Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Bubny peugeot 306

J0hny

Recommended Posts

teď jsem dával nové bubny na svou 306, problémem bylo vylisovat starý, i když dobrý, ložisko. Nalisovat se dá celkem snadno ale při vylisování jsme to neměli za co chytit, je tam asi 1mm přesah, a dělat kónus tak aby přesně seděl v pouzdře ložiska se nevyplatilo. ( při rozlisování by teoreticky mohlo dojít ke znehodnocení pouzdra a pak by tě stejně čekala koupě nového )

Když koupíš jeden buben chce to koupit i druhej ( aby byl brzdnej účinek stejnej ) a k tomu ložiska. Když jsem se hodně oháněl a scháněl. povedlo se mi koupit dva bubny s ložisky za 3500,-

jinak jak píšou kluci šrouby kol jsou opravdu v bubnu a ne v náboji.

• 1 year later...

to sem zkoušel kolikrát, dokonci i pobouchat buben kladivem a tááák :D pak sem teda myslel že to drží teda v tom ložisku a je potřeba stahovák..... aha takže teda použít metodu když to nejde silou tak to pude ještě větší :D:D

Hodím to, len tak pomimo, sú dva druhy bubnov pre 306. S ložiskom a bez ložiska. Bubon s ložiskom má v sebe závity šróby kolies, ako je vyššie písané, ale bubon bez ložiska má závity na šróby v náboji ako som to mal napríklad ja na mojej 306.

ee já mám právě závity v bubnu a stržený :( projel sem to závitníkem, ale bohužel sem neměl 1.25 ale 1.5 takže používám šrouby z bmw :D:D:D ale mám strach to utáhnou, páč už sem je jěště jednou protočil, tak to musim vyměnit