Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nákup v USA, Číně atd. přes Ebay, DX atd. - pozor na chystanou změnu daně

Recommended Posts

Odesláno

Tak to bych neviděl jako mínus, to je ve finále úplně jedno, stejně v dnešní době 99% lidí má platební kartu, tak není problém s tím platit na netu, paypal už je podle mě v dnešní době zbytečnej, stejně ho mám nastavenej na platební kartu, tak to vyjde úplně nastejno ;)

Odesláno

Ano, ale nedávají komplet přístup ke kartě. Rodiče mají třeba platby přes net bloknuté.

Taky mám nastavený paypal na kartu. Nemůžu se ale zbavit pocitu nejistoty, když dám přístup ke kartě obchodu v číně. Je to asi předsudek :).

Odesláno

Prodejce s dobrým hodnocením vybírám i kvůli případné reklamaci.

Co se té karty týče, mám to vyřešeno docela bezpečně, mám dva účty. Hlavní, který používám výjimečně, a běžný, který mám na platby kartou, nákupy… tam mám pár korun, to klidně Číňani vykrást můžou a moc se toho nestane. :D

Odesláno
Ano, ale nedávají komplet přístup ke kartě. Rodiče mají třeba platby přes net bloknuté.

Taky mám nastavený paypal na kartu. Nemůžu se ale zbavit pocitu nejistoty, když dám přístup ke kartě obchodu v číně. Je to asi předsudek :).

ty nedáš přístup ke kartě, ale jen pošleš z paypal účtu, já mám elektronickou kartu k účtu a nastavenej malej limit, navíc paypal je dobře pojištěnej, nikdy jsem problém neměl a to už to používám několik let. Dokonce přes ebay probíhají reklamace a to tak, že bez řečí vracejí peníze

Odesláno

Nedáváš přístup ke kartě obchodu v Číně. Platíš to provozovateli Aliexpressu. Ten pak proplatí zboží tomu obchodu, pokud potvrdíš přijetí.

Odesláno

Přesně jak píše oddie.. pokud nepotvrdíš přijetí a že je zboží 100% tak prodavájící nedostane nic. ;)

[upravil dne 15/6/2014 19:12 od John]

Odesláno

Ano, Ali je provozovatel(obchod, portál...) stejně jako ebay, ale paypal mi přijde duvěryhodnější.

EDIT: Je mi jasné že podvodníci jsou všude, stejně tak jako slušní prodejci. Řešili jste už někdo reklamaci na Ali? Probíhá stejně jako na ebay?

[upravil dne 15/6/14 19:23 od dzavel]

Odesláno

A čím přesně ti Paypal přijde důvěryhodnější, a na jakém základě? Paypal je nástroj Ebaye, stejně jako Alipay je nástroj Aliexpressu. V obou případech se jedná o Escrow platbu, s tím, že Aliexpress je portál podstatně větší než Ebay a také vůči obchodníkům podstatně tvrdší (přes Paypal dostanou platbu hned, u Alipay až po potvrzení doručení, Ebayi je jedno, jak se daná zásilka posílá, u Ali je VŽDY TN...).

Odesláno

Je to osobní názor ;). Paypal je známější, rozšířenější a doufám, že tedy i bezpečnější když je více použiván. Paypal nevznikl pro ebay, ale samostatně.

Ebay přeposílá peníze hned? Není to až po 30dnech ochrany kupujícího? Párkrát jsem řešil nedodané zboží nebo poškozené a vždy peníze vrátili bez problému.

Ali jsem nějak nestudoval, nevěděl jsem, že je nutné TN a potvrzení doručení, to je velké plus.

Řešil jsi nějakou reklamaci na Ali?

Odesláno

A to svoje přesvědčení o tom, jak je paypal známější, rozšířenější a více používaný bereš přesně kde? A že vznikl samostatně? Je součástí ebaye, ať už vznikl jakkoliv, to je irelevantní. A to ani nevíš, že peníze přeposílá hned?

Něco málo statistik Ebay vs Ali např. zde - pro představu...

http://en.wikipedia.org/wiki/Alibaba_Group

Odesláno

PayPal sice penize pripise na ucet prodejce hned, ale nema problem je velice rychle zablokovat a pripadne strhnout z uctu zpet.

Pri reklamaci zalezi na zpusobu argumentace a jsou veci ktere jaksi vubec neresi.

Odesláno

oddie: Psal jsem že je to osobní názor.

Z okolí, o Ali moc lidi neslyšelo, ale paypal znají, ebay ještě víc. Platbu přes paypal nabízí i některé české obchody. Vznikl jako platební portál a ebay ho odkoupila. To že posílají peníze hned jsem nevěděl...pravda, studoval jsem jejich podmínky celkem dávno.

Podle wiki má velké obraty, ale taky počítají celou Ali skupinu. Považoval jsem je za menší :super.

Vvitty: Pravda. Ebay se nikdy necukalo, že prodejce to nebo ono. Po otevření případu jsem měl většinou peníze do dvou dnu.

S tou bezpečností to je po hacknutí ebay učtu celkem jedno :D.

Odesláno

dzavel: no, necukalo... to neni az tak uplne pravda, jsou pripady kdy te poslou na lamparnu a penize nedostanes. Ale je pravda ze v pripade nakupu od Cinanu to lze povazovat za pomerne bezpecny zpusob. Na druhou stranu se da od obchodnika dostat zbozi i vratku penez, pokud je zakaznik mrcha. Taky to neni uplne nejlevnejsi servis pro obchodnika...

Odesláno

Kluci díky za osvětu :). Až něco nenajdu na ebay kuknu už s klidem na Ali :papa.

Vvitty: nezažil jsem, ani si nedokážu představit jak by to probíhalo. Nakupuji do 500kč vyjímečně za víc, to jsou pro ně drobné.

Odesláno

Mimochodem kdysi šlo na Ali platit i Paypalem, než jim Ebay coby konkurenci vypověděl spolupráci. Akorát mám neblahý dojem, že na tom prodělal právě Ebay... provize z plateb přes Paypal jsou dost šílené a na Ali se zrealizuje řádově více obchodů. Ostatně proto taky je na Ali více prodejců a více zboží, Alipay je pro ně levnější. Na druhou stranu Aliexpress je pro ně tvrdší bič, takže občas zkouší hodit udičku na obchod mimo.

Odesláno

Jasně, proto mám coby prodejce peníze za 2 dny na svém účtě... Když se někdo rozhodne založit si účet jen na to, udělat nějaký objem podvodů během třeba týdne, peníze stáhnout a vybrat, nebude co blokovat. A že to občas nějaký číňan zkusí je v inzerci vidět. A jak \"hlídá\" odeslání zboží je taky k smíchu - prodejce akorát klikne na \"odesláno\" a tím to končí, TN vyplňovat nemusí, reálně u těch nejlevnějších zásilek prodejci nastaví status odesláno klidně hodinu po koupi, ale fyzicky to odešlou klidně za týden.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...