Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zimní pneumatiky na D1 budou povinné od Prahy až k Brnu

Recommended Posts

Odesláno

mycTD

...takze nechapu, k cemu to potrebujete mi uzakonene:myslim

[/rquote]

uzákoněné to musí být proto,aby v tom úseku (kde musí být zimní gumy),měli ty gumy všichni...,až budeš čekat v kopci kvůli nějakého blbečka,který má letní a zablokoval cestu, tak to pochopíš ;)

[upravil dne 7/10/10 od ozzy56]

Odesláno

proč musíme mít v čechach vše uzákoněné?!Zákon na gumy je dvojisečnej,vždyt to vidíte.Nikdo se nemůže dobrat ke správnému řešení.Všude se píše,že zimní guma je dobrá od 7°C a níž,takže když je víc °C ztrácí pneumatika své vlastnosti.A jak víme, tak jaro je zatím u nás teplé.Co je teda lepší??proč jinde ve světě je že se zimáky doporučujou a do horských oblastí jsou povinné a u nás to chtěj udělat, jak se severními státy,kde je zima pomalu stále na půl roku a i to denní svícení po celý rok,které bylo uzákoněnné a postrádá podle mě trochu smysl-kde se teď ztrácejí v hafo světel motocyklisté,kteří tím byly více vidět,že svítili.

Ano zimní pneumatiky jsou potřeba o tom není pochyb,ale je opravdu nutné jezdit ve 20°C na zimáku,kdy ty pneumatiky postrádají smysl(jsou vlastně horší než sjetá letní guma-v mnoha testech potvrzeno)?Letošní jaro jasnej příklad,kdy ,,celý,, březen bylo nádherně.

Prostě vždycky budou lidi rozděleny na 2 tábory.

Edit:trochu jsem to upravil,jelikož jsem si to přečetl bylo to trochu kostrbaté...ale ono je to stále ale je vidět,že to někdo pochopil ;)

[upravil dne 7.10.2010 od John_Ice]

Odesláno

Na argumentech \"až budeš v kopci čekat na blbečka na letních\" nebo \"až tě sestřelí někdo na letních\" je stejně nejkrásnější, že drtivá většina průserů a nehod je způsobena blbečky na ZIMNÍCH, co mají dojem, že když ty zimáky mají, můžou na jich jezdit jak v létě. Od těch hrozí sestřelení mnohem více a mnohem horší...

Odesláno

to máš sice pravdu, dokonce těch blbečků, co si myslí,že se dá jezdit v zimě stejně jako v létě přibývá...,ale co říct na jiného blbečka, co se na letních olačkách diví, že se v mírném kopci nemůže rozjet...

tyto diskuze jsou stejně zbytečné--rozhodne někdo jiný...,češi jsou známí tím, že všichni rozumí všemu-- viz tata diskuze...

Odesláno

mali by ste to mať ako u nás, keď je sneh musíš mať zimné ale keď je suchá zima a nieje ani sneh a ani ľad tak ich mať nemusíš ...

Je pravda že na snehu je zimná guma lepšia ako letná, no na ľade je to f.u.c.k. :papa

[upravil dne 7/10/10 od marQo]

Odesláno

Sice to sem ke gumám nepatří,ale když si vemete měkké drogy jo či ne,aby byly povolené?!Někdo říká jo někdo zase ne.

Je dokázáno,že THC není návikové a taktéž je dokázáno,že někdo je na THC i imuní více (sem patřím) někdo méně a jsem rozhodně proti nim.

Prostě zase 2 tábory.

Odesláno
To je super, že až zase v březnu bude těch 20 stupňů, sucho a sluníčko, policajti budou kontrolovat zimní gumy :P:D jako už to ostatně předvedli posledně, že...

preci to nebudou kontrolovat v zime, kdy by na te dalnici umrzli a jeste by si zmaceli botky :aut

Odesláno
To je super, že až zase v březnu bude těch 20 stupňů, sucho a sluníčko, policajti budou kontrolovat zimní gumy :P:D jako už to ostatně předvedli posledně, že...

preci to nebudou kontrolovat v zime, kdy by na te dalnici umrzli a jeste by si zmaceli botky :aut

to je jasné proč,aby bylo do státního rozpočtu.

Letos v březnu jak už víme bylo hezky,přezul jsem pneumatiky...jezdím jenom v nížinách...no ale náhoda chtěla,že jsem jel z Kolína do Jihlavy (v 14h bylo 26°C dle teploměru v autě) a neuvědomil jsem si,že jsou někde useky,že je povinná zimní pneumatika...bylo jich pár spíš asi 2 před Havlbrodem a za ním...ale nazpátek jich bylo 7úseků...jak je možné,že stejná silnice,ale úseky úplně jinak označeny značkou? (možná jsem si toho tam moc nevšímal) :myslim

Je pravda,že kdyby to bylo povinné, tak bych se neklepal,jestli mě chytnou či nikoliv...ale stejně jsem proti

Odesláno

uzákoněné to musí být proto,aby v tom úseku (kde musí být zimní gumy),měli ty gumy všichni...,až budeš čekat v kopci kvůli nějakého blbečka,který má letní a zablokoval cestu, tak to pochopíš ;)

jasne, vsak od toho je pod tim kopcem znacka s vlockou. nevidim duvod, proc kvuli blbeckovi nekde v kopci musim mit zimaky u nas v nizine 200km na jih.

Odesláno
to máš sice pravdu, dokonce těch blbečků, co si myslí,že se dá jezdit v zimě stejně jako v létě přibývá...,ale co říct na jiného blbečka, co se na letních olačkách diví, že se v mírném kopci nemůže rozjet...

...

No co by, je na nakopání...

Odesláno

Kdo nebude mít na zimní, nebo nebude je chtít, popř. riskne to a vyjede párkrát stejnak vyjede, protože ho nic nezastaví. Je to tak težký pochopit? Na té D1 nebudou žádný hranice, kde by stály komanda kontrolorů.

Vždyť za to hrozí pokuta do 2tis. a jeden bod. Svědomitě můžu říct, že bych to klidně riskl.

Odesláno

Jo a jak tady někdo házel tím nošením kraťasů - tak ono když je v březnu sluníčko a přes 20 stupňů, můžete se divit jak chcete, ale ty kraťasy si úplně klidně vezmu...

Odesláno

Na školení řidičů nám říkali,že je možné zimní gumy nahradit řetězi na všechna kola,tak doufám že toho někdo nebude využívat a lítat na letních jak dobytek a v kufru mít čtyři řetezi :bojim

Odesláno

Ja mel auto 3 mesice nepojizdne a dostal jsem ho uprostred zimy na letnich gumach. Byli to micheliny energy, coz jsou docela mekke letni gumy. Mel jsem ujet cca 15km na cerstvem snehu, v kazde zatacce jsem musel i pri rychlosti 10km/h pouzivat rucni brzdu k zatoceni, zpusobil jsem malem i dopravni nehodu. Vubec to nebrzdi. Takze kdo jede v zime na letnich je 90% vrah.

Odesláno

Tato diskuse by neměla být o technickým hledisku zimních/letních gum, ale o legislativě.

Já se snažím bavit o jablkách ale většina furt píše o hruškách.

Guest dreamtalks
Odesláno

Ja myslim ze je to vporadku. Ono pokud lidi podcenuji bezpecnost sebe a ostatnich tak jim to holt museji naridit. Na druhou stranu omezovat narizeni dle kalendare a ne aktualnich podminek je blbost.

Odesláno

A na základě čeho tedy došly k závěru, že je potřeba na zimu \"uzavřít\" D1? Protože se tam stala obrovská havárie? Kolik aut v té bouračce asi 70 aut nemělo vhodný obutí? Jaký měl pneu Labuda když tam sestřelil tu paní? Kolik aut na letních pneu způsobilo kolaps?

Dream: jak tedy ten zákon zabraňuje (fyzicky) někomu na tu dálnici vjet? Jak tento zákon bude řešit troufalce, kteří to v pohodě na letních projedou, když tam bude policie kontrolovat možná 3 dny za celou zimu a za suchých podmínek?

Povede to ke 2 věcem:

1) jak už bylo řečeno, šikana v pěkným počasí, nejlépe den před koncem zákazu (jako tomu bylo minulou zimu)

2) obrovsky spadne zodpovědnost ze silničářů se o komunikaci řádně starat

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...