Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ja sa pripajam s Castrolu TDA , bol mi odporucany Commom, tu z fora, chystam sa na prve pouzitie predtym som daval obbcas STD ale inak bez problemu zatial tuk tuk :roker

Odesláno

Větší dávky určitě ne, je to zbytečné, plus minus to co doporučuje výrobce, Pouze v zimě je lepší při nižších teplotách pod nulou přidat víc zimního aditiva proti tvorbě parafinu v naftě.

Není žádná úměra typu víc aditiva - víc rozpuštěného sajrajtu v tryskách.:aut

Odesláno

Cim viacej das, tym lepsie nakrmis marketing... :aut

stale tvrdim ze je to reklama. ja by som aditiva nedaval vobec. aky parafin ? sak sa pise rok 2011, teda pokial necapujes niekde v \"garazi\" naftu :bacha co by si predpokladam do dnesneho diesla nenalial (urcite sa najdu aj taki barbari).

s tym parafinom si urob sam pokus. Do dvoch poharov rozlej po litri nafty a do jedneho z nich daj aditivum v pomere ako davas do nadrze a strc do teploty -15 ~ -20. Vysledky testu hod sem. Kamos to robil a rozdiel ziadny. ak by ti to predsa len nahodou spravilo, zmen cerpacku a velkym oblukom sa jej vyhni. Takze asi tolko s tym parafinom.

[upravil dne 22/11/10 07:32 Marcel00]

Odesláno

Máš pravdu, ale pokud už ti zparafinuje nafta, budeš mít problém. Aditiva se dávají kvůli prevenci. Může se stát i u sebelepší pumpy že natankuješ nějaký sajrajt z nádrže. Mimo jiné se aditivum přidává kvůli lepším mazacím vlastnostem, atd. Používám VIF už u druhého HDIčka a v životě jsem neměl problém s vysokotlakým čerpadlem anebo se vstřiky. Podotýkám že netankuji u značkových pump.

Odesláno

Parafín je najmenší problém, všetky pumpy dávajú kvôli tomu nejakú prísadu do zimnej nafty. Používa sa hlavne kvôli mazivosti, zvýšeniu cetanového čísla, ochrane proti korózi a zníženiu penivosti.

Odesláno
Ja dávam tiež celoročne VIF zimný. Predavač mi povedal, že to je v podstate to isté, len zimný ma navyše ingredienciu proti zamrzaniu nafty. Kupil som ho opäť pred 2 týžňami u nás za 9,50 €, 500 ml.

Že by zimný zvyšoval spotrebu?:myslim:myslim:myslim Mne PC ukazuje dlhodobu spotrebu 6,2l/100 km.

A kde v Žiline je za tú cenu? Ja som ho videl na slovnaftke pri carrefoure za 12 aj niečo
Odesláno
Ja dávam tiež celoročne VIF zimný. Predavač mi povedal, že to je v podstate to isté, len zimný ma navyše ingredienciu proti zamrzaniu nafty. Kupil som ho opäť pred 2 týžňami u nás za 9,50 €, 500 ml.

Že by zimný zvyšoval spotrebu?:myslim:myslim:myslim Mne PC ukazuje dlhodobu spotrebu 6,2l/100 km.

A kde v Žiline je za tú cenu? Ja som ho videl na slovnaftke pri carrefoure za 12 aj niečo

Na Okružnej ul. - Autodiely Dlugoš

Odesláno

Napriklad aj vo Frame (kupujem ho za 9€), je to predajna autodielov pri stavebninach Hrnko na Bratislavskej ceste. Tu mas aj suradnice 49.230119,18.733363 (zadaj do google maps).

Odesláno

K těm prémiovým palivům: Podle mě by se tam určitě nemělo dávat aditivum, člověk pak neví na co jede, ale podle mě se spíš vyplatí tankovat normální palivo a do něj přidávat aditivum. Nejenom že pak aspoň vím co má ta nafta za vlastnosti ( teda pokud je dobrá samotná nafta), ale taky to vyjde levněji.

• O 4 týdny později...
Odesláno

Jednou v životě jsem natankoval VERVU a nikdy víc to už neudělám.Jezdil jsem celej život co mám papíry na naftu z druhé ruky,aditiva jsem v životě nedával a nikdy se mi nestalo,že bych nenastartoval,nebo že by mě to někde nechalo.Teď jsem chtěl autím přilepšit,natankoval jsem VERVU,v mínus 12 se mi ucpalo sítko v nádrži parafínem a bylo po:grr.Auto na otahovku,do tepla a akorát starosti.Před tankováním obyč nafta,neznámého původu a při mínus 22 bez problému.Další věc,VERVA a spotřeba na horu.Takže nejen že je dražší,ale taky to víc papánkuje u 807 o 0,5 l.Takže závěr,u mě už žádný pokusy,budu si dál jezdit na obyčejnou naftu....:D:D:D

Odesláno

Ja bych na Benzine netankoval,pred cca dvouma mesicama byl test kvalit paliv a na nejhorsim miste skoncil Unicorm,coz se dalo ocekavat,ale co se neocekavalo,tak to,ze Benzina ziskala 3 misto s nejhorsima palivama,takze asi na tom neco bude....

[upravil dne 19/12/10 18:55 ace11]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...