Guest foto1977 Odesláno 21. listopad 2010 Odesláno 21. listopad 2010 Za sebe halsuji pro VIF (letní i zimní). Citovat
paric Odesláno 21. listopad 2010 Odesláno 21. listopad 2010 Ja sa pripajam s Castrolu TDA , bol mi odporucany Commom, tu z fora, chystam sa na prve pouzitie predtym som daval obbcas STD ale inak bez problemu zatial tuk tuk Citovat
Radek V. Odesláno 21. listopad 2010 Odesláno 21. listopad 2010 Zde je test aditiv, tak posuďte sami. http://www.41.cz/vif/doc/test_aditiv.pdf Citovat
skorpion Odesláno 22. listopad 2010 Odesláno 22. listopad 2010 Chci se zeptat.......když se do motoru nedávalo aditivum a teď bych ho tam chtěl dávat, mám začít s většíma dávkama a pak je snižovat? Nebo je to zbytečnost? Citovat
Zazimir Odesláno 22. listopad 2010 Odesláno 22. listopad 2010 Větší dávky určitě ne, je to zbytečné, plus minus to co doporučuje výrobce, Pouze v zimě je lepší při nižších teplotách pod nulou přidat víc zimního aditiva proti tvorbě parafinu v naftě. Není žádná úměra typu víc aditiva - víc rozpuštěného sajrajtu v tryskách. Citovat
Marcel00 Odesláno 22. listopad 2010 Odesláno 22. listopad 2010 Cim viacej das, tym lepsie nakrmis marketing... stale tvrdim ze je to reklama. ja by som aditiva nedaval vobec. aky parafin ? sak sa pise rok 2011, teda pokial necapujes niekde v \"garazi\" naftu co by si predpokladam do dnesneho diesla nenalial (urcite sa najdu aj taki barbari). s tym parafinom si urob sam pokus. Do dvoch poharov rozlej po litri nafty a do jedneho z nich daj aditivum v pomere ako davas do nadrze a strc do teploty -15 ~ -20. Vysledky testu hod sem. Kamos to robil a rozdiel ziadny. ak by ti to predsa len nahodou spravilo, zmen cerpacku a velkym oblukom sa jej vyhni. Takze asi tolko s tym parafinom. [upravil dne 22/11/10 07:32 Marcel00] Citovat
HonzaZ Odesláno 22. listopad 2010 Odesláno 22. listopad 2010 Máš pravdu, ale pokud už ti zparafinuje nafta, budeš mít problém. Aditiva se dávají kvůli prevenci. Může se stát i u sebelepší pumpy že natankuješ nějaký sajrajt z nádrže. Mimo jiné se aditivum přidává kvůli lepším mazacím vlastnostem, atd. Používám VIF už u druhého HDIčka a v životě jsem neměl problém s vysokotlakým čerpadlem anebo se vstřiky. Podotýkám že netankuji u značkových pump. Citovat
AnotherOne Odesláno 22. listopad 2010 Odesláno 22. listopad 2010 Parafín je najmenší problém, všetky pumpy dávajú kvôli tomu nejakú prísadu do zimnej nafty. Používa sa hlavne kvôli mazivosti, zvýšeniu cetanového čísla, ochrane proti korózi a zníženiu penivosti. Citovat
Otan Odesláno 22. listopad 2010 Odesláno 22. listopad 2010 Radek V. - díky za test aditiv, hovoří za vše, jen mne utvrdil, že dělám dobře, když ho mašince dávám.:papa Citovat
fifi Odesláno 23. listopad 2010 Odesláno 23. listopad 2010 Ja dávam tiež celoročne VIF zimný. Predavač mi povedal, že to je v podstate to isté, len zimný ma navyše ingredienciu proti zamrzaniu nafty. Kupil som ho opäť pred 2 týžňami u nás za 9,50 €, 500 ml. Že by zimný zvyšoval spotrebu?:myslim:myslim Mne PC ukazuje dlhodobu spotrebu 6,2l/100 km. A kde v Žiline je za tú cenu? Ja som ho videl na slovnaftke pri carrefoure za 12 aj niečo Citovat
Sagic Odesláno 23. listopad 2010 Odesláno 23. listopad 2010 Já beru Vervu od Benziny, tam je cetanové číslo 60, takže dle mě je již aditivována dostatečně a Vif bych už asi nepřidával.. Citovat
Radek V. Odesláno 23. listopad 2010 Odesláno 23. listopad 2010 Četl jsem ve Světě motorů taky něco o aditivech a závěrem tam psali že dokonce nedoporučují lít aditiva do prémiových paliv. (Verva, V-Power atd.) Citovat
Stefan00 Odesláno 24. listopad 2010 Odesláno 24. listopad 2010 Ja dávam tiež celoročne VIF zimný. Predavač mi povedal, že to je v podstate to isté, len zimný ma navyše ingredienciu proti zamrzaniu nafty. Kupil som ho opäť pred 2 týžňami u nás za 9,50 €, 500 ml. Že by zimný zvyšoval spotrebu?:myslim:myslim Mne PC ukazuje dlhodobu spotrebu 6,2l/100 km. A kde v Žiline je za tú cenu? Ja som ho videl na slovnaftke pri carrefoure za 12 aj niečo Na Okružnej ul. - Autodiely Dlugoš Citovat
DanculD Odesláno 24. listopad 2010 Odesláno 24. listopad 2010 A kde v Žiline je za tú cenu? Ja som ho videl na slovnaftke pri carrefoure za 12 aj niečo Napriklad aj vo Frame (kupujem ho za 9€), je to predajna autodielov pri stavebninach Hrnko na Bratislavskej ceste. Tu mas aj suradnice 49.230119,18.733363 (zadaj do google maps). Citovat
skorpion Odesláno 24. listopad 2010 Odesláno 24. listopad 2010 K těm prémiovým palivům: Podle mě by se tam určitě nemělo dávat aditivum, člověk pak neví na co jede, ale podle mě se spíš vyplatí tankovat normální palivo a do něj přidávat aditivum. Nejenom že pak aspoň vím co má ta nafta za vlastnosti ( teda pokud je dobrá samotná nafta), ale taky to vyjde levněji. Citovat
Sagic Odesláno 24. listopad 2010 Odesláno 24. listopad 2010 Verva je jen o korunu dražší, to zase není takový rozdíl. Citovat
skorpion Odesláno 24. listopad 2010 Odesláno 24. listopad 2010 To není no, ale obsahuje Verva aditivum se stejnými vlastnostmi jako třeba VIF? To je otázka... Citovat
třídvířko Odesláno 19. prosinec 2010 Odesláno 19. prosinec 2010 Jednou v životě jsem natankoval VERVU a nikdy víc to už neudělám.Jezdil jsem celej život co mám papíry na naftu z druhé ruky,aditiva jsem v životě nedával a nikdy se mi nestalo,že bych nenastartoval,nebo že by mě to někde nechalo.Teď jsem chtěl autím přilepšit,natankoval jsem VERVU,v mínus 12 se mi ucpalo sítko v nádrži parafínem a bylo po:grr.Auto na otahovku,do tepla a akorát starosti.Před tankováním obyč nafta,neznámého původu a při mínus 22 bez problému.Další věc,VERVA a spotřeba na horu.Takže nejen že je dražší,ale taky to víc papánkuje u 807 o 0,5 l.Takže závěr,u mě už žádný pokusy,budu si dál jezdit na obyčejnou naftu....:D:D Citovat
ace11 Odesláno 19. prosinec 2010 Odesláno 19. prosinec 2010 Ja bych na Benzine netankoval,pred cca dvouma mesicama byl test kvalit paliv a na nejhorsim miste skoncil Unicorm,coz se dalo ocekavat,ale co se neocekavalo,tak to,ze Benzina ziskala 3 misto s nejhorsima palivama,takze asi na tom neco bude.... [upravil dne 19/12/10 18:55 ace11] Citovat
Otan Odesláno 20. prosinec 2010 Odesláno 20. prosinec 2010 Já VIF dle ročního období u každého tankování,ale je zbytečné u Benziny Verva plus a OMV Alpin...,vím proč Proč? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.