kupák Odesláno 11. listopad 2010 Autor Odesláno 11. listopad 2010 Včera odpoledne jsem šel s kolegyní k autu, když jela z práce. A bude mít pravdu oddie, protože to hulí bíle a jde to nepravidelně. Sice po nastartování nechcíp, protže ten den už jel a nebylo nijak zvlášť zima, ale šlo to po nastartování jak V3Ska. Takže jdu hledat někoho na ventily. Citovat
robo27 Odesláno 11. listopad 2010 Odesláno 11. listopad 2010 Takze DW8.Kdyz nepomuze filtr(nejlepsi je original) tak vsechny hadicky na prepad. Pak jenom vicko pro palivovy filtr s tou plastovou paskou.(ve vicku je ventil zpatecky) Kdyz ani to tak komplet obal pro filtr s pumpickou. Zdravím Mám rovnaký motor a tusim problemy s filtrom, resp telesom filtra. Zaujalo ma tvrdenie: (ve vicku je ventil zpatecky)... Ako to funguje? Máš na mysli ventil proti padaniu nafty? Ja som si myslel že je to v tej pumpičke... Mne osobne to robí to že môžem akokoľvek dlho pumpičkou pumpovať na filtri tak nestvrdne. Tiež ma zaujal ten bimetalový pásik na ohrev nafty a jeho tesnoť. Kde sa to nachádza a ako to funguje? ďakujem Citovat
Sagic Odesláno 11. listopad 2010 Odesláno 11. listopad 2010 Já ti je klidně udělám Díky za nabídku, být z Prahy a okolí tak neváhám ani vteřinu, ale k tobě to mám trochu z ruky:D Citovat
ozzy56 Odesláno 11. listopad 2010 Odesláno 11. listopad 2010 robo27 ten ventil je ve víku proto, aby při nárůstu tlaku paliva propustil palivo zpět do nádrže, tzn., při pumpování pumpičkou natlačíš určitý tlak v soustavě, potom ventil otevře a pustí palivo zpět do nádrže Citovat
robo27 Odesláno 11. listopad 2010 Odesláno 11. listopad 2010 A kde je pri motore DW8 umiestnený spätný ventil ak tam neaký je? Podlľa toho čo som sa dočítal je napríklad pri motore XUD spätný ventil v tom pumpovacom balóniku.... Citovat
Fusion Odesláno 11. listopad 2010 Odesláno 11. listopad 2010 To co popisuje oddie dělá přesně mně, chytne na pvní otočení, ale hulí bíle a pak jde asi minutu nepravidelně. Když jsem s tím byl v několika servisech a řekl jim, že bych potřeboval udělat vůle ventilů tak si všude klepali na čelo, co prý chci, že to startuje na první otočení a že vůle se na těhle motorech dělat nemusí pokud nebyla dole hlava. Nikomu se do toho prostě nechce, takže jezdím dál:( NAPROSTO to stejný sem zažil já, oddie možná vzpomene jak sem psal co mě všichni ti \"profíci\" říkají. Že to má hydrštely, že se to nedělá, že to neumí... Prostě sem se různě poptával a dal sem to člověku, kterej mě to potvrdil, že to je vysoká pravděpodobnost, udělal, startuje jak drak. Nevím proč je to takový psycho. Navíc mě trochu padala nafta. Všimněte si, jestli oddělání víka na takování si nádrž grgne. Mě to dělalo, nafta doslova nepadala, ale podtlak ji stahoval zpátky do nádrže. Protože je tam kdesi schovanej ventil u nádrže a já to nechtěl rozrýpávat, udělal sem dírku do víka nádrže. [upravil dne 11/11/2010 21:31 Fusion] Citovat
kupák Odesláno 12. listopad 2010 Autor Odesláno 12. listopad 2010 Tak se kolegyně včera stavila v servisu, kde se jí o to auto dlouhodobě \"starají\" a diagnóza jasná: \"ventily to v žádném případě nejsou a je zbytečné je dělat...\" :D Takže se přidáváme do fronty a posléze sdělím, jak to nakonec dopadlo. Jak může vůbec někdo tvrdit, že auto bez automatického vymezování ventilové vůle nepotřebuje po cca 180.000 km vymezit vůle ventilů? Citovat
oddie Odesláno 12. listopad 2010 Odesláno 12. listopad 2010 Klasika. Nechápu, přitom je to celkem trivka. Ano, musí se rozhodit rozvody, a pokud není řemen zánovní, není špatné dát jej nový (+ cca 500). Jo, je to prakticky jen práce, takže si servis nevydělá na dílech, to asi hraje nějakou roli. Motor se musí nechat vychladnout (vůle se měří při 20 stupních, při jiné teplotě jsou ty vůle jiné, kdo to ale zná, může vědět tu hodnotu i pro teplejší motor), pak změřit vůle, vyndat vačku, vytahat podložky, změřit je, vypočítat správnou tloušťku a dojet je koupit. V podstatě otrava, časově roztahaná. Ale vyprdnout se na to, kór stálým zákazníkům, to je idiocie. Kdyby to dělali rovnou v rámci rozvodů, nemusej to tak řešit. Citovat
kupák Odesláno 12. listopad 2010 Autor Odesláno 12. listopad 2010 Oddie, prosímtě, kolik to tak zabere času? Když se to udělá i s rozvodama, tak je to časově náročný jak? Ještě jestli mi můžeš nastřelit cenu komplet rozvodů a podložek? Vysvětlím- kolegyně je sama s dvěma dětma, nemá moc peněz nazbyt, a budu jí ten servis asi domlouvat já, tak abych věděl zhruba cenu, aby ji neodrbali. Dík Citovat
oddie Odesláno 12. listopad 2010 Odesláno 12. listopad 2010 Když se to dělá i rozvodama, tak je to tak hodinka čisté práce navíc. Ta samotná výměna, bohužel je k tomu třeba ještě dojet pro ty podložky, ty všude nemaj, takže tam něco naskočí. A zásadně nové těsnění pod víko, většinou i olejovou hadici od víka rozumné je i dát gufero vačky. Takže jo, ta cena trochu naskáče. Práce dle sazeb toho kterého servisu, materiál (těsnění, hadice, gufero, podložky) cca 500 až litr. Rozvody si z hlavy nepamatuju, tuším, že nějakých 3,5, ale nevím, jestli s prací nebo bez, takže tohle bez záruky. Citovat
miroja Odesláno 12. listopad 2010 Odesláno 12. listopad 2010 Chlapi, mam v poslednych tyzdnoch podobny problem. Nastartujem, chyti na vsetky valce,bezi bezproblemovo cca 5-10 sekund. Potom motor parkrat vynechava (cca 2-3 sekundy) a potom zas vsetko OK. Ak startujem o pol dna, tak to nerobi. Momentalne mame von okolo +10, ale v podstate sa to sprava rovnako aj ked bolo pred par tyzdnami -5. Vtedy tiez nastartoval normalne na vsetky, par sekund OK (mozno kratsie, 5-7), potom na par sekund zakasle a zas OK. Skusal som natiahnut naftu pred startom rucne, ale nepomohlo, tak som to zacal zvalovat na minule tankovanie - Tesco, aj ked aditiva som pridal. Motor podobny ako vyssie, akurat B-cko. Moze to byt naftou, ci sa pustit aj ja smerom filter (cca rocny), ventily.....? Dik moc za rady. Myslite si, ze aj to, co som popisal vyssie je problem vole ventilov? Alebo nieco ine? Citovat
Fusion Odesláno 17. listopad 2010 Odesláno 17. listopad 2010 Já sem je nechal štelovat ve 345tis., po seřízení se ukázalo, že je nutný vyměnit i ventily. Dělaly se tedy ventily, gufera, hlava, těsnění, komplet rozvody, několik hodin práce a cena 12,5tis. Citovat
kupák Odesláno 20. listopad 2010 Autor Odesláno 20. listopad 2010 Tak se vyskytl servis, kde je pro ně normální a přirozené udělat s rozvody i ventilové vůle. Hurá.Takže kolegyně se tam objednala na 30.11.2010. Předběžná cena za rozvody s pumpou, seřízení ventilů a chlad. kapalina je 5.500,-- Kč. Dohodli jsme se, že to jinak ještě celkově přejde a udělá nutnou údržbu (brzdy, podvozek, řízení, žhavení ...) To se potom doplatí podle vícenákladů. Pána trochu znám, vím, že ceny nešponuje, tak to snad dopadne. Podám pak referenci. Citovat
kupák Odesláno 1. prosinec 2010 Autor Odesláno 1. prosinec 2010 Tak rozvody i ventily hotové. A startování pořád na prd... Co dál? Tlaky na válcích? Vstřiky? Citovat
robo27 Odesláno 7. prosinec 2010 Odesláno 7. prosinec 2010 Hm.Vule ventilu ti neudela to ze motor chytne a chcipne. Ale budiz Ale udělá. Vzhledem k tomu, jak právě na vůli ventilů servisy zpravidla se*ou, je to věc poměrně častá, a i tady na stránkách se řešila snad stokrát. Z motorů, co mi prošly rukama, měl tu vůli v pořádku jestli každý desátý, tak moc. Největší sranda byly příklady, jako když si pán koupil novou 406 1,9TD, ve 120 tis mu autorizovaný servis měnil rozvody, a zhruba ve 150 tis mu auto v zimě přestalo chytat. V milém autorizovaném servisu mu milostivě změřili tlaky a sdělili, že je motor již příliš opotřebovaný, a nabídli mu kompletní GO motoru za krásných cca 100 tis kaček. A copak že stačilo? Inu, vyměnit 5 seřizovacích podložek, neb příslušné ventily byly na nule. Takže asi tak - a podobných případů jsem já sám řešil víc než dost. A že se to chová přesně takhle, že to na brnk nastartuje, a po chvíli začne vynechávat, je dáno právě žhavením. Žhavka to stihne ohřát tak akorát, aby to bez problémů chytlo, ale když žhavení vypne, díky nižšímu kompresnímu tlaku a studenému motoru přestane ten válec pálit, a nějakou dobu vynechává, než se chytne. Tyhle problémy se projeví přesně na začátku chladného období, ve velkém mrazu to pak samozřejmě přestane startovat úplně. Len tak pre zaujímavosť mi presne toto urobilo auto v nedeľu ráno. U nás bolo -20... Naštartoval som vcelku v pohode, po pár sekundách motor začal dosť desne vynechávať - nedokázal som ho udržať v behu ani pod plynom, tak som povoli plyn a zdochol. Skúsil som naštartovať znovu a zase štart OK, a po pár sekundách niečo podobné ale pod plynom sa to už postupne zrovnalo a motor šiel už rovnomerne.... Zaujímavé je že deň predtým bolo ráno asi -10 a nerobilo to vôbec. Ventily mi údajne v servise nastavovali asi pred 25000km. A aj to pomohlo lebo od toho nastavenia mi motor chytal na brnk aj v mrazoch. Akoby sa to znovu pohlo. Je možné že to vydrží len tak krátko? Alebo sú tie ventily opotrebované? Čo to znamená? Mám si to skúsiť opraviť radšej sám ako to dať do servisu keď to nespravili až tak dobre? ďakujem Citovat
vpavel Odesláno 30. leden 2011 Odesláno 30. leden 2011 Hm.Vule ventilu ti neudela to ze motor chytne a chcipne. Ale budiz Ale udělá. Vzhledem k tomu, jak právě na vůli ventilů servisy zpravidla se*ou, je to věc poměrně častá, a i tady na stránkách se řešila snad stokrát. Z motorů, co mi prošly rukama, měl tu vůli v pořádku jestli každý desátý, tak moc. Největší sranda byly příklady, jako když si pán koupil novou 406 1,9TD, ve 120 tis mu autorizovaný servis měnil rozvody, a zhruba ve 150 tis mu auto v zimě přestalo chytat. V milém autorizovaném servisu mu milostivě změřili tlaky a sdělili, že je motor již příliš opotřebovaný, a nabídli mu kompletní GO motoru za krásných cca 100 tis kaček. A copak že stačilo? Inu, vyměnit 5 seřizovacích podložek, neb příslušné ventily byly na nule. Takže asi tak - a podobných případů jsem já sám řešil víc než dost. A že se to chová přesně takhle, že to na brnk nastartuje, a po chvíli začne vynechávat, je dáno právě žhavením. Žhavka to stihne ohřát tak akorát, aby to bez problémů chytlo, ale když žhavení vypne, díky nižšímu kompresnímu tlaku a studenému motoru přestane ten válec pálit, a nějakou dobu vynechává, než se chytne. Tyhle problémy se projeví přesně na začátku chladného období, ve velkém mrazu to pak samozřejmě přestane startovat úplně. Ano dnes sem byl pro 306 ku combi ale vratil domu prazno ! presne takhle to chova motor : Start na drc chytne to hned na 4 valce a chod motor je pekny -po par vterinu ( asi 5 s ) zacina to klepat motor vibruje ale nechipne musi pridat plyn az po 2-3 minut to uz chova jako normalne ale jeste vibruje ,tak po 5 minut ma hladky chod a pekny zvuk , - Tohle sem jeste nesetkal tak dal sem ruce pryc , bojim ze neco v tomto motory dalsi velky investice do motory nemuzu dovolit ! Skoda ! auto celkem v dobrem stavu ! i kdyz je bez servisni kniha Co myslite mohlo byt !a naklady na oprava ?? ( jedna se o P306 Break 1.9D motor (WJZ) 51Kw Dekuju ! Citovat
oddie Odesláno 30. leden 2011 Odesláno 30. leden 2011 Seřízení vůlí ventilů v rámci dělání rozvodů obnáší pár stovek navíc, pokud se to dělá samostatně, tak dejme tomu patnáct stovek s rezervou (je třeba počítat těsnění víka, hadici oleje a gufero vačky, a samozřejmě seřizovací podložky). Pokud to seřízení nepomůže, změřil bych tlaky, jestli náhodou nejsou podpálené ventily. Pokud jsou tlaky OK a stejně se to chová takhle, je zřejmě netěsnost v přívodu nafty, velmi pravděpodobně v tělesu filtru, obvykle bývá netěsnost v bimetalovém bazmeku na přepouštění do předehřevu, už tu bylo několikrát popsáno. Případně může být u těchto novějších modelů závada i v čerpadle, to vám ale blíž nepopíšu. [upravil dne 1/30/11 17:14 oddie] Citovat
vpavel Odesláno 30. leden 2011 Odesláno 30. leden 2011 Seřízení vůlí ventilů v rámci dělání rozvodů obnáší pár stovek navíc, pokud se to dělá samostatně, tak dejme tomu patnáct stovek s rezervou (je třeba počítat těsnění víka, hadici oleje a gufero vačky, a samozřejmě seřizovací podložky). Pokud to seřízení nepomůže, změřil bych tlaky, jestli náhodou nejsou podpálené ventily. Pokud jsou tlaky OK a stejně se to chová takhle, je zřejmě netěsnost v přívodu nafty, velmi pravděpodobně v tělesu filtru, obvykle bývá netěsnost v bimetalovém bazmeku na přepouštění do předehřevu, už tu bylo několikrát popsáno. Případně může být u těchto novějších modelů závada i v čerpadle, to vám ale blíž nepopíšu. [upravil dne 1/30/11 17:14 oddie] Dekuju za rychly odpoved ! Nemuze byt praskly Hlava nebo neco ?? mne to taky vrta hlavu jestli mam dotoho jit nebo ne ,jelikoz pred vanocema mne to stal 20000 za opravu jiny auto 1.9TD (XUD 1905ccm) z zacatku spatne chyta jako by na 3 valec musi pridat plyn pak ok casem pak fouká voda ven pres viko nadrz , nakonec byl to popraskany hlava na asi 3 ,4 mistek vzdy mezi veltilech ,prislo novy hlava a ted startuje bezproblem . Dekuju ! [upravil dne 30/1/11 16:35 vpavel] Citovat
oddie Odesláno 30. leden 2011 Odesláno 30. leden 2011 U TD ta hlava praská častěji než u D bez turba. Citovat
vpavel Odesláno 30. leden 2011 Odesláno 30. leden 2011 U TD ta hlava praská častěji než u D bez turba. Ano , ted uz nevim rady ,co mohlo bej s tim motorem , Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.