JoseA Odesláno 18. říjen 2010 Odesláno 18. říjen 2010 Dneska sem se neuvěřitelně nasral. Jedu přihlásit citroen evasion dovezený ze švýcarska. Protokol od čerstvé evidenčky, technické i emisí, čistopis, povinku a smlouvu jsem měl, vyplním žádost a čekám na zavolání. Během dvou hodin se na displeji nezměnilo číslo a vevnitř nikdo nebyl. Ostatní čekající stejně nasraní už nadávali na státní úředníky a já s něma. Šel jsem si dokoupit parkovací lístek, u auta už stáli policajti, ale nic neříkali a čuměli na mě. Tak sem došel zpátky a za další hodinu (předemnou dva lidi) jsem konečně byl zavolán. Tam mi ale oznámili, že ačkoliv má auto týden novou stk, tak musím znova na evidenční kontrolu, protože musí být provedena na moje jméno, pak prej si mám nachystat 3800 kč za ekopoplatek + přihlášení. Tak další dvě hodiny cesta a čekání na evidenčku, 250kč a jedu zpátky, tentokrát hodina a půl čekání a jdu dovnitř. Ženská to překontroluje a řekne si o 3800,–. Pak se ovšem pozasatví a říká „Vy tu ale máte 7 míst k sezení, takže to bude 5800 Kč“. Já sem vyvalil oči a nechápavě se ptám proč bych měl platit o dva litry víc za sedmimístné auto plnící normu euro 2? A ona mi ukázala nějaké dodatky, kde bylo psané že euro 2 je platné pouze u aut do 2500kg (to splňuju) a maximálně 6 míst k sezení včetně řidiče (mám tam 7). To jsem už byl dost vytočený a dožadoval se vysvětlení co má počet míst společného s emisní normou. Na to jsem odpověď nedostal, pouze mi dokola opakovala tyhle dvě debilní podmínky a že ona zákony nepíše a musí je dodržovat. Tak sem se ptal jak je to v případě auta, které plní euro 3 a má 7 míst k sezení, jestli se taky díky počtu sedadel nad 6 shazuje do nižší emisní normy. Na to mi odpověděla že nikoliv, že je to jenom u dvojky. Tak sem po ní aspoň požadoval, ať mi zjistí nějaké odůvodnění proč tomu tak je jenom v případě euro dvě. Na to si neochotně vzala moje telefonní číslo s tím, že to zkusí zjistit. Na to samozřejmě nemůžu spoléhat, ale neskutečně mě takový absurdní zákon nasral, navíc nechápu na základě čeho se rozhodli tento dodatek udělat a ještě tak nepochopitelně jenom pro jednu emisní skupinu. Citovat
MilanF1 Odesláno 18. říjen 2010 Odesláno 18. říjen 2010 Tak to je ostrý, ale eko poplatek 3800 respektiva 5800 Kč? Nejsou náhodou 3 000, 5 000 a 10 000 Kč (800 je přihlášení)? Ale je fakt divný, že máš platit více ... to je příplatek za \"autobus\"? [upravil dne 18/10/10 od MilanF1] Citovat
godzila.01 Odesláno 18. říjen 2010 Odesláno 18. říjen 2010 To je dost divný, o tomhle slyším poprvé.... Citovat
victory Odesláno 18. říjen 2010 Odesláno 18. říjen 2010 mám ten dojem že ekopoplatek je určen podle třídy vozidla - N1, N2atd. a EURO1,2,3. 5míst. , 7míst. - to je furt ta samá třída, a jak píšeš emisní systém na to nemá vliv. Úřednice v tom má bordel, nebo z tebe tahá peníze. Citovat
wooody Odesláno 18. říjen 2010 Odesláno 18. říjen 2010 jj je to tak ale, když sem přihlašoval já auto tak sem měl platit 3000, ale pani mi řekla 5000 po chvilce dohadování se mi omluvila že se překoukla že ten můj kod je v obou těch směrnicích s dodatkem počtu míst, taky sem divil ale byl sem rád za 3 Citovat
JoseA Odesláno 19. říjen 2010 Autor Odesláno 19. říjen 2010 800 Kč je ten správní poplatek za zaevidování vozidla, takže proto sem měl platit původně 3800 a po zjištění počtu míst 5800. Dneska sem volal chlápkovi, co mi prodal auto jestli o tom něco ví (protože vozí převážně vozidla typu MPV) a nic o tom nevěděl, taky se velice divil co je to za nesmysl a údajně nedávno jeho známý přihlašoval sharana 7 míst r.v. 95 a platil celkem za přihlášení 3800 kdesi v Sokolově. Ve středu tam pujdu znovu a nechám si ten jejich papír kde mají tyhle podmínky napsané okopírovat a potom zkusím zavolat nebo zajet na magistrát do zlína a zjistit kolik bych platil tam. Ovšem musím auto stejně přihlásit na vsetíně, tak zatím nevím jak se tomu placení navíc vyhnout. Takže v podstatě u nás neexistuje sedmimístné auto s emisní normou euro 2, ikdyž ji má napsanou v TP. Je vůbec možné, aby si v tomhle státě dovolili neakceptovat evropské normy a udělali svoje kocourkovské zákony? Citovat
JoseA Odesláno 19. říjen 2010 Autor Odesláno 19. říjen 2010 http://www.inzerce-auto.cz/clanky/ekologicka-dan-na-auta-2009 Tady o tom sice píšou, ale nevím jak to chápat: Euro 2 – 3 000,- Kč Pro vozidla kategorie M1 (benzín, LPG, CNG) - vozidla, která mají max. 8 míst k přepravě osob, kromě místa řidiče, nebo víceúčelová vozidla v TP - 94/12/ES (obsaditelnost do 6 osob, max. hmotnost do 2.500kg), 96/44/ES (obsaditelnost do 6 osob, max. hmotnost do 2.500kg), 96/69/ES, 98/77/ES předpisy - 83 R03 B (s max. hmotností do 2.500kg, obsaditelnost max. 6 osob), 83 R04 B Citovat
Fusion Odesláno 19. říjen 2010 Odesláno 19. říjen 2010 Je to naprostej nesmysl. Pokud na tom baba bude trvat, vyžádej si aby ti okopírovala to, z čeho vychází a aby podepsala, že vyžaduje 5000+800Kč. Ten paragraf znamená, že kdyby to mělo víc jak 9 míst pak je to malej autobus (M2) a nevztahuje se na něj vůbec ekodaň. Normálně máš auto M1 s Euro2 a máš platit 3000,- + přihlášení, nic víc, nic míň. Nechápu co to tam pracuje za neandrtálce. [upravil dne 19/10/2010 od Fusion] Citovat
JoseA Odesláno 19. říjen 2010 Autor Odesláno 19. říjen 2010 Fusion : Tak dneska mi ta baba kupodivu volala, že zjistila jak to je doopravdy na ministerstvu dopravy u nějakého Ing. Tichého a ten ji potvrdil, že to tak opravdu je a prej tedy stejně musím zaplatit 5000 + 800 za přihlášení a pokud nevěřím, mám si to prej ověřit sám. Kdybych měl aspoň nějaký trumf, s kterým bych tam mohl zajít a dokázat nesmyslnost toho jejich zákonu Citovat
oddie Odesláno 19. říjen 2010 Odesláno 19. říjen 2010 To je takovej problém přečíst si přímo ten zákon? Citovat
lape Odesláno 19. říjen 2010 Odesláno 19. říjen 2010 Prostě v tomto státě se platí úřad od úřadu jinak,protože tam sedí samé trubky,jak si určitě každý všiml.Stačí se zeptat na stejnou věc tří různých úředníků a dostanete tři naprosto rozdílné odpovědi,z nichž jedna je že věc na kterou se ptáte ani neexistuje.Welcome to Kocourkov.Ale mělo by to být podle toho jaké EURO to plní a ne podle počtu míst.Otec přihlašoval před půl rokem Opel Zafira a platil jak se má 3000 ekodaň a 800 za přepis.Švagr přihlašoval minulý týden Ford Galaxy a taky platil jen 800 za přepis,ekodaň neplatil,protože plní EURO 3.Ani u jednoho auta se úředník nezajímal o počet míst k sezení. Citovat
JoseA Odesláno 19. říjen 2010 Autor Odesláno 19. říjen 2010 Tady je jeden z odkazů, kde jsou rozepsány skupiny emisních tříd. Neorientuju se v tom, přijde mi to opravdu psané stylem, aby si to každý vysvětlil jinak. Nikde ale nevidím přímo zřetelné, že by vozidla nad 6 míst spadaly do nižší třídy. http://www.autoadam.cz/ekolpopl.pdf Citovat
Fusion Odesláno 20. říjen 2010 Odesláno 20. říjen 2010 A co máš zapsaný v techničáku? Např. ES 96/69 Citovat
JoseA Odesláno 20. říjen 2010 Autor Odesláno 20. říjen 2010 Dneska sem se díval co přesně mám v TP a bohužel pro mě je tam právě norma 94/12, což podle tabulky řadí do normy euro 2 pouze vozidla do 6ti míst Citovat
ozzy56 Odesláno 20. říjen 2010 Odesláno 20. říjen 2010 takže ta lidka na úřadě měla pravdu a platíš 5800 ? Citovat
JoseA Odesláno 20. říjen 2010 Autor Odesláno 20. říjen 2010 ozzy56: přesně tak, pravdu měla a já jak to vidím se nikdy nedozvím, proč jedno místo k sezení řadí auto do jiné emisní normy. Takže jinýmy slovy ať jde o sebevětší nesmysl v zákoně, normální člověk s tím nic neudělá a hlavně nikdo se sním o tom nebude ani bavit proč to tak je. Citovat
lape Odesláno 20. říjen 2010 Odesláno 20. říjen 2010 Tak to je fakt zajímavé.Jak jsem psal výše otec před půl rokem přihlašoval Zafiru a platil jen 3800 a nikoho na úřadě ani nenapadlo řešit,že to má 7 míst. Citovat
Fusion Odesláno 20. říjen 2010 Odesláno 20. říjen 2010 Taky je možný, že udělal chybu ten, kdo zapisoval tu 94/12. Šel bych za tím kdo to řešil, praděpodobně STK. Podle mě přehlídli, že to má 7 míst. Popř. zjisti co tam má otec v té kolonce. Citovat
JoseA Odesláno 20. říjen 2010 Autor Odesláno 20. říjen 2010 Fusion: Nevím jestli to bylo mysleno na mě nebo na \"lape\". Já jsem na STK nebyl, auto jsem koupil dovezono s čistopisem TP a čerstvou STK+ME, v protokolech je myslím místo registrační značky VIN a poznámka kontrolní nálepka nevylepena. To očekávám dostanu na nových značkách. Tak nevím jestli sklopit uši a jít v pondělí cálovat, nebo s tím ještě zkusit něco udělat. Napadlo mě ještě zkusit jednoho člověka co je držitelem ZTP, jestli by do toho nešel a nenechal na sebe napsat na pár dní auto. Podle toho, co jsem se dočetl na netu s tím takhle vypeklo už asi hodně lidí a zřejmě to funguje. Ale zaprvé moc nevěřím tomu, že by do toho šel a taky mám obavu, že by mi při přihlášce na mně radostně zdělili, že poplatek platím já a tak by mě to vyšlo ještě víc Citovat
lape Odesláno 21. říjen 2010 Odesláno 21. říjen 2010 Taky je možný, že udělal chybu ten, kdo zapisoval tu 94/12. Šel bych za tím kdo to řešil, praděpodobně STK. Podle mě přehlídli, že to má 7 míst. Popř. zjisti co tam má otec v té kolonce. Jo pro zajímavost se do techničáku podívám až budu u našich,to bude asi až o víkendu,ale že by úředníci přehlédli 7 míst bych neřekl,protože mu to zapisovali i do malého techničáku.A švagr minulý týden přihlašoval Ford Galaxy taky 7 míst a nikdo to neřešil,zaplatil 800 dostal malý techničák,značky a nazdar.S oběma jsem na tom úřadě byl a obě auta jsou přihlašované na stejném úřadě a to ve Veselí nad Moravou.Já bych spíš řekl,že úředníci prostě neví a tak to dělají na každém úřadě,tak jak jim to pasuje.To je prostě velký,český bordel. [upravil dne 21.10.2010 od lape] [upravil dne 21.10.2010 od lape] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.