Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravíčko, bohužel se mi povedlo v bubnu strhnout závit na šroub pro kola, stačí koupit nové bubny nebo jsou závity v nábojích mimo ně ?

Odesláno

jaaj to sem nechtěl slyšet :( koukal sem v katalogu dílů jedné prodejny na bubny a tam právě bylo ve specifikacích aji uvedeno, závit M12x1,25 tak sem doufal ze to bude v bubnech :( ale díky za odpověď

Odesláno

teď jsem dával nové bubny na svou 306, problémem bylo vylisovat starý, i když dobrý, ložisko. Nalisovat se dá celkem snadno ale při vylisování jsme to neměli za co chytit, je tam asi 1mm přesah, a dělat kónus tak aby přesně seděl v pouzdře ložiska se nevyplatilo. ( při rozlisování by teoreticky mohlo dojít ke znehodnocení pouzdra a pak by tě stejně čekala koupě nového )

Když koupíš jeden buben chce to koupit i druhej ( aby byl brzdnej účinek stejnej ) a k tomu ložiska. Když jsem se hodně oháněl a scháněl. povedlo se mi koupit dva bubny s ložisky za 3500,-

jinak jak píšou kluci šrouby kol jsou opravdu v bubnu a ne v náboji.

• O 1 rok později...
Odesláno

janý jako tak sem to myslel :D, mě jde o to že sem ten buben prostě nesundal :D:D:D to ložisko je taky nalisovaný na tom náboji nebo to drželi jenom pakny?

Odesláno

To ti drží pakny, v bubnu už je vyjetá drážka ... zkus zatáhnout ručku a pak povolit, možná se ty pakny více uvolní. Ložisko nasazuješ na náboj společně s bubnem a zafixuješ to matkou.

Odesláno

to sem zkoušel kolikrát, dokonci i pobouchat buben kladivem a tááák :D pak sem teda myslel že to drží teda v tom ložisku a je potřeba stahovák..... aha takže teda použít metodu když to nejde silou tak to pude ještě větší :D:D

Odesláno

to se mu to keca kdyz to ted nedavno procvicoval prave na 306 .. :D ... vid ?

Odesláno

Hodím to, len tak pomimo, sú dva druhy bubnov pre 306. S ložiskom a bez ložiska. Bubon s ložiskom má v sebe závity šróby kolies, ako je vyššie písané, ale bubon bez ložiska má závity na šróby v náboji ako som to mal napríklad ja na mojej 306.

Odesláno

ee já mám právě závity v bubnu a stržený :( projel sem to závitníkem, ale bohužel sem neměl 1.25 ale 1.5 takže používám šrouby z bmw :D:D:D ale mám strach to utáhnou, páč už sem je jěště jednou protočil, tak to musim vyměnit

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...