antivir nebo dva a pak zlatou trojici - Spybot, AdAware, Spyware Blaster. A dosud jsem neměl problémy. Pokud už náhodou nějakej hajzlík prolezl blasterem, tak ho vždy AdAware nebo Spybot zlikvidovali. A jedna rada na závěr (kterou já nemám rád, ale dá vám ji 90% profi IT) - nenavštěvovat pochybné stránky a v poště neotvírat každou blbost. Chlape už to nehul. Víš co mi nejvíc vadí na špatných radách ? Je to to, že mi přidělávaj práci a že na to doplácej ostatní. Některé věci bylo těžké rozběhat v XP a v 89 naproti tomu chodily hned. Byl to důvod nepoužívat XP ? SP2 přináší velké změny v systému, některé převážně špatně napsané aplikace mají problém, ale to rozhodně není důvod zůstat u SP1nebo 1a. To ti nepomůže sebelepší doplněk na odstraňování spyware, seš prostě v řiti. Jsou sice psychopaté, co do dnes používají NT4 nebo 2000 a dokážou o XP tvrdit, že nejsou tak vyzkoušené, ale doufám, že se k nim nehodláš zařadit. Zkuste trošku přemýšlet proboha, deset let se tomu profesionálně věnuju a pořád řešim stajný problémy, co si lidi způsobujou timhle debilním přístupem, už toho prosím nechte, nebo je v tom alespoň nepodporujte. Citovat
Marlin Odesláno 3. leden 2005 Odesláno 3. leden 2005 Některé věci bylo těžké rozběhat v XP a v 89 naproti tomu chodily hned no, cece ja wokna 89 ani nepamatuju :D ale urcite v tom chodilo vse, protoze moc programu ani nebylo Citovat
Toast Odesláno 3. leden 2005 Odesláno 3. leden 2005 Problemy programu v XP SP2 jsou casto zpusobene tim, ze MS udelal pomerne velke zmeny v DX9/b/c. Projevuje se to hlavne u televiznich tuneru a nekterych starsich her. Zpravidla postaci prepsat urcite soubory DX jejich starsi variantou a funguje to. Osobne si myslim, ze provozovat XP bez SP2 a pravidelneho zaplatovani je cesta do pekel. Citovat
Petr605 Odesláno 4. leden 2005 Odesláno 4. leden 2005 Napsán autorem vector Chlape už to nehul. Víš co mi nejvíc vadí na špatných radách ? Je to to, že mi přidělávaj práci a že na to doplácej ostatní. Některé věci bylo těžké rozběhat v XP a v 89 naproti tomu chodily hned. Byl to důvod nepoužívat XP ? SP2 přináší velké změny v systému, některé převážně špatně napsané aplikace mají problém, ale to rozhodně není důvod zůstat u SP1nebo 1a. To ti nepomůže sebelepší doplněk na odstraňování spyware, seš prostě v řiti. Jsou sice psychopaté, co do dnes používají NT4 nebo 2000 a dokážou o XP tvrdit, že nejsou tak vyzkoušené, ale doufám, že se k nim nehodláš zařadit. Zkuste trošku přemýšlet proboha, deset let se tomu profesionálně věnuju a pořád řešim stajný problémy, co si lidi způsobujou timhle debilním přístupem, už toho prosím nechte, nebo je v tom alespoň nepodporujte. Krásná řeč... Debilní přístup je, že si někdo nechce kupovat všechno, s čím se vytasí odborníci z microsoftu a prohlásí, že je to lepší, než to minulý? Že chce zůstat u toho, co se osvědčilo a funguje? (viz 2000 - XP) Někde jsem četl, že instalací 2000 je stále víc než XP právě kvůli Tebou popsanému \"debilnímu přístupu\". Já ty systémy nehodnotím, jenom se mi nezdá označení toho přístupu. Já myslím, že je to normální přístup. Citovat
vector Odesláno 4. leden 2005 Odesláno 4. leden 2005 Napsán autorem Petr605 Napsán autorem vector Chlape už to nehul. Víš co mi nejvíc vadí na špatných radách ? Je to to, že mi přidělávaj práci a že na to doplácej ostatní. Některé věci bylo těžké rozběhat v XP a v 89 naproti tomu chodily hned. Byl to důvod nepoužívat XP ? SP2 přináší velké změny v systému, některé převážně špatně napsané aplikace mají problém, ale to rozhodně není důvod zůstat u SP1nebo 1a. To ti nepomůže sebelepší doplněk na odstraňování spyware, seš prostě v řiti. Jsou sice psychopaté, co do dnes používají NT4 nebo 2000 a dokážou o XP tvrdit, že nejsou tak vyzkoušené, ale doufám, že se k nim nehodláš zařadit. Zkuste trošku přemýšlet proboha, deset let se tomu profesionálně věnuju a pořád řešim stajný problémy, co si lidi způsobujou timhle debilním přístupem, už toho prosím nechte, nebo je v tom alespoň nepodporujte. Krásná řeč... Debilní přístup je, že si někdo nechce kupovat všechno, s čím se vytasí odborníci z microsoftu a prohlásí, že je to lepší, než to minulý? Že chce zůstat u toho, co se osvědčilo a funguje? (viz 2000 - XP) Někde jsem četl, že instalací 2000 je stále víc než XP právě kvůli Tebou popsanému \"debilnímu přístupu\". Já ty systémy nehodnotím, jenom se mi nezdá označení toho přístupu. Já myslím, že je to normální přístup. No právě. Ve skutečnosti je to asi stejně chytré, jako si pořídit co nejstarší televizi, protože je osvědčená. Budete dělat v prastarém AUTOCADU , místo 2004, protože je vyzkoušený. Nebo si nekoupíte nový počítač, protože může mít chyby a ten starý je nemá ? Uplně nejhoší blbost, se kterou se setkávám dnes a denně, je tvrzení, že W2000 mají menší nároky a jsou lepší a stabilnější... Uvědom si, že takové věci může vypouštět, jen někdo , kdo absolutně neví jak OS funguje, z čeho která verze vychází atd... prokazuje tíám katastrofální neznalost problematiky, stejně, jako když tvrdí, že x let starý OS je \"vyzkoušenější\" Navíc v MS, jako v jakékoli jiné firmě, co vyrábí uplně cokoli, se jede na Mainstream a vývoj a záplaty čehokoli jiného nemá prioritu. J eznámá věc, že za všechno může Bill a v MS je banda pitomců..... no zase špatně pochopitelně, za 90procent může uživatel, který instaluje blbosti, neumí si ani nastavit OS, používá staré verze atd. Uplně největší \"radost\" mi tímhle přístupem dělají tzv programátoři. Tak když proboha vim, jak programy fungují a že asi ten novej OS nikdo nepsal na zelený louce, že se věci také testují, že to co napíše firma o pár let později se nedá vůbec porovnávat s tím co napsala dřív atd... jak může takhle plácat ? Pochopitelně nejlepší je praktická ukázka... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.