Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Tady jsem našel test faceliftované 308ky GTi (ve francouštině).

Ty nadpisy GTi na sedadlech jsou pěkné.

[upravil dne 17/11/11 20:01 od Tano1]

• O 2 týdny později...
Odesláno
Dnes jsem byl v servise se zeptat na tu reakci plynového pedálu (že občas při nízkých otáčkách jakoby nereagoval na sešlápnutí).

Bylo mi řečeno, že se to stává, že to může být horší kvalitou benzínu. Je pravda, že jsem několikrát po sobě natankoval klasickou 95ku u Shelky a ne ty dražší víceoktanové benzíny, co jsem tam dával ze začátku. Takže přejdu zase na víceoktanové palivo a pak napíšu jestli se to zlepšilo.

V budoucnu by prý mohlo jěště pomoci, aktualizování software řídící jednotky, nebo něčeho takového. Ale tím, že auto je nové, tak momentálně mám nejaktuálnější verzi. Tak uvidíme s čím příjdou v aktualizaci.

Zkoušel jsem různé benzíny, ale problém přetrvával.

Tak jsem se nyní s tímto problémem obrátil do servisu Auto Hruška, kde mi auto zkontrolovali a řekli, že zatím na chybu nepřišli, ale že se poradí s francouzkými techniky (přece jen s tímto motorem moc zkušeností mít nemůžou). Po různých zkouškách tlaku oleje a tlaku přívodu paliva a já nevím co ještě zjistili, že to bylo rozvodovým řemenem, lépe řečeno jeho špatným napínáním. Takže se vyměnily potřebné díly a auto teď jezdí bez problémů (ťuk, ťuk, ťuk na dřevo :-) ) Takže Auto Hruška má u mě zatím jedno plus.

co ti menili? rozvodovy remen, napinak? ci co? lebo aj pri 200k boli a su obcas problemy s motorom...a software ti radim, aby si si nenechal prehrat!! nechaj tam povodny, nedovol!

Odesláno
Ono sehnat by se na to světlo stejně dalo pouze to horní mračítko (spodní jsem ani u nikoho neviděl) a bez spodního by to nemělo takový pěkný efekt. Takže na to kašlu. Ale vypadalo by to pěkně, ne? :roker

NE!!! nebud a nestan sa tuzinkarem, nebo co to je :D:xvul

Odesláno

Dívám se do papíru co jsem z Peugeotu po reklamaci dostal a je tam napsané: „reklamace uzavřena výměnou sady rozvodů“.

Vyměnili mi těsnění, lícovaný šroub,řemen rozvodu, vodítko řetězu, kluzátko, napínač.

Opravili to opravdu dobře, žádné problémy při zrychlování už nemám, takže teď ani nemám důvod zasahovat do sowtvaru.

Co mi teď trochu vadí je pískání u brzd, když je pod nulou (nebo kolem ni). Píská to pouze do doby, než se brzdy zahřejí. Jsem každodenní jezdec, takže to nemůže být tím, že by auto někde půl roku stálo.

Dělá vám to také někomu, nebo je to jen záležitost větších brzd u GTi? Samozřejmě dá se s tím jezdit, protože po pár zabržděních to pískání zmizne, ale to první zapískání je vážně dost silné, až se lidé otáčejí co se děje :)

A ohledně těch světel. Neboj žádný tuzing jsem na nich nedělal :)

Odesláno

no ani nedelej! ;)

no rozvody, znama vec.. takze si mal posunute rozvody, vyzera to tak..

dufajme ze horsie pre teba nepride... u mna uz ani to nepomoze, momentalne to vyzera na to ze mam zakarbonovane nie len sanie ale aj motor, valce atd..a ze pojdem (dufam) na vymenu motora.

soft neprehraj, nedovol urcite, lebo aspon u 207 je mierne upraveny, cize netaha to uz od otacok 1400-1600 ale od 2500

predlz si zaruku na auto, na 5 rokov!

a este rada, ak tam mas olej Total presnejsie Total Quartz Ineo ECS 5W-30, tak to ja radim ale mozno aj druhi,..ze vylej to a daj napr Castrol!

Guest mischko11
Odesláno

presne ako pise kolega zakarbonovane piesty,ventily,sanie,dokonca vrstvy usadenin vo vyfuk kanaloch :o

Odesláno

No v 90ti procentech tankují víceoktanový benzín, buď u Shelky, nebo u Benziny. V těchto benzínech by měly být přidaná nějaká aditiva na to, aby se právě v motoru nic neusazovalo, tak snad s tímto bych problém v budoucnu mít neměl.

Ano záruku na 5 let si určitě prodloužím, s tím počítám.

Na kapotě jsem našel nálepku oleje – Total Activa Quartz

Dále na té nálepce bylo ještě ACEA A3/BC A5/B5 SL/CF

Ale klasické číslo vizkozity např. 5W-30 jsem tam nenašel, to možná najdu v příručce k autu.

Já ale teď nemám pocit, že by auto šlapalo nějak špatně, tak nemám důvod měnit ani olej.

Guest mischko11
Odesláno
No v 90ti procentech tankují víceoktanový benzín, buď u Shelky, nebo u Benziny. V těchto benzínech by měly být přidaná nějaká aditiva na to, aby se právě v motoru nic neusazovalo, tak snad s tímto bych problém v budoucnu mít neměl.

Ano záruku na 5 let si určitě prodloužím, s tím počítám.

Na kapotě jsem našel nálepku oleje – Total Activa Quartz

Dále na té nálepce bylo ještě ACEA A3/BC A5/B5 SL/CF

Ale klasické číslo vizkozity např. 5W-30 jsem tam nenašel, to možná najdu v příručce k autu.

Já ale teď nemám pocit, že by auto šlapalo nějak špatně, tak nemám důvod měnit ani olej.

mozes tankovat ake chces palivo no kazdopadne tie aditiva ti vycistia len spalovaci priestor kedze sa jedna o priamy vstrek ! su ti aditiva skoro na nic kedze sa zanasaju sedla ventilov karbonom ! vravim z vlastnej skusenosti ak neveris spytaj sa uzivatela Modzillo,kazdopadne ta nalepka total je len reklamny tah ,

komu niet rady tomu niet pomoci rob ako uznas za vhodne sam je to tvoje vozenie pripadne aj tvoje peniaze :papa

aj si myslis ze toto je potom v poriadku na ventiloch http://imageshack.us/f/33/1321282820236.jpg/ tak som nic nepovedal

[upravil dne 3/12/11 21:54 od mischko11]

[upravil dne 3/12/11 22:03 od mischko11]

Odesláno

Pozjišťuji přesněji co tam mám za olej a dám tu vědět. Myslel jsem si, že aditivovaným benzínem se pročistí vše. Nejsem v tomto směru žádný odborník, tak děkuji za radu. Zeptám se na to ještě v servise, ale pokud dávají už od výroby do nových aut nekvalitní olej, tak je pěkný bor .el.:grr

Každopádně ta rada – „dej si tam třeba Castrol“ nebyla příliš konkrétní. Co když narazím na nekvalitní olej od Castrolu? :)

Odesláno

U mě teda při dlouhodobém používání Castrol hrubě propadá. Mám s Castrolem sice zkušenosti jen z Motocyklových a u aut maloobjemových motorů, ale při větším km nájezdu je znát, že jsou daleko víc zanesené karbonen než třeba na zmíněný Total. Takže po Castrolu dneska nesahám ani v nouzi. Olej je to asi dobrý, splňující všechny normy, ale ...

Guest mischko11
Odesláno
Pozjišťuji přesněji co tam mám za olej a dám tu vědět. Myslel jsem si, že aditivovaným benzínem se pročistí vše. Nejsem v tomto směru žádný odborník, tak děkuji za radu. Zeptám se na to ještě v servise, ale pokud dávají už od výroby do nových aut nekvalitní olej, tak je pěkný bor .el.:grr

Každopádně ta rada – „dej si tam třeba Castrol“ nebyla příliš konkrétní. Co když narazím na nekvalitní olej od Castrolu? :)

ono je zaujimave ze ked mas zavadu P1385 tak peugeot kaze cistit sanie sprejom a potom vymenit olej a filter.....

kazdopadne vysvetlenie maju napisane ze nekompaktibilny olej s niektorymi palivami ...... a hlavne ze od vyroby je ta total ...... a ty ako spravny peugeotak kuknes ze odporucaju total tak ho tam das opat :D

my sme presli na inu znacku uvidime co to urobi este aj shell by mohla byt ok,ine riesenie by bolo dat odlisnu viskozitu ale to ti peugeot neuzna pripadnu skodu nech sa stane hocico oni sa z toho vyzuju,Dufam ze aspon si si znizil servisny interval...Ja som dostal od peugeotu novy motor vdaka tomu sajrajtu co bol v starom .....

[upravil dne 4/12/11 10:28 od mischko11]

Guest mischko11
Odesláno
U mě teda při dlouhodobém používání Castrol hrubě propadá. Mám s Castrolem sice zkušenosti jen z Motocyklových a u aut maloobjemových motorů, ale při větším km nájezdu je znát, že jsou daleko víc zanesené karbonen než třeba na zmíněný Total. Takže po Castrolu dneska nesahám ani v nouzi. Olej je to asi dobrý, splňující všechny normy, ale ...

tak daj tip ake olej by sme mali pouzivat konkretne na motor 1.6 thp ?ked sa uz aj francuzi vyjadrili ze total quartz ineco ecs tam nedavat pretoze je vhodny pre diesel a eee benzin thp ,repektive je univerzalny pre benzin aj diesel a to tak ze pos.ere co sa len da :)

[upravil dne 4/12/11 10:36 od mischko11]

Odesláno

Rozsáhlá debata o olejích je ve vlákně \"jaký olej\". Výsledkem je, že \"ví bůh\". Protože jsou studie, podle kterých by právě Low SAPS olej (což je Total INEO ECS 5w-30) měl být vhodný pro motory s přímými vstřiky, což jsou právě 1.6VTi a 1.6THP motory.

Osobně se přikláním k tomu, že na značce oleje \"až tak moc\" nezáleží, že důležitější je kašlat na prodloužený servisní interval a měnit ho 1x ročně a max po 15tis. kilometrech. A pokud jezdím hodně ve vysokých otáčkách a na plný plyn tak i častěji.

Guest mischko11
Odesláno
Rozsáhlá debata o olejích je ve vlákně \"jaký olej\". Výsledkem je, že \"ví bůh\". Protože jsou studie, podle kterých by právě Low SAPS olej (což je Total INEO ECS 5w-30) měl být vhodný pro motory s přímými vstřiky, což jsou právě 1.6VTi a 1.6THP motory.

Osobně se přikláním k tomu, že na značce oleje \"až tak moc\" nezáleží, že důležitější je kašlat na prodloužený servisní interval a měnit ho 1x ročně a max po 15tis. kilometrech. A pokud jezdím hodně ve vysokých otáčkách a na plný plyn tak i častěji.

opravim ta NEpriamy vstrek je 1.4vti a 1.6vti. Priamy vstrek 1.6 thp ,z tou vymenou suhlasim :)

• O 2 měsíce později...
Guest mischko11
Odesláno

je nadherne ,len akurat ze sa moc neodlisuje od klasicke 308 co je velka skoda :(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...