Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Je zákonem povoleno podjíždění kolon před semafory cyklisty a motorkáři?

Recommended Posts

Odesláno

Medvěd: cyklistovi je imho určena krajnice, motorku bez postranního vozíku lze předjíždět i na zákazu předjíždění. Opačně nikoliv. Stavění se mezi auta je prasečina, i když jsou místa, kde to tak moc nevadí. Předjíždím jen v opravdu dlouhých kolonách a to zpravidla krokem - ano spousta lidí rádo uhne a pak se najde jeden, co se mstí...

Odesláno
Medvěd: cyklistovi je imho určena krajnice, motorku bez postranního vozíku lze předjíždět i na zákazu předjíždění. Opačně nikoliv. Stavění se mezi auta je prasečina, i když jsou místa, kde to tak moc nevadí. Předjíždím jen v opravdu dlouhých kolonách a to zpravidla krokem - ano spousta lidí rádo uhne a pak se najde jeden, co se mstí...

V Praze a obecně ve velkoměstech se motorkáři cpou na začátek kolony před semafory zcela standartně - je to jeden z hlavních důvodů pro koupi mopeda nebo skútra (1000x jsem slyšel, že tento způsob dopravy je mnohem rychlejší než cestování autem, páč se nemusí stát v kolonách). Zprvu jsem za takové jednání motorkáře neměl rád, dnes už můžu s klidem angličana přiznat, že jsem si zvykl a motorkář mě až tak moc nepřekvapí (vadí mi ale když se na začátek procpe cyklista nebo motorkář na slabém stroji, kterého hned za křižovatkou předjíždím, aby mě on zase mohl před dalšími světly zase podjet - když se taková akce opakuje 3 - 5x na kilometru jízdy berou mě všichni čerti).

A k tématu - vypadá to, že zákonem takové podjíždění povoleno NENÍ, takže jsem spor s kolegy prohrál.

[upravil dne 28/11/2010 08:22 Medvěd]

Odesláno
Tak jednak je to zakázaný, jednak už jsem měl tu čest, že jsem měl rýhu na dveřích a jednak si myslím, že je to opravdu poněkud slabomyslný, protože se XY stalo, že se auto začalo chystat na přejejí do druhého pruhu, nebo že řidič pootevřel dveře aby vyhodil cigáro... nebo nebo nebo... nakonec letos byly minimálně 2 případy dostatečně viditelný i v TV na to aby to nebylo jen tlachání. Myslím, že jeden byl smrťák, druhej jen těžký zranění. Já tomu fakt nerozumím jak to vůbec někoho může napadnout. To takhle stojím na křižovatce a najednou se mezi mě a auto vedle vecpe parník?

Jo ještě jedna věc proč to řeším: protože kvůli těmhle Ipíppípípípípům si pak všichni myslí, že my motorkáři jsme hovada.

[upravil dne 27/11/10 19:06 koblih69]

Neviem co tu pises o smrtakoch ? To jako auta stali na krizovatke, medzi nich prechadzala motorka, on otvoril dvere a motorkar umrel ? :D :D :D

Jako pozri, zadne argumenty.... Kdyz stoji v aute 2 lajny aut, tak nikdo neprechadzi s pruhu do pruhu. To ze nekdo udela rihu do dveri ? To je nesikovnost, nebo neodhadnuti medzeri, ale to pak netreba hodnotit ze jako kazdy kto na motorke vjizdi do koloni to udela ... Kdyz chce nekdo neco vyhodit z okna, coz by se taky nemalo, tak zvetsa pouziva okenko ... Kdyz uz jede otevrti dvere, tak by se mnel kouknout minimalne do spetaku, a jeste som to teda nikde nevidel ...

Medved ma na to triezvy pohlad, zdielam ho aj ja ... Proste to, ze vedla teba projedu, kdyz ty cakas na cerveny, ty muze byt uplne jedno, nakolko te nijak neobmedzuju ... Samozrejme, ze se do tej diery nepcham ked je uzka, vtedy sa proste stoji ...

To proc vodici nervaci je vetsinou jen hloupa zavist, ze on v te kolone tvrdnout musi ...

Odesláno

To proc vodici nervaci je vetsinou jen hloupa zavist, ze on v te kolone tvrdnout musi ...

Vodiči nerváci, hloupá závist - Lubk0, to je Tvůj příspěvek k dobré pohodě na silnicích? Anebo spíše podněcuješ boj?

Příspěvky motorkářů jsou často takto agresivní a urážlivé, tak se nediv, jak to potom na silnicích vypadá. Sami se staví prostě do role nepřátel.

Odesláno

Ja som ovela viac vodic auta, ako \"motorkar\" ... Ale napriek tomu, to co ma neobmedzuje, nebudem odsudzovat ... Neviem, preco by mal niekto ostre bojovat proti tomu, ze ten motorkar, si skrati cas cakania, lebo moze, nakolko ma motorku a prejde .... Neviem preco by som sa mal potom nanho rozculovat ...

Odesláno

Lubk0 já bojuju proti tomu, že někdo dělá něco co je zakázané a ještě to obhajuje. Je to stejná diskuse jako flame o HID Xenonech. Pokud je někdo egoista a jeho heslem je že já jedu a ostatní mi můžou... tak to pak takhle vypadá. Velmi často se mi stává, že auto uhne, pustí mě na plný... super, já mu poděkuju a jedeme dál. Neuhne tak co? Musí? Nemusí! Tak mu ukopnu zrcátko? Je to pouze o toleranci. Na obou stranách. Rozdíl motorky a auta je, že třeba ta moje je na stovce za 3.9s, takže to jeslti čekám 20s na křižovatce místo abych balancoval mezi auty je k smíchu.

Odesláno

Popíšu ti jeden z příkladů. - 2 pruhy, červená na semaforu. Mezi auty dostatečný odstup- zezadu projíždí středem motorkář. Místa je dost tak proč ne. Už je je jen jedno auto od hranice křižovatky a zelená - auta se rozjíždí, vpravo před semaforem ale stojí chlap na kole rozjede se taky a ten v autě v pravém pruhu mírně vybočí aby ho objel. Proč ne je tam velká mezera... nebyla, už tam byl motorkář. Dopadlo to dobře. Měl jen roztrženou slezinu a zlomenou pánev jak ho skříply auta mezi sebe. Po půl roce už zase chodí celkem dobře, ale už na moto nejezdí...

Odesláno

koblih69

Vsetko je to len polemizovanie ... Pises, ze bojujes proti tomu, ze niekto robi, to, co je zakazane, tak NECH SA PACI

1. Ak v tvojom priklade, chlapik s autom uhne dolava, bez toho aby skontroloval situaciu za sebou pomocou spetneho zrkadla, tak tiez porusil zakon ...

2. K inym tvojim prikladam, otvaranie dveri a vyhadzovanie niecoho na krizovatke, je takisto zakazane, zakazane je na krizovatke prechadzat s pruhu do pruhu a tak dalej ...

Tvoja motorka je na 100 vke za mene nez 4 s a preto ti je smiesne, preco sa ten motorkar derie dopredu ? No nebude to prave preto ? Pretoze ked stojim za kolonou aut, a neprepcham sa do stredu, tak tazko mozes dufat, ze budes mat nejaky priestor na predbiehanie, ked idu 2 plne pruhy, jedine ze by si presiel do protismeru, coz byva v meste taky zakazane

Pri te otazce, ze jeden 100 vku za par vterin, mi prijde otazne, ci neporusujes i zakon o maximalne povolene rychlosti ?

Tiez si treba precitat prvy prispevok, co som na margo toho napisal, v prispevku som pisal, ze do medzeri vchadzam, len ked mam istotu ze pocas toho prechadzania medzerou, zelena nenaskoci ... To sa da pomerne lahko vydedukovat ...

Odesláno

osobne ked stojim v aute na kryzovatke a vidim ze sa motorkar drie do predu tak mu malicko uhnem,v ramci moznosti.chapem ho.

zase na druhej strane nechapem ked sa tam drie za kazdu cenu a medzitym skoci este zelena.nic by sa mu nestalo keby v tej kolone pockal,zvlast v mensich mestach mi to pride smiesne ze sa tlacia do predu na silu.

v parizi si zase neviem predstavit neuhnut alebo nemat skor oci v spatnych zrkadlach ako v predu.kto nieje nato zvyknuty ze motorkari idu v kolonach z jednej a druhej strany medzi autami tak moze mat problem.ako tak citam vase myslenie by to asi nepobralo.kto jazdil v parizi chape.

u nas okrem blavy kde sa skutocne zapchy vytvaraju je asi zbytocne o tom rozpravat,ohladuplnost by mala byt na oboch stranach

Odesláno

Lubk0 můžu tě ujistit, že předpisy prakticky neporušuju, dojíždění a následné sl. cesty mě živí a ujít těch 50 tis. co dám ročně pěšky by mi poněkud zmohlo. Ke srovnání doporučuji třeba Španělsko nebo Itálii tam je situace daleko horší, ale bezproblémová. Nicméně je třeba srovnávat i platné předpisy, tvary křižovatek ... ale to je jiná pohádka. Snažím se k ostatním chovat ohleduplně a podobné čekám i od nich. Ať už na moto nebo v autě.

... a jelikož nechci aby z toho tématu vznikla polemika jako třeba při koupi Hurvajzova auta tak ti přeji ať se nic nestane tobě ani ostatním a končím s touhle neplodou diskusí. :papa

Odesláno

tohle ted resi nas ridic. vyjizdel z betonarky sikmo na hlavni. kolona z obou stran. auta ho pistili, ale kokot na kole jel pri pravem kraji, takze ho mel v mrtvym uhlu a vjel mu pred kolo. kokot na kole to polozil a dokutalel se az pod nakladak. a ted se resi, ci je to vina. az se to vyresi, napisu jak to dopadlo.

Odesláno
tohle ted resi nas ridic. vyjizdel z betonarky sikmo na hlavni. kolona z obou stran. auta ho pistili, ale kokot na kole jel pri pravem kraji, takze ho mel v mrtvym uhlu a vjel mu pred kolo. kokot na kole to polozil a dokutalel se az pod nakladak. a ted se resi, ci je to vina. az se to vyresi, napisu jak to dopadlo.

:myslim Jak to dopadne - jednoznačně vina na řidiči vozidla. :myslim

Jó to by musel stát zázrak, aby řekli že vina je na obou stranách. :(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...