Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Ahoj, mám dotaz v práci máme motor. olej Rimula 10w-40, naši řidiči to lijí do kamionů, myslíte že bych to mohl dát i do mé 406ky? Mě se do toho moc nechce, ale nedávno jsem měnil spojku a pár blbinek k tomu tak su mírně rečeno vycinkanej a tohle by bylo zadarmo!

Odesláno
Ahoj, mám dotaz v práci máme motor. olej Rimula 10w-40, naši řidiči to lijí do kamionů, myslíte že bych to mohl dát i do mé 406ky? Mě se do toho moc nechce, ale nedávno jsem měnil spojku a pár blbinek k tomu tak su mírně rečeno vycinkanej a tohle by bylo zadarmo!

používal jsem jak Shell Rimula 10W40, tak Total Rubia 10W40, (oba pro přeplňované diesel motory nákl. aut),měnil jsem co 10 tisíc i s filtrem a bez problémů jezdí...

teda problém je, že už se k nim zadara nedostanu :D

http://www.olejspol.cz/zbozi/shell-rimula-r6-lm-20-litru

[upravil dne 21/12/10 10:22 ozzy56]

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Mám 307 HDI 1,6 ,jaký olej tam patří?Nemohu zjistit jaký olej tam majitel lel,tak at tam nenaleji něco co tam nepatří.Mohla by to být eventuel polosintetika 10w40?Mám strach kdybych tam nalel plnou sintetyku.Díky:myslim

Odesláno

No byl jsem v Peugotu a tam mi řekli,že kdybych tam dal plnou sintetiku mohlo by to rozpustit karbon,kdyby tam byla polo.Jaký olej by jsi mi teda doporučil.Dík

Odesláno
.. tam mi řekli,že kdybych tam dal plnou sintetiku mohlo by to rozpustit karbon,kdyby tam byla polo...

To je kravina. Karbón rozpúšťajú detergenty obsiahnuté v oleji a dnes sú už vo všetkých olejoch.

Ak máš FAP tak je pre tvoj motor odporúčaný Total Quartz Ineo ECS 5W-40 a ak nemáš FAP tak môže byť i Total Quartz 9000 5W-40.

Odesláno

Zdravím,

po čerstvé koupi P307 SW 2.0HDi 100kW se chystám na výměnu rozvodů včetně oleje a filtrů.

Bohužel jsem nezjistil jaký olej je v motoru nyní. Jediná informace o oleji je tento nalepený štítek, bohužel z něj nejde vyčíst zda tam dát 5W-30 a nebo 5W-40.

Mohl by někdo poradit ?, nerad bych něco poškodil.

díky

1002704vj.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Odesláno

Ptám se za známého, který koupil P206 RHY, ale neví, jaký olej tam byl. Jenom v motorovém prostoru našel štítek, kde bylo uvedeno 15W-40 :o

Co tam má nalejt? V Peugeotu /při výměně rozvodů/ mu řekli, že na 5W-40 a 10W-40 by měl zapomenout, ať tam dá opět 15W-40 ...

PS: značku ani specifikace toho oleje nevím.

Odesláno
... V Peugeotu /při výměně rozvodů/ mu řekli, že na 5W-40 a 10W-40 by měl zapomenout, ať tam dá opět 15W-40 ...

To je kravina. Kľudne môže dať odporúčany 10w-40. Predpokladám že FAP nemá.

Odesláno

Jasně, je to bez FAPu, jak píše ozzy, vstřikování Bosch. Takže mu řeknu ať tam dá Total Quartz 7000. Jenom mi řekněte, co s motorem mohl udělat 15W-40 (pokud to je pravda)? Do HDi tato viskozita nepatří ... :myslim

Odesláno

Ahoj - Pedro King , co když to je sudovka + recyklace jako u nás v práci ( Agip Sigma Turbo 10W - 40)? Ono pro ty kamiony i bus se to vyplatí. No, když to je \"levnější\" tak max 10 000km a pryč. :(

Odesláno

Pastorek - díky musím mu to co nejdříve říci, aby tam nedal tu 15W-40 - on je schopen tam dát no name, aby ušetřil (hlavně, že rozvody nechal dělat v peugeotu - 9000 Kč (po slevě 30% na díly). :D

Odesláno
V pravom hornom rohu to máš napísané.

ACEA A3/B3 ak nemáš FAP , napríklad TOTAL Quartz 7000 10W-40

ACEA A5/B5 ak máš FAP, napríklad Total Quartz Ineo ECS 5W-30

Díky pastorek,

ještě jsem nezjistil jestli je FAP vykuchaný, nebo není. Takže se podle toho zařídím.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...