Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

306 5dv hatch 1,4

Recommended Posts

Odesláno

Nájezdy jsou domácí výroby, ze starých fošen. Konstrukováno přesně na 306 HDi s lízátkem, StibTo by po čumáku na nich orval nárazník :D

Nevýhodou je vyšší váha, ale zase vím, že auto sedí přímo na pevném materiálu a nemám strach pod něj vlést.

Vpředu jsme to měli na kozičkách + jištění na prazích od hydraulických heverů ... nicméně pod nápravnici jsem raději hodil 2 kola ... kdyby kozičky povolily, abych neměl auto na kozách já :D

Odesláno

No ta závěrečná fotka toho zadního tlumiče to už je po \"zkoušce šroubovákem\" - normálně to ještě takhle skrz nebylo. Nejhorší zvuk dělal konec střeďáku, úplně tam chyběl materiál ..

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak jen co se nový výfuk trochu usadil přihlásila se další oprava - a to velmi vehementně. V pátek mi začlo pískat ložisko spojky a dnes jsem prošlápl pedál spojky až na podlahu a on tam zůstal ... Takže skoro instantní \"smrt\". To jsem zvědav, zda se tam ještě podaří dát nějaký kvalt a dojet do servisu ...

Odesláno

To znám, jen jsem začal poslouchat pískání, auto radši odstavil a poté jsem s tím jel do servisu. Lamela by ještě jezdila, ale ložisko se mě vysypalo. :grr Od výměny jde teď spojka krásně lehce. :D

Odesláno

Mno .. u mě to byla záležitost cirka 300km ... sobota sraz, pak do Liberce, zpět do Prahy... a konečná. Slušné tempo. Ale je fakt, že vše je ještě původní, 230 tisíc kilometrů (z toho 80.000 moje prasácké ježdění) a 13 let ... Na kolik Tě výměna vyšla ? Já to vidím tak na 4K včetně toho lanka a práce.

Odesláno

Hele taky jsem to pozoroval delší dobu, ale když už to bylo fakt slyšet i při každým přeřazení, tak jsem s tím dal cca 100km, potom jsem auto radši nechal stát. Taky byla původní a měnil jsem jí ve 150tis. km Spojku jsem bral od Badisaka Sachs za cca 1800,- Do čtyřky se musíš vejít. Mě teda servis počítá 300,-/h práce. :)

Odesláno

prima :) jj Badisak by měl spojkovou sadu za 1600 + pošta a lanko asi 400 ... servis budu počítat spíš 400/h a 3-4 hodiny práce ...

Odesláno

obvykle je to na šichtu, takže 7 hodin v praxi (normu práce neznám), je dobré to dělat v klidu, všechny díly pečlivě kontrolovat, navíc se může zjistit vícepráce (gufero kliky,gufero vodítka, vadná-volná vidla atd.atd.),takže dělat s rozumem, než to půlit dvakrát :)

Odesláno

jasný no normočas se asi většinou splnit nepovede ... já doufám, že to bude tak do těch 2.000 za práci ale možná se něco fakt objeví

Odesláno

Tome - dle zkušeností Trnkoše doporučuje lanko POUZE originál - náhrady z AK apod. jsou prý jen pro zlost.

Odesláno

Medvěd : díky, MilanF1 mi psal, že mám vzít značku ATE, ty levnější ani nemají samoštelování

Odesláno

jj ten samoštel je asi v hajzlu stejně jako přítlačák dnes mi po dojezdu domů zůstal pedál na podlaze takže to přijde vyměnit komplet spojková sada+lanko+olej v převodovce

Odesláno

Když se bude dělat celá spojka, lanko v hodnotě pár stovek je asi blbost nevyměnit.

Mmch - právě spojkové lanko byla jedna z prvních Honzových akcí na mé 306ce - projel se, řekl, že spojka špatně vystavuje, že tam bude zřejmě neorigo (spojka prý nedávno celá dělána) a po výměně lanka nic necvrliká.

[upravil dne 21/4/2014 21:09 od Medvěd]

Odesláno

jj to lanko má badisak za ani ne 600 ..

Odesláno

Dnes konečně dorazily díly - spojková sada Valeo Classic, 2L převodovkového oleje Total, spojkové lanko a gufera poloos. Servis proběhne v sobotu.

Odesláno

Třikrát hurá po týdnu zase v provozu ! :) Dnes jsme se sešli v Neratovicích ve složení StibTo/Pe.Tr/MilanF1 a po příjemné zhruba dvanáctihodinovce proložené obědem, večeří a obětavou péčí PeTrovy ženy mohu konstatovat, že modrá 306 má novou spojku. Nějaké fota z rozborky níže....

2s6k94g.jpg

20zvjh3.jpg

2utoygp.jpg

288oxl1.jpg

2lcr1nr.jpg

1zegjrt.jpg

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...