Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

307 HDi - motor pada do nouzoveho rezimu pri vyssi rychlosti

Recommended Posts

Odesláno

caute, mam taky problem s peugeotom 307 2,0HDI r.v.2006 ked nastartujem motor ide normalne ale asi pri 130km/h motor sa zasekne a nejde uz ani do otacok a proste strati celkovo tah,ked motor zhasnem a zase nastartujem tak ide v pohode az kym sa nedostane zas na tych 110 niekedy 130km/h. Na diagnostike vyhadzuje chybu elektromagneticky ventil ELC,nevie mi neikto poradit?? Dakujem

Prosim priste zvol nejaky vystiznejsi nazev tematu, vlakna s nazvem \"pomoc\" \"help\" apod. jsou nicnerikajici a budu je bez vyzvani a precteni mazat. Ferry. Moderator

[upravil dne 16/11/10 14:05 Ferry]

[upravil dne 16/11/10 14:06 Ferry]

Odesláno

tak, tak..měl jsem něco podobného, jen né při určité rychlosti ale spíš při zátěži (nejvíc do kopců, pokud jsem přidal víc plynu). ŘEŠENÍ. . . . .palivový filtr!!!

(Naše čerpací stanice hold nejsou to pravé ořechové) :myslim:bojim:myslim

Odesláno

Prestne to som mal aj ja: Predpokladam ze tu chybu si nevycital cez originalnu diagnostiku Peugeot Planet 2000... lebo to je chyba pre benzinove motory a nie pre diesle. V mojom pripade som to vyriesil domacim repasom FAP filtra. Rozobral ho vyfukal, vymyl velkým množstvom horúcej vody a odvtedy je všetko OK :)

Odesláno

nejspis znama a casta chyba DRV ventilu - pri vyssi rychlosti a otackach motoru je nedostatecny tlak paliva a jednotka se hodi do nouzoveho rezimu, po znovunastartovani jede opet normalne az do dalsi chyby tlaku paliva

Muze to byt teda i ten spinavy palivovy filtr

Zkus vyhledavani a dej si najit DRV ventil

Odesláno

A ked pridas plyn na podlahu a drzis ho, tak spadne do nudzoveho aj v nizsich rychlostiach?

Pretoze to vobec nemusi byt DRV ale moze to byt aj vadny vstrekovac a prepusta moc do prepadu a tym padom spadne tlak v raile.

Odesláno

S palivovým čerpadlom a DRV ventilom to zrejme nebude mať nič spoločné pretože vtedy by riadiaca jednotka hodila motor do nôdzového režimu a núdzový režim znamená obmedzenie otáčok tuším na 2.500 za minutu. Ty máš problém že ti to nejde viac ako 130, skus na 3 alebo 4 stupni vytočiť motor čo najviac a uvidíš že otáčky pojdu až za túto hranicu. Predpokladam že to bude tak ako mne súvisiet s FAP filtrom kde už nedokáže cezen odvádzať všetky splodiny a preto dusí motor...

Odesláno

ono hned v tej chvili vyhodi chybu motora a otacky nejdu nad 2500 ani na jednom stupni proste sa to tam zastavi a koniec mozem pridavat kolko chcem nepusti ho a skusim pozrtiet este tie vstretkovace a uvidime

Odesláno

A mereni parametru??

Chyba nemusi mit nic spolecne s nouzovym rezimem.Vaha vzduchu muze byt klidne odpojena a nouzak tam neskoci.

Normalne jed na origo diagnostiku s nekym kdo tomu rozumi.

Tady to bude jenom tlachani a kdyz nebudes mite nahradni veci na zkouseni a budes kupovat nove tak to se priprav a zapomenna Vanoce:aut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...