J0hny Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 Zdravíčko, bohužel se mi povedlo v bubnu strhnout závit na šroub pro kola, stačí koupit nové bubny nebo jsou závity v nábojích mimo ně ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
J0hny Posted September 11, 2010 Author Share Posted September 11, 2010 jaaj to sem nechtěl slyšet koukal sem v katalogu dílů jedné prodejny na bubny a tam právě bylo ve specifikacích aji uvedeno, závit M12x1,25 tak sem doufal ze to bude v bubnech ale díky za odpověď Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrn0 Posted September 12, 2010 Share Posted September 12, 2010 p306 má závity pro šrouby kol v bubnu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dopiťák Posted September 12, 2010 Share Posted September 12, 2010 U bubnu se mi zda ze je zavit v bubnu ne v naboji.. zavity v naboji sou jen u kotoucovych brzd...ale pro jistotu to na to skocim kouknout mam zrovna rozdelanou jednu napravu.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
J0hny Posted September 12, 2010 Author Share Posted September 12, 2010 no to byste me potesili kdyby stacilo koupit jen bubny :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kmotrik Posted September 12, 2010 Share Posted September 12, 2010 teď jsem dával nové bubny na svou 306, problémem bylo vylisovat starý, i když dobrý, ložisko. Nalisovat se dá celkem snadno ale při vylisování jsme to neměli za co chytit, je tam asi 1mm přesah, a dělat kónus tak aby přesně seděl v pouzdře ložiska se nevyplatilo. ( při rozlisování by teoreticky mohlo dojít ke znehodnocení pouzdra a pak by tě stejně čekala koupě nového ) Když koupíš jeden buben chce to koupit i druhej ( aby byl brzdnej účinek stejnej ) a k tomu ložiska. Když jsem se hodně oháněl a scháněl. povedlo se mi koupit dva bubny s ložisky za 3500,- jinak jak píšou kluci šrouby kol jsou opravdu v bubnu a ne v náboji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted September 12, 2010 Share Posted September 12, 2010 svůj příspěvek nahoře jsem smazal, nějak jsem to poplet:(, je to jako na 205ce--závity v bubnu a centrální zaklepávací matka...,sorry Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wooody Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 a ten buben je nalisovanej na ložisku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilanF1 Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 Obráceně - ložisko je nalisované v bubnu, tudíž když odšroubuješ matku, sundáš buben i s ložiskem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wooody Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 janý jako tak sem to myslel , mě jde o to že sem ten buben prostě nesundal :D:D to ložisko je taky nalisovaný na tom náboji nebo to drželi jenom pakny? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilanF1 Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 To ti drží pakny, v bubnu už je vyjetá drážka ... zkus zatáhnout ručku a pak povolit, možná se ty pakny více uvolní. Ložisko nasazuješ na náboj společně s bubnem a zafixuješ to matkou. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wooody Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 to sem zkoušel kolikrát, dokonci i pobouchat buben kladivem a tááák pak sem teda myslel že to drží teda v tom ložisku a je potřeba stahovák..... aha takže teda použít metodu když to nejde silou tak to pude ještě větší :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest StibTo Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 to se mu to keca kdyz to ted nedavno procvicoval prave na 306 .. ... vid ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marko306 Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 Hodím to, len tak pomimo, sú dva druhy bubnov pre 306. S ložiskom a bez ložiska. Bubon s ložiskom má v sebe závity šróby kolies, ako je vyššie písané, ale bubon bez ložiska má závity na šróby v náboji ako som to mal napríklad ja na mojej 306. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wooody Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 ee já mám právě závity v bubnu a stržený projel sem to závitníkem, ale bohužel sem neměl 1.25 ale 1.5 takže používám šrouby z bmw :D:D ale mám strach to utáhnou, páč už sem je jěště jednou protočil, tak to musim vyměnit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts