Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Uz som na to prislaaaaaaaa :mrk

Dnes je svetovy den bez aut, preto sa nam nedalo nastarovat :aut

Som nevedela ze tie PEUGEOTY su az take inteligentne :D

Odesláno

Tak čo, naštartovalo cez káble?

Batériu do servisu je celkom zbytočná práca. Ak je všetko v poriadku, tak po naštartovaní sa prevez k servisu a naspať (asi 10 minút), a potom musí všetko fungovať.

Ak nenaštartuje cez káble, treba opravovať \"motor\" (závada je v motore).

Ak nenaštartuje po 10 - minútovej jazde (ale cez káble naštartovalo), treba ešte zmerať voltmetrom, či dobre dobíja.

Návod na vybratie baterky je triviálny - asi ako odomykať dom. Povolíš všetky skrutky/matice, ktoré ti bránia a vyberieš baterku.

PS: ak už sa obraciaš na internetové fórum o radu, potom rob kroky, ktoré Ti radím. Ak dostaneš radu \"skús štartovať cez káble\" a ty do druhého dňa nestihneš vyskúšať, potom je to škoda námahy z tvojej i mojej strany.

Odesláno

Mysleli sme ze by bolo jednoduchsie vybrat baterku a dat ju nabit, ale kedze sa nam nepodarilo ju vcera vybrat, ideme na to cez kable. Vcera sme to uz nestihli.

Velmi si vazim kazdu jednu radu a vooobec to neignorujem, len bohuzial sme to vcera nestihli. Ono to nie je lahke pri dvoch detom a s manzelom v praci...

Guest servisman
Odesláno

ano baterka může kleknout ze dne na den a nebyl jsem letos jediný kdo měnil ,Aku máš skoro 4 roky což znamená někdy i pomalu její konec.Blíží se zima stojí asi za uvahu nová aku

dobrá rada startovací kabely míti po ruce je to dobrá věc ne jen pro tvojí pomoc ale i pro kdo je nemá v autě

Odesláno

Takze opat zmena. Nasla som tu na fore dobry navod na vybratie baterky... problem bol v tom hranatom srobe ku ktoremu bolo umenie sa dostat, ale podarilo sa. Baterka sa uz nabija v servise (za 3€). Mam totiz pocit, ze by jej nestacilo len taka 10-20 minutova jazda. To auto stalo niekde v bazaroch asi pol roka a v navode pisu, ze ak stoji auto niekde viac ako mesiac, treba baterku odpojit. Ta nasa na 100% odpojena nebola, tak verim tomu, ze ju staci len dobit a auticko bude slapat... Zajtra poobede ju budem mat spat (skor mi nema kto ist pre nu =() tak potom dam vediet ci auto naskocilo.

Este sa ale vynoril jeden problem a to, ze ked sme baterku vybrali a chceli sme zamknut auto, tak sme zistili ze sa daju zamnut len soferove dvere. A co ostatne? Proste po otoceni kluca za zamkli len soferove, ostatne zostali otvorene. Da sa s tym nieco urobit?

Odesláno
Centralni zamykani potrebuje proud z baterky. Pokud tam baterka neni,

musis rucne zevnitr zamknout vsechny dvere a nakonec zvenku klicem ridicovy.

Kaja

No to viem aj ja, az taka blondyna nie som.

Ale ako zamknut tie dvere, nenasla som na dverach nic co by sa dalo stlacit a tlacidlo s klucikom na palubovke som stlacala a nic... :bacha

Odesláno
Najprv zamknúť auto (s otvorenou kapotou) potom odpojiť batériu.

[upravil dne 23.9.2010 od AnotherOne]

To ma napadlo tiez ale az ked bola bateria vybrata a isla som zavriet auto... :mad:

Odesláno

no když máte druhé auto tak přehod baterku...aspoň budeš expert na vyndávání baterie.A nebo nějakej zdroj co má 12V stejnosměrný napětí.(třeba trafo od autodráhy či mašinek)...teda jestli můžeš tam přitáhnout 220V

[upravil dne 23.9.2010 od John_Ice]

Odesláno

Nehnevaj sa, že som to prv napísal jasne (ostro).

Mám na starosti 22 áut, vačšina má vyše 300 t. km, takže takéto problémy riešim denne. A som už privyknutý riešiť ich efektívne.

Treba určiť, či je vadná baterka, imobilizér, motor alebo dobíjanie. To sa dá ze 5 minút zistiť práve štartovaním cez káble. Potom následujú ďalšie kroky (ak naštartuje, zmerať napatie dobíjania, ak nie, odťah do servisu), ktoré sa rozvetvujú podľa výsledku predchádzajúcich. Preto sa mi sem nechce vypisovať celý postup.

Dúfajme, že to vo Vašom prípade bude baterka (hoci je mi čudné, že vydržala len 3 roky, asi ju odrovnalo to hlboké vybitie v bazáre). Lebo v piatok poobede už v servise nebudú ochotní niečo riešiť s autom.

Odesláno

ale kdo říká,že tam je baterka,která vyjela z fabriky,vždyt určitě víš,že je nejednoduší si baterku vzít a dát tam tzv. dojezdovou,co vydrží pár startů.

podle mě teda to auto kupovala už použité,snad se nepletu :myslim. takže je tam ta možnost

Odesláno

Ja to plne chapem ;) Urcite je to niekedy o nervy riesit dokola to iste a este k tomu so zenskou =)

Keby sme nemali dve auta, urcite to riesime rychlejsie, ale muz chodi domov vecer a u nas so ja ten technicky typ, takze ja posuvam tieto info jemu, aj ked samozrejme ako chlap uz ma viacrocne skusenosti s autom ako ja... ale aj tak. Priznam sa kebyze nemam 2 deti z toho jedno 2 mesacne, tak uz je to auto pojazdne :P. No ale nemozem mat vsetko. Baterka bude doma dnes navecer, tak ak sa to stihne bude aj dnes namontovana a odskusana. Ja verim a dufam ze to bude len v tom dobity. Ved auto bolo pred tyzdnom v autoriz.servise a tam ho pozerali a nic vazne nenasli...

Velmi si vazim kazdu jednu odpoved, naozaj! Bola som uz na roznych forach (babskych =DD) a take rychle a kvalitne odpovede som nedostala ani na jednom! Takze chvalim chvalim a chvalim ;) a dufam, ze tie rady nebudem potrebovat moc casto ;)

Pekny vikend zelam!

Odesláno
ale kdo říká,že tam je baterka,která vyjela z fabriky,vždyt určitě víš,že je nejednoduší si baterku vzít a dát tam tzv. dojezdovou,co vydrží pár startů.

podle mě teda to auto kupovala už použité,snad se nepletu :myslim. takže je tam ta možnost

To auto bolo pozivane ako firemne 2 roky, potom bolo nieco s celnym sklom,, tak ho dali do aukcie. Nemyslim si ze by tam baterku niekto menil. Je na nej ten isty rok ako bolo vyrobene auto. Ale stat sa moze vselico.

Ten pan v servise kde sa nabijala povedal, ze bola citujem: \"fakt dost vybita\"... Som zvedava ako bude reagovat po zapojeni...

Odesláno

Keď sa s autom denne jazdí, tak sa baterka stíha dobíjať. Takže \"fakt dosť vybitá\" značí, že je zlá baterka, alebo dobíjanie (alebo bolo niečo cez noc zapnuté - niekedy takto zblbne riadiaca jednotka a nejaký spotrebič nevypne).

Moderné baterky naozaj zomrú zo dňa na deň. Je to tým, že tenká vrstva olova je nanesená na plastovej doske - ak sa táto vrstva v okolí vývodu preruší, tak je baterka nefunkčná.

No, som zvedavý na výsledok.

[upravil dne 24.9.2010 od P607Olda]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...