Tano1 Odesláno 12. listopad 2010 Odesláno 12. listopad 2010 Vytvářím toto vlákno \"308 GTi\", které bude pro příznivce této ostřejší verze A zároveň se tímto ptám, jestli náhodou neexistuje někde v ČR nebo SR tento model na otestování. Od prodejce v Ostravě jsem se dozvěděl, že nějaké GTi jsou objednané v Praze, ale to nebudou testovací verze,ale auta pro zákazníky, takže tam testování nehrozí. (Taky bych nechtěl, aby se někdo proháněl v mém novém voze, před předáním ) Citovat
matii Odesláno 13. listopad 2010 Odesláno 13. listopad 2010 Tak já to taky shrnu: Nějaké fotky: http://photo.forum-peugeot.com/evenements/index.php?/category/101 http://www.motorlegend.com/actualite-automobile/peugeot-308-gti/4290.html Videa: Citovat
Tano1 Odesláno 13. listopad 2010 Autor Odesláno 13. listopad 2010 Matii na tom třetím videu ten zvuk je zajímavý (taky jeden z důvodů proč chci pouze verzi GTi, kde si technici Peugeotu se zvukem údajně hodně pohráli ) ,ale z vlastní zkušenosi vím, že ty zvuky v reálu jsou odlišné než z videa, takže bych si ho rád poslech někde v reálu. Včera se na youtube objevilo ještě jedno video GTi, není sice tak moc zajímavé (francouzky neumím) ,ale v čase 0:15, kdy stojí ten francouz vedle toho auta jsem si říkal, jestli je ten člověk tak malý, nebo ty kola tak obrovská Citovat
matii Odesláno 13. listopad 2010 Odesláno 13. listopad 2010 Tak spíš to vypadá, že to není žádný dlouhán, navíc to auto stojí mírně z kopce. Fakt je, že ty kola jsou řádský. Na robustní 308 ti to tolik nepřijde, ale jak je sundáš, jsou to pořádný kousky. Tady jsou 17\", které jsou vlastně stejně velké na šířku, jen je na nich oproti 18\" menší poměr hliník/výška gumy. [upravil dne 13/11/10 14:47 matii] Citovat
matii Odesláno 13. listopad 2010 Odesláno 13. listopad 2010 Mimochodem, taky francouzsky neumím, ale něco vás přeci jen naučím: \"pežóóó\" - PEUGEOT něco jako \"trasanvít\" - 308 Dobrý ne? Jinak ten zvuk je super, nicméně si myslím, že se ozve jen při větším vytočení, jinak na všech videích zní 308 stejně jako slabší motorizace velice tiše, což mě osobně nevadí. Citovat
Tano1 Odesláno 13. listopad 2010 Autor Odesláno 13. listopad 2010 Kurz francouštiný dobrý Ty tam alespoň trochu té gumy na tlumení rázů ještě máš, to máš dobrý Našel jsem na youtube video , kde je pohled na tachometr. Nevím teda jistě jestli to je GTi, nebo jestli se GTi v jiných státech prodává pod jiným názvem, ale tato 308ka by měla mít 200 koní. Citovat
Tano1 Odesláno 14. listopad 2010 Autor Odesláno 14. listopad 2010 Jak ještě nejsem pro žádné auto rozhodnutý, tak se tak všude rozkoukávám a co mě dostalo, když jsem se díval na údaje nějaké nové Octavie 1,8TSi 118KW (to není RS verze) a ta má zrychlení z 0 - 100 za 7,8 a Peugeot 308 GTi za 7,7. Tak to je docela síla. Jen nevím, jestli se mám smát, nebo brečet Citovat
matii Odesláno 14. listopad 2010 Odesláno 14. listopad 2010 Tak to GTi ber jako označení nejsilnější benzínové motorizace. Ona taky ta \"obyčejná\" oktávka přijde na stejný peníze. Jestli chceš opravdu žihadlo, zkus si připlatit půl mega za Focus RS. Citovat
MHS Odesláno 14. listopad 2010 Odesláno 14. listopad 2010 Tak to GTi ber jako označení nejsilnější benzínové motorizace. Ona taky ta \"obyčejná\" oktávka přijde na stejný peníze. Jestli chceš opravdu žihadlo, zkus si připlatit půl mega za Focus RS. Přesně na toho focusa RS koukam je to žihadlo co mě opravdu dostalo je to opravdu ostry hatch. Citovat
Tano1 Odesláno 14. listopad 2010 Autor Odesláno 14. listopad 2010 Ne, já nepotřebuji žádné extra žihadlo s 300 koňmi, mě by těch 200 bohatě stačilo a navíc pro mě je půl mega za auto strop. Kdyby teď Peugeot neměl tu akci, kde dává 100 tisíc slevu, tak o tom GTi vůbec neuvažuji. Já si jen představoval tu situaci, kdybych chtěl s tím GTi předjet \"jakoby obyčejnou\" Octavku a prostě by to nešlo, tak mě to trochu pobavilo Citovat
matii Odesláno 15. listopad 2010 Odesláno 15. listopad 2010 NJN ale to se ti může stát s čímkoli. Navíc, dneska jsou už tak nadupaný auta, že ty rozdíly jsou u srovnatelných modelů minimální. Třeba hodnota z 0 na 100 je vypovídající akorát, když s tím auťákem umíš. Vteřina sem, vteřina tam, pokud nezávodíš, tak důležité to není. Řekl bych, že stejně to nikdo tak nehuntuje, pokud si nechce momentálně zařádit na nějaký okresce. Spíš jde o to s auťákem si pořádně zajezdit, než s někým závodit. Já bych osobně teda šel do GTi než Oktávky, i když i ta má své přednosti, což nepopírám. Citovat
Tano1 Odesláno 19. listopad 2010 Autor Odesláno 19. listopad 2010 Narazil jsem na jeden inzerát GTička a chtěl jsem se zeptat na ovládače na dveřích. Když najedete na 11tou fotku, kde jsou ty ovlavače, tak jsem pochopil, že tam jsou 4 el. okna, el. zrcátka, ukamykání oken spolujezdcům (aby si s nimi nehráli), ale to poslední tlačítko (mezi ovladačem oken a zrcátek) je mi záhadou. Nevíte co to je? http://cs.automobile.de/suche/cgi/bild2.pl?ID=17653412 Citovat
shark734 Odesláno 19. listopad 2010 Odesláno 19. listopad 2010 tam si prehadzujes ktore zrkadlo chces nastavovat... Citovat
olda Odesláno 19. listopad 2010 Odesláno 19. listopad 2010 Přesně tak,pravé a levé zrcátko a když přitáhneš dolů,tak sklápíš zrcátka. Citovat
Tano1 Odesláno 19. listopad 2010 Autor Odesláno 19. listopad 2010 Aha, to mě nenapadlo. Já to mám řešené ve svém autě vše na jednom místě, přímo na tom jednom ovladačí zrcátek. Dík za odpovědi. Citovat
olda Odesláno 19. listopad 2010 Odesláno 19. listopad 2010 Takovej ranec za to chtěj a stojí za velký kulový.Zlatá malá přenosná Citovat
Tano1 Odesláno 19. listopad 2010 Autor Odesláno 19. listopad 2010 Naštěstí o navigaci vůbec neuvažuji A co to velké prosklené střešní okno, jak jste s ním spokojeni. Vím, že řidič, ani spolujezdec to moc nevyužije, ale nemá to nějaké mouchy? Citovat
olda Odesláno 19. listopad 2010 Odesláno 19. listopad 2010 Ta prosklená střecha je výborná,auto mi přijde o dost větší,když mám zataženou roletu,tak si připadám tak nějak stísněně.Jinak okno využívám na semaforech,opřu se o opěradlo a čučim nahoru,až padne zelená.manželka v noci zase čučí na hvězdy:D Citovat
matii Odesláno 19. listopad 2010 Odesláno 19. listopad 2010 JJ taky určitě doporučuji. Ke všemu co tu napsal olda ještě doplním, že zepředu vypadá auto atraktivněji a tak trochu jinak. Auto parkuji venku a po první loňské zimě, kdy nebyla nouze na mráz, sníh a led je vše bez problémů. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.