Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

• O 11 měsíců později...
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Tak se mi podařilo sehnat Thulle z druhe ruky.

Chci se zeptat těch co to instalovali - šlo Vám v pohodě udělat zavit tím jejich závitníkem / šroubem? Jsem udělal 2 otočky a závit na šroubu zmizel :-D.

Tak budu muset závitníkem. Je to M6 či jiný?

Odesláno

když jsem závitníkem Thule dělal závit, tak jsem toho šulínka, do kterýho má být nosič uchycen urval, resp. uvolnil a závitník mi v něm zůstal. Ten šulínek se sice zcela neoddělil od střechy, ale mohl se otáčet a byl uvolněnej. V servisu mi to vyměnili asi za talíř. Závitník však v šulínku zůstal nadobro. Ostatní závity jsem tudíž neměl čím udělat, ale nakonec to nevadilo. Šrouby do šulínků šly zašroubovat úplně v pohodě :-)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Pozerám, že dosť z nás potrebuje voziť 4 bicykle. Neodvážil som jednotlivé komponenty, ale ak ich len orientačne zrátam, tak:

1. Thule Proride 591   4,9 kg (podľa dokumentácie), teda 4 x 4,9 = 19,6 kg

2. Kit Thule 3104         1 kg?

patka Thule              2 kg?

tyče                          3 kg?

keďže už k tomu nemám niektoré dokumenty, tak sa chcem opýtať, či ste to niekto všetko prevážili. Toto sú len moje odhady. Ak tomu ale je cca takto, tak pri zostave Thule 3104+753+869 a 4 ks Thule Proride 591 je na streche v tej chvíli cca 25,6 kg a pri nosnosti do 65 kg na strechu je to cca do 40 kg nákladu.Pri 4 bicykloch teda ide o každý gram, lebo prevažne u bicyklov v strednej triede s ALU rámom je hmotnosť cca 13,2 - 14, 5 kg. Znamená to teda, že väčšina z nás 4 bicykle nikdy voziť na streche nebude môcť...

NEMÁTE NIEKTO PRESNE ODVÁŽENÉ komponenty Thule uvedené v bode 1. a 2.?

Odesláno

Jet na gramy apod nejde. To je to same jako na kouli. Tam kdybych se ridil vahou, tak dam tip top 3 kola a ende. Vahy jsou dle me hodne "poddimenzovane" nez opravdu snese, takze bych rekl lehke prekroceni nevadi

Odesláno

ještě že nemám 591 :aut Mám kilo a půl na kole k dobru. Ale tipoval bych, že proride má kolem 4, ne pěti kil.

Tak střecha játyho unese vrtulník, tak předpokládám, že i tady nějaká rezerva je ;)

Odesláno

To teda docela koukám. Tohle prý měla být náhrada MPVček, jsem kdysi někde četl? 806, 807, dokonce i stará 406 combi - dovolené zatížení střechy v TP shodně 100kg, takže i 5 kol by to pobralo, nejen 4. A tohle má jen 65kg? Mmch. na kouli všechny tři shodně dovolené svislé 80kg, takže 20kg nosič + 4x15kg v pohodě... a to i ta 406, která je vlastně o třídu menší. Dneska vybírat auto k užitku a ne jen "dyzajnu" je teda něco.

Odesláno

Ja vychádzam z návodu, ktorý nerieši či s panoramou alebo bez, takže by nosnosť mala byť rovnaká (str. 211 Príručky pre užívateľov). Samozrejme rátam s tým, že je to predimenzované... V porovnaní s martinecondrej to preťažím "len" o cca 20 kg :)

• O 1 rok později...
Odesláno

Zdravím,

nemá někdo střešní nosič Thule na 5008 s pevnými body? Je toto uchycení kit 3017 pro ně?

Už jsem jednou kupoval nosič na 5008, ale bylo to na jiný typ. Nerad bych aby se to opakovalo

20180911_170319.jpg

Odesláno (upraveno)

Na 5008 jsou vždy pevné body a buď jsou tam ty střešní lišty nebo je auto bez nich, ale upevnění je vždy do střechy. Já mám lišty patky Rapid 753 a kit mám 3104. Pokud nemáš na autě lišty, měl bys mít kit 3017. Ale jestli to na obrázku je on podle obrázku nepoznám.

kit 3017 vypadá takto:

https://www.thule.com/cs-cz/cz/roof-rack/fit-kits/kit-3017-fixpoint-xt-_-183017

podle manuálu se to podobá:

https://cdn1.static-tgdp.com/assetloader.axd?pimid=183017&id=183017_506-3017-04&brand=Thule&market=CZ&att=1

Péťa: origoš nekoupí, třeba proto, že má tyče, patky, jen vymění kit. Nebo třeba proto, že origoš je užší a jen nad střechou. No a až vymění auto, zase vymění jen kit...

Upraveno uživatelem Pacho69
Odesláno (upraveno)

Mám pevné body i uvedený nosič.

Ano přesně takto to vypadá, je to upevnění na pevné body.

Šířka nosiče se dá upravit, pokud si vzpomínám.

Origo je zaoblený a úzký, tento je rovný a široký, tzn. mnohem praktičtější. Např. při převozu nábytku, krabic, anebo vícero jízdních kol. (S koly jsem moc bojoval na 607, kde jsem měl origo úzký, a 4 kola tam vešly jen těžko).

Upraveno uživatelem P607Olda
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Ahojte, chcem si kupit neoriginal nosich na P5008 s fix bodmi, no pri ziadnom modeli nie je uvedene, ze vhodne na pano strechu. Je tam nejaky rozdiel pri normalnej a panoramatickej streche . ....vsak nosic sa jej nedotyka, alebo v com to spociva???

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...