Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

tak se mi dneska stala zabavna vec, doporucuju davat velice pozor pri praci s francouzskym heverem :D... alespon u 406 restyl, jinde nevim jak je resen.

takze, zvedam auto, najednou rup, auto jde k zemi... cely zavit co je na te kovove tyci se zavitem a zveda defacto cele auto povolil a vylamal se, protoze byl ze zas****** plastu, bylo cejtit jenom trochu paliciho se plastu a vsude na ty kovovy tyci vylamany kousky plastovyho zavitu... nedovedu si predstavit kdybych tam treba uz nemel kolo nebo dokonce lezel pod autem.

A svete div se, praci sem dodelal s dedy heverem z P207 kde je tento dil uz z kovu, takze frantici zjistili ze neco neni uplne tip top :)

Odesláno

snad bys pod to nelez , když je auto jen na tomto zvedáku ?? ten zvedák je určen jen pro výměnu kola...,na servis je něco jiného:myslim

[upravil dne 22/10/10 od ozzy56]

Odesláno

Ono to bude tím, že pokud se zvedá snížený auto, ten plastovej díl je mnohem víc namáhanej, díly heveru jsou pod jinym uhlem a závitová tyč + plastovej díl jsou víc namáhaný v tahu.

Tyč začne tahnout už když je hever roztaženej, zatim co u auta, který neni snížený, tyč začne tahnout až když je hever trochu staženej ramenama k sobě a netahne takovou silou.

Odesláno

zvedák z výbyvy auta vůbec nepoužívám (zatím jsem defekt neměl--kuva,snad jsem to nezakřiknul:D), ale když jsem foukal rezervu--dávám ji na 3 Atm,abych měl jistotu, že nebude pak prázdná, všiml jsem si,že ten závit v plastu jde dost těžko, tak jsem šroub jemně mázl vazelínou a teď to jde super :cool:

Odesláno

plastovej závit se dává do heverů jo?:) U origo 306 je celokov, ale stejně je vidět že s hdi na předku má co dělat:) a když měním kola doma, tak je určitě dobrý hned po vyjetí kola nahoru něčím podložit

Odesláno

To ste ma ma teraz potešili. A ja som si myslel, že aký som ja macher, keď mám zdvihák zo 406 :D a to robím na ňom všetko, od výmeny ramien až po uloženie tlmičov.

Najbližšie lezenie pod auto asik zvážim, ale je pravda, že si vždy auto niečím ešte podložím, takže...

Odesláno

Toto s heverem se mi stalo u Citroena C3 když jsem ho ještě měl.Tak si zvedám auto tim nestandartním systemem co je u citroeňáckých heveru a když mám auto teměř zvedlý hever se mi zasekl a nešel dal zvednout.Prostríkal jsem ho wd-čkem párkrát otočil a klika a týčkou která vede záviteh heveru se uvolnila a praskla.No co vám mám vykládat hned po nálladšě že se všechno zase daří jinak než by mělo.Po pár minutách řvaní, jsem si došel pro klasickej hydraulickej hever a vše šlo jak po másle.Když jsem měl kolo zvedlé vzal jsem Citroeňáckej klíč na kolo ve tvaru L a po povolení dvou šroubu mi rupnul ořech :grr .Přísahám už sem si připadal jak v americkým filmu za bouřky.Nakonec sem sednul na kolo a jel koupit nový klíč na pumpu abych mohl konečně dodělat to kolo a modlit se aby u ostatních třech bylo vše už v klidu. ;)

Když se daří tak se daří :D:D:D

Odesláno

Je čech a japonec a hádaj se, kdo se umí líp mlátit.

Japonec kopne do čecha a řekne: \"To bylo naše, to bylo kung-fu\". Hned na to zase japonec kopne do čecha a řekne: \"To bylo naše, to bylo tejkmondo\"... Nato čech třískne japonce, ten se složí k zemi a sotva se zeptá se co to bylo. Čech odpoví: \"To bylo taky vaše - to byl hever od Toyoty\" :D

sry za :xvul, ale myslím, že nadpis vlákna je obsažen :D

Odesláno

S tymi hevermi, fakt len nudzovka keby nahodou bol defekt. Krokodil stoji do 30 Eur tak si myslim ze to je dobra investicia. najma ak si clovek meni sam kolesa alebo robi nieco na aute :roker

Odesláno

Mno ja bych ho radsi vubec nepouzival..kamarad se pripletl k vymene kola u hospody a zrovna to byla ta nova 406ka..kdyz auto dostal nahoru povolil kolo a v klidu ho sundal ..a jelikoz neco malo o autech vi tak koukl na kotouc brzdy protoze se mu cosi nezdalo..kdyz mel ruku pod kotoucem auto mu spadlo primo na prst ..kdyby nemel na prste prsten z chirurgicke ocely tak prisel o prst..tetkom ma rozmackanej prostrednicek a po prstenu...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...