Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jak asi mnozí z vás vědí, moc se mě nepotkávají závady na cestách, že bych nedojel, či že by se něco muselo nějak zvlášť řešit. Většinu věcí zvládám, když už, odhadnout předem a včas zasáhnout. Ale dneska mi auto udělalo malé překvapení.

Najel jsem na dálnici, dávám tempomat na 145, předjíždím pár aut, zařazuji se před ně, uběhne pár chvilek a najednou z ničeho nic rána. Taková tupá, ale dost hlasitá, jako když bouchne guma. Někde zleva zepředu. To mě také v mžiku napadá, že je to LP guma, ubírám plyn, ale auto se ani nehne, netáhne, jen zpomaluje, bouchlá guma by s autem hodně zacvičila. V hlavě mi šrotuje, co to může být, ale nikde nic není poznat, guma to není, záhada. Přidávám zpátky plyn, auto už dost zpomalilo a hle, moc to netáhne. Pohled do zrcátka, za mnou kouř. A sakra, že by něco s turbem? Přeci jen to auto má najeto cca 300tis...

Ubírám, kouřit se přestane, jestli to nasálo olej, tak zřejmě jen trochu. Jedu dál cca 90, plyn jen lehce, nechce se mi stavět v odstavném, zkusím dojet na parkoviště. Nerozsvítila se žádná kontrolka, nic, oleje dost, teplota OK. Jen to netáhne a při šlápnutí na plyn hulí.

Parkoviště asi po 10km, vrhám se pod kapotu, na první pohled nikde nic. Olej z toho nikde neteče, koukám jen, že mi plandá kryt pod motorem, asi jsem jej posledně ostuda špatně utáh. Ale že by tohle dalo takovou ránu... Sundavám horní hadici od IC do sání, jestli je v ní olej. Trochu jo, ne moc, ale suchá není? Že by to bylo ono? Co by ale na turbu mohlo dát takovou ránu?

No nic, olej neubývá, popojedem kousek, pojedem piánko a po čase vyndám IC a vyleju ho, jestli v něm bude moc oleje. Domů je asi 100km, to by mohlo jít odskákat. Jedem dál, přemýšlím, co by to ještě mohlo být. Je to měsíc, co jsem dal pryč náhradní motor, že by stejná srandička s prasklým pístem, jako měl Medvěd? Houby, to by ten motor neběžel pravidelně. Mechanicky na motoru nic nebude. Turbo, co se dá dělat, trochu pískalo, a teď to evidentně neplní, proto to netáhne a hulí. Počkat, ale ono pořád malinko píská, když na to šlápnu! Ne sice tolik jako předtím, ale slyšet je. A od turba přeci vede k IC hadice, a ten zvuk byl jak když bouchne guma...

Zastavujem asi po 30km, zvedám kapotu a jdu po té spodní hadici k IC. Jo jo, taky jsem to moh pořádně prohlídnout rovnou. Jdu pro nářadí a vyndavám ji ven, můžete se pokochat :)

post-23-14109613081488_thumb.jpg

[upravil dne 10/11/10 od oddie]

Odesláno

Nic neobvyklého u HDI , u 406 jsem měnil 1x a u 407 už 2x.....a tu třetí kterou jsem ještě u 407 neměnil, vozím v kufru novou.(pro strýčka příhodu)

Nejlepší na provizorku je samovulkanizační izolačka na elektro

[upravil dne 10-10-10 od Přema]

Odesláno

A jeste napis jestli jsi dojel???!!!

Se mi nechce verit ze ten igelit zvladl ten tlak.Jedine lochtani plynu...:aut

Je ale dobre ze zrovna tahle....

Pekne odstranitelna zavada......:super

Odesláno

Jasně že dojel, to je taková ta široká lepící páska, používám to na plachty. V podstatě duck tape, jen průhledná. A je jí tam namotaná vrstva asi 2mm, to už by vydržela skoro víc než ta původní hadice...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...