Guest Dasty Odesláno 8. prosinec 2004 Odesláno 8. prosinec 2004 Při delší jízdě ve stoupání, kdy je motor delší dobu v tahu, začne po určité době cukat, ztratí výkon a cukání pokračuje i při podřazení až do doby, kdy vyjedu ve stoupání a dostanu se na rovinu. Závada se jinak neprojevuje, protože rozjezd a zrychlení auta je jinak bez problémů. Snažil jsem se zkoušet různé situace při jízdě a mám vyzkoušeno, že k tomu dochází zejména při plně naloženém autě nebo při jízdě s přívěsem, takže motor má v kopci větší odpor. Dal jsem za auto přívěs a svezl se s tím automechanik a konstatoval, že to není mechanická závada a poradil co vše vyměnit. Takže jsem dal nový palivový a vzduchový filtr a nové svíčky, plus čistič palivové soustavy jako přísadu do benzínu - chvíli vše vypadalo, že je to snad dobré. Bohužel jsem teď o víkendu zjistil, že se závada občas opakuje, tak nevím co dál, kde je zrada. Abych nezapomněl - jedná se o P 309, 1,4i, typ motoru TU3, 5-ti kvalt. Možná, že je popis závady takový moc obecný s mnoha otazníky, ale jsou to zatím takové mé první dojmy z problému. Začínám mít obavy, aby to nebyla nakonec mechanická závada. Díky za pomoc. Citovat
hloze-ja Odesláno 8. prosinec 2004 Odesláno 8. prosinec 2004 Jako ne moc velky znalec bych to asi videl na vedeni paliva. Kdyz ne filtr, co treba palivove cerpadlo? Citovat
gvg Odesláno 8. prosinec 2004 Odesláno 8. prosinec 2004 Hmmm, mně zase občas cukne, když mám málo paliva (svítí oko) a benzín se v nádrži přelejvá. Sice je to podivný, protože by to asi nemělo bejt, ale nevím, jestli je to vlastnost nebo závad. Projevuje se to toiž výklučně jen, když mám v nádrži tak 4-5 litrů benálu. Jakmile dotankuju, vše je OK.. Nemůže to bejt něco podobnýho? Citovat
vector Odesláno 8. prosinec 2004 Odesláno 8. prosinec 2004 Napsán autorem Dasty Při delší jízdě ve stoupání, kdy je motor delší dobu v tahu, začne po určité době cukat, ztratí výkon a cukání pokračuje i při podřazení až do doby, kdy vyjedu ve stoupání a dostanu se na rovinu. Závada se jinak neprojevuje, protože rozjezd a zrychlení auta je jinak bez problémů. Snažil jsem se zkoušet různé situace při jízdě a mám vyzkoušeno, že k tomu dochází zejména při plně naloženém autě nebo při jízdě s přívěsem, takže motor má v kopci větší odpor. Dal jsem za auto přívěs a svezl se s tím automechanik a konstatoval, že to není mechanická závada a poradil co vše vyměnit. Takže jsem dal nový palivový a vzduchový filtr a nové svíčky, plus čistič palivové soustavy jako přísadu do benzínu - chvíli vše vypadalo, že je to snad dobré. Bohužel jsem teď o víkendu zjistil, že se závada občas opakuje, tak nevím co dál, kde je zrada. Abych nezapomněl - jedná se o P 309, 1,4i, typ motoru TU3, 5-ti kvalt. Možná, že je popis závady takový moc obecný s mnoha otazníky, ale jsou to zatím takové mé první dojmy z problému. Začínám mít obavy, aby to nebyla nakonec mechanická závada. Díky za pomoc. Tenhle motor neznám, nevím co se dávalo do 309 a jaký je to rok. Má to vstříkování ? a jaké ? Citovat
Hadra Odesláno 8. prosinec 2004 Odesláno 8. prosinec 2004 taky mi to cukalo do kopce, pravidelně tak kolem 80km.....ale po vyvážení kol je to o.k.Někdy...ale opravdu někdy mi to cukne.Ale za půl roku to udělalo 2x. a málo benzínu tam jednou bylo a jednou nebylo. Citovat
Guest Dasty Odesláno 8. prosinec 2004 Odesláno 8. prosinec 2004 Rok výroby je 12/91, motor 1,4 jednobodové vstřikování. Jinak to cukání je v tom smyslu, že to auto nechce vůbec jet a když podřadím a přidám plyn, tak je to horší. Pomůže, když to jen tak lechtám a až potom na kopci na to můžu zase šlápnout a jede to naprosto normálně. Je to divočina, protože abych to dal do servisu, tak to abych k tomu přidal přívěs a naložil kufr a vyrazil na Mísečky, a to ještě bez záruky, že se to projeví v každém kopci. Je to nepříjemný, aby mě to potom někde potkalo při předjíždění i na rovině. Citovat
Jardaned Odesláno 8. prosinec 2004 Odesláno 8. prosinec 2004 těch příčin může být samozřejmě mnoho.Ale podle toho jak to popisuješ,vypadá to,že když mu řádně naložíš,tak má málo benzinu.Palivovej filtr jsi měnil,takže co jestli nemáš přicpaný filtry v benzin.čerpadle.To znamená čerpadlo z nádrže ven / což je docela vopruz / a opatrně vyčistit. Něco podobnýho mi to dělalo a po vyčistění sítek v čerpadle mám klid.Bordelu tam bylo hafo.Ale skutečně těch příčin může být mnoho.Nezbývá než zkoušet. Citovat
Guest Dasty Odesláno 9. prosinec 2004 Odesláno 9. prosinec 2004 Jedno funkční palivový čerpadlo jsem dostal, ale není to pro motor 1,4. Je prý snad z 1,6 či 1,9 - dotyčný to přesně nevěděl. Snad dokonce pro čtyřbodové vstřikování. Je tady možná záměna čerpadla? [Editován dne 9/12/04 Dasty] Citovat
VP605 Odesláno 9. prosinec 2004 Odesláno 9. prosinec 2004 U této závady bych odhadoval problém na dodávce paliva. S dost vysokou pravděpodobností je malý tlak na dopravním čerpadle, možná to chytá i vzduch. Citovat
Guest Dasty Odesláno 9. prosinec 2004 Odesláno 9. prosinec 2004 Je to problém v čerpadle, nebo bude netěsnost na trase od čerpadla? Mám vyzkoušeno, že množství benzínu v nádrži nerozhoduje - závada se objevuje i s plnou nádrží. Jinak ještě jak s tou záměnou čerpadla? Citovat
VP605 Odesláno 9. prosinec 2004 Odesláno 9. prosinec 2004 Procházel jsem Autodata a motor TU3 je popsám jako karburátorový, jednobod je až u 1.6. čerpadlo z 1.6 by po technické stránce nemělo dělat problém, ale jak fyzická aplikace-já nevím. V Autodatech nemusí být vše. [Editován dne 9/12/04 VP605] Citovat
Fusion Odesláno 9. prosinec 2004 Odesláno 9. prosinec 2004 Typ motoru .... Palivový systém (vstříkovací/systémový tlak v bar) TU3M (KDY) Bosch Mono Jetronic (1.0-1,2) TU3M (KDX) Bosch Mono-Motronic MA3.0 (0,9-1.1) TU3.2 (K2D) Solex 32/34 Z2 (-) TU3.2 (K3A) Weber 34 TLP 7 (0.25 čerpadlo) všechny jsou 1.4 (benzín) od 1991-1996, první je 91-97 [Editován dne 9/12/04 Fusion] Citovat
Fusion Odesláno 9. prosinec 2004 Odesláno 9. prosinec 2004 tak stejný údaje pro 309... 1.4 (89-93 62Kw) TU3S (K2A/B) ... Solex CISAC 32-34 (tlak ?) 1.4i (89-93 55Kw) TU3M (KDY/Z) ... Bosch Motronic MA2.2 (tlak 1.0 bar) Citovat
Petano Odesláno 9. prosinec 2004 Odesláno 9. prosinec 2004 co jsem tedka rychle mrknul na net tak TU3 se objevuji jak s karbecem tak s Bosch vstrikovanim (asi jednobod) Citovat
Fusion Odesláno 9. prosinec 2004 Odesláno 9. prosinec 2004 chytrej program ještě našel možné závady v těchto částech: vstřikovací ventil snímač polohy škrtící klapky magnetický snímač na vačkové hřídeli hlavní relé relé palivového čerpadla řídící jednotka odpor otázka: co je to LED-tester? Citovat
Guest Dasty Odesláno 9. prosinec 2004 Odesláno 9. prosinec 2004 No, jestli tomu dobře rozumím, tak záměna čerpadla možná není. Jinak to čerpadlo, co mám možnost vyměnit má na sobě tyto čísla: 1589, pod tím je v kroužku 014 a pod tím poslední číslo 946. Je možné z těchto čísel to čerpadlo blíže identifikovat? [Editován dne 9/12/04 Dasty] Citovat
Dave 309 Odesláno 10. prosinec 2004 Odesláno 10. prosinec 2004 Měl jsem na stejném voze úplně stejný problém. Po výměně svíček kabelů VN, palivového filtru, vyčištění nádrže, záměně rozdělovače nic nepomohlo. Sposta lidí radí potenciometr atd. ale to je tak 20.000 s prací. Už jsem sehnal i druhý motor a chtěl začít experimentovat a v tom to přestalo. Jsem naprosto přesvědčen že je to bordel v palivové soustavě, který sedí na vstřikovací jednotce. Když je požadavek na zvýšený přísun paliva tak se ten dordel zvedne, zasere vstřik, motor se rozcuká a tím víc se to tam mixuje se smetím. Já jsem jako poslední pokus nalil belgický přípravek pro čištění palivové soustavy a odstranění vody. Osobně na tyto zázračné přípravky neveřím. Když jsem měl vyjetou asi 1/2 nádrže tak se to razantně zhoršilo a už ne že to občas vynechalo v tahu ale jen občas to zatahlo a vůbec nereagovalo na plinový pedál, už to vypadalo na lano. Právě v tento okamžik jsem sehnal druhý motor a jako na potvoru se ten bordel asi urval a jede to jako z praku. Je třeba nalýt do plné nádrže a tu celou vyjet, aby se dále neředila koncentrace. Dále je třeba více točit motor, aby byl otevřený vstřikovací ventil a ten bordel mohl vylítat do sání. Nerad bych to zakřikl, ale snad to bylo ono. Tydle závady které se jako samy opavily nemám moc rád. Přeji mnoho uspěchy Dave Citovat
Jarda Muller Odesláno 10. prosinec 2004 Odesláno 10. prosinec 2004 Obdobný problém jse mměl s tím, že při přidání plynu motor netáhl a klesal výkon. Po chvilce se rozsvítila \"porucha motoru\" - nebo i katalyzator. Sám nevím jakou funkci má kontrolka.Po třech měsících jsem problém vyřešil výměnou klapky v karbecu. Zkoušel jsem snad vše co mě a blízké napadlo.....nevím, proč ale nechtěla se otevírat podle plynu.....v servisu mi řekl 18000Kč klapka a 1500,-práce. Raději jsem sehnal motor s převodovkou za 4500,-Kč a vyměnil jsem si to sám a má ještě náhradní díly.Měl jsem riziko, že to nepomůže, ale do dnes divím .....že taková prkonina a tolik penez a trápení !!!! Citovat
Guest Dasty Odesláno 10. prosinec 2004 Odesláno 10. prosinec 2004 Díky za rady. Zkusím tedy ještě nalít nějaký čistič. Dáte mi někdo tip na osvědčenou značku čističe, abych nevyhazoval koruny za různé lahvičky, protože nabídka je široká? Jinak kdyby to ještě skončilo na experimentování s čerpadlem, poradíte někdo, jak jsem psal již výše k tomu typu čerpadla a možné záměně? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.