Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zimní pneu

Recommended Posts

Odesláno

Já jsem si pořídil Vredestein Wintrac xtreme. V testech nevycházely špatně a cena byla ještě relativně snesitelná. Kamarád je měl na služební Octavii a nemohl si je vynachválit... Klidně by mi bývaly stačily i Barumky (na 406 je k plné spokojenosti využívám), ale v rozměru 215-55-17 se bohužel nevyrábí.

Odesláno

Keď mám v techničáku zapísane gumy 215/55 R17 94W tak ten index záťaže a index rýchlosti musím dodržať? Lebo nejak sa mi nedarí nájst na nete takéto pneu...

[Edited on 2/10/11 20:24 by Tosho5]

Odesláno

Zataze ANO, ryclost nie ale potom musis mat na viditelnom mieste pre vodica info o amx rychlosti pneu inak mozu zeleny pokutovat. R17 v tom rozmere byvaju vacsinou 98W az...

[upravil dne 2/10/11 21:31 od merlin99]

Odesláno
Keď mám v techničáku zapísane gumy 215/55 R17 94W tak ten index záťaže a index rýchlosti musím dodržať? Lebo nejak sa mi nedarí nájst na nete takéto pneu...

No záleží co máš v techničáku...

ropáci mají alternativu i velikosti kola R16...myslím že i benzín 1,8 a 2,0 mají alternativu....ale co mám já 2,2 tak mají jenom 215/55R17 W a v zimní pneu mohu použít s rychlotním indexem Q,ale rozměr zachován a mohu ti říct,že velkej výběr není za přijatelnou cenu (pro mě cca kolem 2500-3000kč,max do 3500kč/guma) vše motá kolem 4 000kč...

Odesláno

ropáci mají alternativu i velikosti kola R16...myslím že i benzín 1,8 a 2,0 mají alternativu....ale co mám já 2,2 tak mají jenom 215/55R17 W a v zimní pneu mohu použít s rychlotním indexem Q,ale rozměr zachován a mohu ti říct,že velkej výběr není za přijatelnou cenu (pro mě cca kolem 2500-3000kč,max do 3500kč/guma) vše motá kolem 4 000kč...

No když tohle čtu tak jsem rád že mám rozměr 205/60 r16. Tam je ta cena ještě relativně slušná

Odesláno

A teraz máš aký konkrétny typ zimných gúm? Ja si už neviem rady..nikde nemožem nájst predpísané zimné gumy (215/55 R17 94W).....Mám tam dat 16\"???

[Edited on 3/10/11 20:04 by Tosho5]

Odesláno

Jestli jsem to dobře pochopil, tak ta vyhláška, na kterou odkazuje Judes říká, že samolepka se musí umístit v případě, že rychlostní index je nižší, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla. Pokud budeš mít V (240km/h), tak tam podle mě samolepka být nemusí. ;)

Odesláno

nojo ale to je na slovensku,v čechách o tom nic není.

Tosho5: jakej mám rozměr zimní gumy...no vždyt to píšu 215/55R17 ale rychlostní index H...ale ted budu nejspíš kupovat nové,sice tam je ještě matroš,ale potom když je budu potřebovat tak nebudou určitě nikde....A neříkej že v ropaku nemáš alternativu pneumatiky na 16\"

jinak jezdi na co se cejtíš,nebyl by jsi první ani poslední,že tam dáš pneu,které nejsou zaneseny v TP,ale potom je riziko ohledně nehody,kdyby po tom někdo šel.Ikdyby jsi nezavinil nehodu a zjistilo se že máš neplatné pneu tak to máš stejné jako chlast,jde to vše na tvůj účet.

Odesláno

A John_Ice toto v čechách je co:P

341

VYHLÁŠKA

Ministerstva dopravy a spojů

ze dne 11. července 2002

o schvalování technické způsobilosti a o technických podmínkách provozu vozidel

na pozemních komunikacích

§ 21

Kola, pneumatiky a protiskluzové řetězy

(K § 2 odst. 5, 6 a 7 zákona)

(1) Pneumatiky musí být pro každý typ vozidla použity tak, aby jejich konstrukce, provedení, rozměry a huštění odpovídaly podmínkám provozu, zejména největší povolené hmotnosti vozidla (povoleným zatížením připadajícím na nápravy) a jeho nejvyšší konstrukční rychlosti (rychlostní kategorie pneumatik musí být shodná nebo vyšší, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla).

(2) V případě použití zimních pneumatik (M+S) s nižší kategorií rychlosti, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla, je nutno na tuto skutečnost upozornit dodatkovým označením formou nálepky, která musí být v zorném poli řidiče. Údaj na nálepce stanovuje nejvyšší přípustnou rychlost vozidla s namontovanými zimními pneumatikami, která nesmí být při provozu vozidla překročena.

[upravil dne 4/10/11 22:44 od Laďa]

Odesláno

Zimné 215/55 R17 ,či to bude V,W alebo Q je pre mňa nepodstatné neverím že by to na ceste niekto zisťoval,ale otázka znie: Ako je to s reťazami,v prípade že budem nútený ich nasadiť,dajú sa nasadiť aj na tento rozmer?

Odesláno

Laďa: takže jsi si zagooglil a co...viděl jsi to někdy v praxi?že by pneuservis věděl,jakej tam máš mít rychlostní index,když jim nedáš velkej TP....a štítek v zorném poli,to už samo hovoří co to je komplot,protože co to je zorné pole řidiče....

Odesláno

Záleží aj od toho ako jazdíš. Ak budeš jazdiť opatrne z rozumom postačia aj lacnejšie nie tak ospevované a ak budeš jazdiť ako vyšinutí (sorry za prirovnanie) nepostačia ti ani tie najlepšie a najdrahšie, ale toto si asi nechcel počuť.

[upravil dne 6/10/11 22:26 od Judes]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...