Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem. Mám dotaz k chybě tempomatu. Při zaputí vyhodí chybovou hlášku - P0704. Už jsem ji několikrát smazal, na 4 po městě funguje, po dálnici na 6tku vyhodí chybu. Nemá s tím někdo zkušenost?

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Ahojte chlapi. Mam dlhodoby problem najst informacie ako zapojit druhy brzdovy snimac (vid fotky na predchadzajucej strane). Uz som celkom zufaly a tempomat by sa mi hodil - jazdim skoro len dialnice a to min 150 km. 

Neviete o niekom kto by mi s tym pomohol? Kludne aj pridem/zaplatim. 

Odesláno

Ten druhý konektor jsi tam nikde zamotanej nenašel? Může být i někde dál. Pokud tam fakt není, tak sehnat konektor a natahat kabely :) Nebo ideálně sehnat celý svazek z nějakýho vraku a vytahat si jen kabely s konektorem. Schéma co kam ti tu někdo určitě pošle. 

Odesláno

Ja mam zas problem aktivovat tempomat v PP2000. Pusti ma aktivovat samotny cruise control v menu miscellaneous ale do menu kde si mam vybrat motor mi nepovoli. Skusal som aj v Diagboxe, tam som to aktivoval aj v tom vstrekovani ale ked som to dal nakonfigurovat tak mi to zakazdym nahlasilo ze programming failed a chce si to stahovat ECU (co nemoze lebo to mam odpojene od netu). Neviete niekto poradit? Pouzivam Diagbox 7.57.

Odesláno
On 5/2/2018 at 2:27 PM, VIP3R said:

Kontroloval jsem spínač na brzdovém pedálu - jsou tam 4 vodiče.

Bohužel se nemůžu dostat do nastavení řídící jednotky motoru - PP2000 pořád píše "Function not available on this ECU version."

Přitom jsem ale už viděl auta s tímto motorem a funkčním tempomatem.

Poradí někdo prosím?

IMG_20180422_203458.jpg

Viem ze to je 2 roky stare ale mam presne tento problem ako popisuje kolega vyssie. Pomoze s tym niekto?

Odesláno

No ono mi to ukazuje ten tempomat v nastaveniach BSI. Tiez mi to ukazuje ak spustam diagnostiku cez DiagBox. Tam sa dokonca dostanem aj do sekcie vstrekovania kde to treba tiez aktivovat. Problem je ze ked aktivujem tak mi napise ze programming failed.

Odesláno

HonzaSoustal- špatná verze programu diag

HoznaZ- žádnej problém s NFU (i s těma starýma z roku 2001)- mimo M744, která má plyn přes lanko na potenciometr (tam 100% nevim, teoreticky ano, prakticky jsem se s tim nesetkal).

Odesláno

Určite nie je problém s NFU( na mojom je tiež iba dorábaná a funguje bez problémov), to skôr s diagnostikou, tiež mi moja diagnostika prestala komunikovať s motorovou, aj s niektorými inými jednotkami, takže už s ňou tempomat neaktivujem. Ešte skúsim niekedy komplet preinštalovať, no veľmi sa mi do toho nechce, ešte mám v živej pamäti keď som ju oživoval po zakúpení.

Odesláno (upraveno)

7.57 treba

Jen doplnění k tomu, že u NFU jde/nejde aktivovat tempomat: Záleží samozřejmě i na osazenosti snímačů (tzn. 2 brzdové a jeden spojkový u starších vozů a jeden brzdový sdružený a spojkový u novějších vozů)- bez tohoto tempomat nemůže fungovat. Nicméně, toto není problém dozapojit. Problematiku limitéru rychlosti zde popisovat nebudu.

V původní odpovědi jsem zmiňoval programovou funkci jednotek a možnost aktivace-kódování, což u NFU problém není, resp. nesetkal jsem se s tím.

Upraveno uživatelem inoxing
Odesláno

Ad. tie snimace - u mna to vyzera tak ako je na obr. nizsie. V tom cervenom kruhu je dvojpinova koncovka, ktora je nezapojena a ide od plynoveho pedala.

Zelena je spojka - ten snimac tam vidim, na brzde tiez koncovka so 4 kablikmi. T.j. myslim ze toto by mohlo fungovat. 

Neviem ale co je ten kabel od plynoveho pedala? Ze by priprava na ten obmedzovac rychlosti?

Moj hlavny problem je ze sa v PP2000 neviem dostat do sekcie engine/gearbox. V BSI to viem nastavit ale do tohto menu sa neviem dostat. Videl som tam ze sa da stiahnut ECU prevodovky (gearbox) ale boli na vyber 4 modely a neodvazil som sa iba tak si tipnut. Ani teda neviem ci by to islo stiahnut (neviem ci to je myslene z internetu alebo ze sa stiahnu nastavenia do systemu). Neviete mi podla VIN niekto povedat aku prevodovku mam? VIN:  VF33HNFUC84101461 

Potom som este skusal aj DiagBox. Tam opat viem nastavit v BSI ale ked dam nasledne nastavit v menu vstrekovania tak tam je cruise control 2x. RVV1 a RVV2. Ked vyberiem RVV1 tak tam je moznost present seda a neda sa zvolit. RVV2 viem zvolit "present". Nasledne som dal nakonfigurovat a raz mi napisalo ze complete ale tempomat nefunguje. Mam taky dojem ze to RVV2 je pre automaticku prevodovku. Dalej som sa uz nedostal a neviem co mam robit.

Ak tu pripadne je niekto z okolia Bratislavy a vie to vyriesit tak sa rad odmenim.

tem1.jpg

Odesláno

Nevie mi niekto poradit ake ECU si mam stiahnut pre prevodovku? Uz si nepamatam vyber presne ale bola tam jedna bez oznacenia znacky hore a potom 3x BOSCH kde sa oznacenie lisilo iba v jednom pismene. VIN: VF33HNFUC84101461

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...