lampa Odesláno 7. prosinec 2004 Odesláno 7. prosinec 2004 kdyz nastartuji, tak se mi rucicky rychlomeru vytoci tak 140 a ukazatel paliva na maximum, pak to klesne (cca za 3 sekundy), blbe elektrika, spatna (slaba baterka). nejak se mi zpozduji hodiny (druhy budik) a to docela o dost (za mesic o 20 minut). a jeste kdyz nastartuji vymaze se mi radio (ulozene stanice), ale jen nekdy - v lete to nedelalo, zacalo to delat az se ted ochladilo (cca mesic). Nevite co by to mohlo byt (tipuji, ze za to muze spatna baterka - startovani ji vybije uplne, tak ze nestiha dodat stavu pro radio) jo jinak je to p306 1.9D [Editován dne 17/12/04 lampa] Citovat
Petr605 Odesláno 7. prosinec 2004 Odesláno 7. prosinec 2004 No, to vypadá na tu baterku. S tím bych si u dýzla moc nezahrával... Třeba taky jednou nenastartuješ. Zkus si taky změřit, jestli Ti to dost dobíjí. Nastartuj, vem nějaký měřák a změř napětí přímo na baterce. Mělo by tam být okolo 14V. Citovat
lampa Odesláno 7. prosinec 2004 Autor Odesláno 7. prosinec 2004 ted tam mam baterku - cernou skrinku, kde na ni neni absolutne nikde nic napsano (ani plus ani minus), takze nevim jakou ma kapacitu. Jaka tam ma byt puvodne nebo resp. jakou tam nacpat a co znacka? V zime jsou ale starty bez problemu (na jedno otoceni) - nazhavim, startuji. (je pravda ze zatim nebyla poradna zima, akorat -5) Citovat
Petr605 Odesláno 7. prosinec 2004 Odesláno 7. prosinec 2004 Už se to tady probíralo mnohokrát, značku Ti nedoporučím, to si prohlédni ty minulé diskuse. Větší kapacita neškodí, jde o to, aby se Ti vešla do toho kastlíku. Nejdřív si změř to napětí a změř si to i při vypnutém motoru. To by hodnota neměla být menší než 12V. Jinak já mám ve svým autě 66Ah a řekl bych, že to stačí. Parkuju venku. Teď mně ale napadá - než začneš běhat okolo auta důležitě s měřákem, tak nejdřív zkontroluj, jestli nemáš náhodou uvolněný kontakty na baterce a vůbec všude, kde teče velký proud (startér a tak). To by totiž taky mohla být příčina tak velkého poklesu napětí v palubní síti. Takže: 1. Zkontrolovat kontakty 2. Přeměřit 3. Případně pořídit novou baterku :papa Citovat
marsalek Odesláno 7. prosinec 2004 Odesláno 7. prosinec 2004 Pred vymenou baterie bych jeste promeril dve veci: Napeti primo na baterii (pred startem, pri startu a kratce po nem) a totez jeste v palubni siti, napriklad u napajeciho konektoru radia pripadne u budiku. Tipuju na nejaky prechodak na trase baterka - budiky (radio). Kaja Citovat
dapata Odesláno 7. prosinec 2004 Odesláno 7. prosinec 2004 Delalo mi to same jako tobe.sice startovalo,ale budiky litaly nahoru a dolu,cele osvetleni pohasinalo,vymazane stanice v radiu.Mel jsem zoxidovane kontakty na kebelech u baterky,vycistil osrkrabal namazal vazelinou od te doby v pohode,startuje vyborne nic nepohasina atd....zkus se nato podivat Citovat
lampa Odesláno 7. prosinec 2004 Autor Odesláno 7. prosinec 2004 diky za rady, podivem, promerim, dam vedet Citovat
lampa Odesláno 17. prosinec 2004 Autor Odesláno 17. prosinec 2004 dopadlo to tak, ze pred 2 dny jsem nenastartoval, kdyz jsem baterku vytahnul, tak jsem zjistil ze datum vyroby je 30.5.1997, auto je z roku 1997, po teto dobe ma myslim ta baterka narok odejit do duchodu jenze jsem zjistil dalsi problem - mam pujcenou od kamarada baterku z 406 D (74Ah), ale ta je ponekud delsi, takze jsem musel odmontovat kryt baterie a trochu ohnout drzak. nekdo tady psal na foru nejaky odkaz na baterie, nevite o kdo resp. ten odkaz, zkousel jsem hledat a nenasel ;( Citovat
Driver Odesláno 17. prosinec 2004 Odesláno 17. prosinec 2004 Když mě zhruba před měsícem klekla baterka, tak jsem taky kupoval novou a divil jsem proč do 1.9D doporučujou 74Ah, když se nevejde do te schranky, vešla se mi tam max 60Ah, teď jsem tam koupil 66Ah a musel jsem vyhodit ten plast a přichytit to ocelovým páskem kolem baterky. Citovat
lampa Odesláno 17. prosinec 2004 Autor Odesláno 17. prosinec 2004 kamarad co prodava, tak rikal ze to je klasicky problem (nejen 306), puvodne vyrobce tam dopucuje nejakou 60, nebo koupit oreginal peugeot za nesmyslne drahe penize, nebo tak jak jsem to udelal ja - vyndat kryt a ohnout drzak a vleze se tam o neco vetsi baterka 2 komisar: diky za odkaz, detmarky mam trochu z ruky, takze sahnu po tom co mi nabizi kamarad - Starline 72Ah, za 1k7 [Editován dne 17/12/04 lampa] Citovat
Garfield Odesláno 18. prosinec 2004 Odesláno 18. prosinec 2004 Dal jsem do 306-ky baterku 72 Ah, startovací proud 680 A (Akuma Comfort (hybridní, typ 572 046 068, Kč 2.098). Ovšem musí je jí pomoci - uříznout (pilkou na železo, jde to rychle, protože je to duté) ten spodní rantl. Vrchní nechat být, ten nepřekáží. Pak se ta baterka vejde na onen talíř, co je pro ni připravený v autě. Rozměry s rantlem: 27,7 x 17,5 x výška 17,5 cm Bez rantlu: 26,4 x 16,6 x výška 17,5 cm Dá to sice půl hodiny práce, protože musíš najít pilku, zamést piliny... Ale vyplatí se to, mít silnější baterku se fakt hodí. Zvláš? pak když u nás na chalupě v Krkonoších zaúřaduje mrazík. Citovat
Garfield Odesláno 18. prosinec 2004 Odesláno 18. prosinec 2004 Jo, samozřejmě uříznout jen oba spodní rantly na kratších stranách baterky (za spodní rantly na delších stranách to pak drží v držáku) Citovat
Driver Odesláno 18. prosinec 2004 Odesláno 18. prosinec 2004 No já jsem ten rantl jenom ohnul dolů a bylo to. Citovat
Garfield Odesláno 18. prosinec 2004 Odesláno 18. prosinec 2004 Napsán autorem Driver No já jsem ten rantl jenom ohnul dolů a bylo to. Myslíme určitě to samé? Ten rantl je součást akumulátoru, je to odlité z jednoho kusu a vyztužené žebrováním, rovněž odlitým, ohnout to nejde. Citovat
lampa Odesláno 19. prosinec 2004 Autor Odesláno 19. prosinec 2004 tak to me nenapadlo, ale vzhledem k tomu ze na tu baterku je nejaka zaruka, tak si nejsem jist, jestli by ti ji vzali z5 v pripade poruchy - ale reseni je to taky dobre Citovat
Garfield Odesláno 20. prosinec 2004 Odesláno 20. prosinec 2004 Napsán autorem lampa tak to me nenapadlo, ale vzhledem k tomu ze na tu baterku je nejaka zaruka, tak si nejsem jist, jestli by ti ji vzali z5 v pripade poruchy - ale reseni je to taky dobre Tak to s tou zárukou zas nenapadlo mě. Zkusil jsem si osadit baterku 72-ku z mého druhého auta (205 naf?ák), jestli bych si ji do 306-ky koupil taky. No a když jsem zjistil, že se mi do 306 nevejde jen o cca 1 cm, tak jsem se tak strašně zavzdušnil, že jsem prostě už nepřemýšlel jinak - měřil, měřil, mozek vařil, až jsem na to přišel. Koupil, namontoval. Ale máš asi pravdu, že pokud by byla vadná, s reklamací by určitě byly problémy. Ale naštěstí nejsou Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.