Bret Odesláno 21. říjen 2010 Odesláno 21. říjen 2010 Prosím o radu. Odešla mi levá páčka u volantu, tak jsem ji vyměnil za novou z nového modelu. U staré mi s dálkovými světly svítily i potkávačky, u nové dálkové svítí samostatně. Takže až teď jsem si všiml, že mi pravé světlo svítí moc do vozovky. Prosím Vás o radu, jako se světla seřizují stranově. Na foru jsem to nenašel. Díky Citovat
oddie Odesláno 21. říjen 2010 Odesláno 21. říjen 2010 Tos tam dal páčku z 306, ne? Páčka pro H4 se chová takto, páčka pro H7 (i H1) nechává potkávačky svítit. Citovat
Ferry Odesláno 21. říjen 2010 Odesláno 21. říjen 2010 jj, predevsim vymenit packu, tu co jsi tam dal nefunguje tak, jak ma ve 406 fungovat, jak psal Oddie, nejspis je ze 306. U 406 maji svitit pri dalkovych svetlech i zarovky v potkavackach. Svetla se serizuji v horizontalni rovine nahoru a dolu a to bilym sroubem na moturku naklapeni, nevim presne co mas na mysli stranovym serizenim to jako ze doleva nebo doprava od podelne osy vozidla ? Citovat
Fosil Odesláno 21. říjen 2010 Odesláno 21. říjen 2010 Nevím jestli je to stejné, ale u nového modelu je jeden seřizovací šroub na motorku naklápění světlometu (imbus) a druhý je mezi příčkou chladiče a světolmetem. Je dost hluboko, chce to delší šroubovák. Citovat
Bret Odesláno 21. říjen 2010 Autor Odesláno 21. říjen 2010 Tos tam dal páčku z 306, ne? Páčka pro H4 se chová takto, páčka pro H7 (i H1) nechává potkávačky svítit. Dostal jsem tu páčku od kolegy. Tvrdil, že je ze 406 nový model (mám ji zadarmo, takže po tom dál nepátrám). Takže budu muset zainvestovat a na vrakáči koupit správnou. Citovat
Bret Odesláno 21. říjen 2010 Autor Odesláno 21. říjen 2010 Nevím jestli je to stejné, ale u nového modelu je jeden seřizovací šroub na motorku naklápění světlometu (imbus) a druhý je mezi příčkou chladiče a světolmetem. Je dost hluboko, chce to delší šroubovák. Já mám jakýsi plastový imbus šroub vedle světel směrem k blatníku. Ale nic mi to ze světly nedělá. Když seřizuji šroubem na motorku, tak ten snad reguluje pouze výšku a pouze u potkávaček. Nebo se mýlím? Citovat
Bret Odesláno 21. říjen 2010 Autor Odesláno 21. říjen 2010 jj, predevsim vymenit packu, tu co jsi tam dal nefunguje tak, jak ma ve 406 fungovat, jak psal Oddie, nejspis je ze 306. U 406 maji svitit pri dalkovych svetlech i zarovky v potkavackach. Svetla se serizuji v horizontalni rovine nahoru a dolu a to bilym sroubem na moturku naklapeni, nevim presne co mas na mysli stranovym serizenim to jako ze doleva nebo doprava od podelne osy vozidla ? Jojo potřebuju je seřídit stranově, aby mi svítily více ke krajnici tedy hlavně to pravé Citovat
Fosil Odesláno 21. říjen 2010 Odesláno 21. říjen 2010 Ty šrouby vodorovného i svislého seřízení jsou z plastu. Jestli-že světlo nereaguje na otáčení šroubu budeš muset světlomet vyndat a zkontrolovat stav seřizovacího mechanismu. Po nárazu se ten seřizovací mechanismus (ozubené kolečko a šnek-imbus) rozhodí a ten imb. šroub-šnek se protáčí na prázdno. A nebo jsou v něm stržené zuby. [upravil dne 21/10/10 od Fosil] [upravil dne 21/10/10 od Fosil] Citovat
oddie Odesláno 21. říjen 2010 Odesláno 21. říjen 2010 Ja tu spravnou packu mozna mam, pokud budes shanet. Citovat
Bret Odesláno 21. říjen 2010 Autor Odesláno 21. říjen 2010 Ja tu spravnou packu mozna mam, pokud budes shanet. Dík za nabídku. Pokusím se ji rozebrat a opravit. Pokud se to nepovede, ozval bych se a domluvili by jsme se přes SZ. Citovat
Dave_k Odesláno 21. říjen 2010 Odesláno 21. říjen 2010 Mě u kupátka chtěli na STK seřídit světla. Vertikálně (N D) v pohodě jak bylo výše psáno na motorku sklápění. Pak hledali jak horizontálně (L P) když to nemohli najít tak přišel jeden z techniků s tím, že některý auta to prostě nemají a že tady to taky asi nebude. No nakonec se našel štelovací imbus mezi světlem a chladičem. Citovat
Bret Odesláno 24. říjen 2010 Autor Odesláno 24. říjen 2010 Takže páčka je opravená a funguje. Světla seřídit nejdou a vytahovat se mi je nechce. Takže zatím je nechám tak jak jsou. Děkuji všem za pomoc radou i nabídkou dílů (oddie). Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.