Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nákup v USA, Číně atd. přes Ebay, DX atd. - pozor na chystanou změnu daně

Recommended Posts

Odesláno

no tak všechno budem deklarovat jako urny, rakve a smuteční ozdoby :)

Když něco nechám označit jako dárek pro studenta a tak to sem pošlou, jsem z toho venku nebo ne?

viz. výbavu, studijní potřeby a vybavení domácností žáků nebo studentů

Odesláno

To iste by som mohol napisat aj ja ;)

Ale tak mozno to sleduju tu na fore aj ludia z SK ktori o tom nevedia :papa

Ked uz sa tu s tym zacalo...a len som tym chcel povedat ze kedze to uz funguje u nas dlho tak u vas to bola len otazka casu.

Ano, ak sa to oznaci ako dar tak by to malo prejst.

Leenze u nas uz zacali colnici rozbalovat aj taketo zasielky :blicismajlik

[upravil dne 17.11.2010 00:43 Y2K]

Odesláno
no tak všechno budem deklarovat jako urny, rakve a smuteční ozdoby :)

Když něco nechám označit jako dárek pro studenta a tak to sem pošlou, jsem z toho venku nebo ne?

viz. výbavu, studijní potřeby a vybavení domácností žáků nebo studentů

O tom rozhodne celník, takže hádej, můžeš třikrát...

Odesláno

hmm, takže zbejvaj ty urny, rakve a věnce

ne vážně, nechával jsem si posílat z USA origo soft, kterej i tenkrát byl dražší než 150€, byl označen jako \"gift\" a clo jsem žádný neplatil

Odesláno

No není to nic slavnýho, ale na druhou stranu většina balíčků mi bez žádosti chodí jako \"sample\" nebo \"gift\" deklarováno na 10 USD... no a na DEXu holt budu využívat FreeShipping a rozdělím to na víc objednávek. Stejně málo kdy beru položku za víc jak 20 USD... nicméně samozřejmě když se celník rozhodne tak moc vyhnutí není...

Odesláno

U DX mám u půlky objednávky bulkrate, to tímhle u řady věcí padne...

No co už, je to sice v prvním čtení, ale tipnul bych, že to schválí, tak jsem si hned něco naklikal.

Odesláno

Záleží na konkrétním celníkovi. Třeba mně konkrétně přišel onehdá iPhone z USA bez cla (označenej jako used electronic under 100usd) a bez problémů, akorát ležel na celnici asi měsíc.

Odesláno

Dík za varování, urychlilo to nákup multimetru ;) Ještě jsem koukal na DX a opět mě nijak neoslovilo. Zatím jsem vždycky požadované zboží našel výhodněji na e-bay.

Odesláno

Pro drobnosti, kraviny, ND na herní konzole, příslušnství mobilů ... je DX super. Nicméně ty ceny nejsou nijak hvězdný. U malech věcí je to poštovný obrovská výhoda. U jen trochu dražších věcí, nebo většího množství se vyplatí pohledat jinde a i s poštovným je to pak levnější.

Nicméně poslat si kravinku za 2 USD sólo v obálce za poštovný zdarma je dobrá ptákovina :D.

Odesláno

asi se zeptam blbe, ale kdyz si objednam nejake spotrebni zbozi z francii, celkove pres 50 eur a zaplatim to kartou ... budu muset platit jeste nejakou jinou dan nez tu, ktera je zapocitana jako dph jiz ve francii ???

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...