Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jake pouzivate znacky autozarovek H7. Jake jsou asi nejlepsi? Svitivost !!! Nejde mi o to svitit modre,ale abych dobre videl ;)

[upravil dne 23/1/2011 22:25 Béďa]

• O 4 týdny později...
Odesláno

Tak jsem dnes také vyměnil H7ky, neb ty původní mi přišly dost slabé. PHILLIPSky jsem zavrhl, protože OSRAMKy se stejnými parametry stojí polovic (kolem 500Kč/2kusy).

Po vyřazovacím souboji zůstala dvojice NIGHTBREAKER A COLD BLUE resp. vysoká svítivost versus XENON efekt. Nakonec to vyhrála CB, protože většinu nočních jízd stejně absolvuji ve městě a NB není na nějaké celodenní svícení, jak jsem se dočetl, nemá tak velkou životnost.

Teď na zimu stejně denní svícení moc neužiju, protože je dost šero a 308 nesvítí při denním svícení vzadu. Takže to jistí potkávačky.

Teda řeknu vám, výměna levé přední H7 u P308 je pěknej \"POCUC\". Naposledy sem takhle blbě řešené světlo a výměnu žárovek viděl u prvních Fabií 99-01. Navíc ty drátky co drží samotnou žárovku tam musíte narvat hrubou silou každý zvlášť, když k zadní části světlometu nedostanete skrz úzkou škvíru ani ruku. Z návodu nevyčtete absolutně nic, takže pomocí zrcátka a zkroucených oteklých prstů jsem to tam nakonec narval. Nikdy více.

Odesláno

Já si osobně Osram už v životě nekoupím,koupil jsem Osramky a během měsíce byly obě v čoudu,Philipsky drží bez problému.Jinak tak dobrý přístup k žárovkám,jako u 308 jsem už dlouho neviděl,žárovku jsem měl během minutky vyměněnou,když jsem jí měnil u Superblba,tak jsem toho musel hodně demontovat.:bacha

Odesláno

Tak to je divný .... možná je to motorizací ... asi to bude tím, že máte diesel.

Já tam mám trojúhelníkovou plastovou krabici ... viz foto (v pravém horním rohu), takže tam nestrčím ani ruku, jen pár prstíků ...

4c1a41b10abf0.jpg

[Edited on 29/9/10 by matii]

Odesláno

Zkoušel jsem na to koukat, ale nějak nevím jak na to, bo nechci něco ulomit. A navíc je pod tím kysna stejných tvarů. Při mé šikovnosti bych při demontáži aj poloosu zlomil :)

Každopádně jsem dneska ráno cestou do práce testnul ty Cold Blue a vypadají a svítí úplně suprově. Auto získalo za tmy úplně jiný vzhled a navíc se nezdá, že bych někoho oslňoval (tedy aspoň nikdo neblikal).

• O 3 týdny později...
Odesláno

Nevíte někdo, jestli existuje nějaká žárovka p21/5w (denní svícení) s bílým světlem? Ta žlutá je hrozná, navíc v kombinaci s těma Cold Blue. :aut

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Ahoj, mám krátce 308...ty světla...to je tragédie....jak se to proboha dá celé vyndat aniž bych musel sundat celý předek!!!!

zkoušel jste tam někdo narvat H7 HID? jen tak zkusmo jsem zkusil přohodit z Oktávky, ale HID jsou moc dlouhé a opřou se o stínící klobouček..tam soudruzi udělali málo místa....

jde to světlo nějak normálně vyndat, aniž by ulítaly všechny ty plastové pacičky...jako mně, jen co mi o něj opřela dcera když padala z kola..naštěstí padla jen na světlo, ale nahoře co je ta packa s tím čudlem a jedním šroubem...tak je celá utržená...a to nebyla žádná velká zátež... světlo tam drží, snad někde nevypadne :-) jinak jestli je to celé takhle udělané...tak při srážce na čumák jsou světla k.o. ...vzít podpaží a jít :-) mazec...

no nic, jestli někdo ví, jak jednoduše to světlo vyndat, aby se to dalo buď slepit nebo vyměnit za jiné, dejte vědět....

jo jak jste si poradili s tím kloboučkem...moc místa tam není, vůle 2 mm na klasickou H7, xenon HID se tam nevleze...

Odesláno
Ahoj, mám krátce 308...ty světla...to je tragédie....jak se to proboha dá celé vyndat aniž bych musel sundat celý předek!!!!

zkoušel jste tam někdo narvat H7 HID? jen tak zkusmo jsem zkusil přohodit z Oktávky, ale HID jsou moc dlouhé a opřou se o stínící klobouček..tam soudruzi udělali málo místa....

jde to světlo nějak normálně vyndat, aniž by ulítaly všechny ty plastové pacičky...jako mně, jen co mi o něj opřela dcera když padala z kola..naštěstí padla jen na světlo, ale nahoře co je ta packa s tím čudlem a jedním šroubem...tak je celá utržená...a to nebyla žádná velká zátež... světlo tam drží, snad někde nevypadne :-) jinak jestli je to celé takhle udělané...tak při srážce na čumák jsou světla k.o. ...vzít podpaží a jít :-) mazec...

no nic, jestli někdo ví, jak jednoduše to světlo vyndat, aby se to dalo buď slepit nebo vyměnit za jiné, dejte vědět....

jo jak jste si poradili s tím kloboučkem...moc místa tam není, vůle 2 mm na klasickou H7, xenon HID se tam nevleze...

nevim na co si stezujes, mam tam original svetla i zarovky a na to ze by od toho nebylo videt si stezovat nemuzu, a to si potrpim na to abych videl. Ano nedá se to srovnávat s xenonama, to je jak porovnavat jabka a hrusky. HID tam nepatri, jednak to neni povolene, a taky chudaci na koho pak svitis...

Odesláno

nevim na co si stezujes, mam tam original svetla i zarovky a na to ze by od toho nebylo videt si stezovat nemuzu, a to si potrpim na to abych videl. Ano nedá se to srovnávat s xenonama, to je jak porovnavat jabka a hrusky. HID tam nepatri, jednak to neni povolene, a taky chudaci na koho pak svitis...

Teda nechci tě nějak opravovat, ale originál H7 v P308 jsou bída a děs. Musel jsem je vyhodit, bo svítily příšerně. S tou Cold Blue se to vůbec nedá srovnávat a to nemluvím o Night Breakerech.

Odesláno

No, mně když poprvé \"bouchla\" žárovka, tak to bylo v Chorvatsku na dovolené a řeknu Vám, takovej porod jsem ještě nezažil. Zajímalo by mě, kterej analfabet překládal ten návod. Podle toho se ta žárovka nedala odjistit.

V návodu je napsáno, že máte stlačit pružinu pro uvolnění, ale po hodině tlačení jsem si vzal foťák a na makro si to vyfotil. Zjistil jsem, že francouz pod pojmem zmáčkněte myslí rozevřete. Pak to bylo docela easy, ale toho prostoru u 1,6Vti moc teda není!!

Ale zase oproti 307 jsem měnil za 44 tis. km (2,5 roku) žárovku pouze 3x. U 307 se měnila každej měsíc pomalu, než jsem tedy koupil ve škodovce odporový dráty, který jsem dal mezi patici a žárovku. Po této úpravě už není problém. :roker

Odesláno

Teda nechci tě nějak opravovat, ale originál H7 v P308 jsou bída a děs. Musel jsem je vyhodit, bo svítily příšerně. S tou Cold Blue se to vůbec nedá srovnávat a to nemluvím o Night Breakerech.

jj, přesně tak....navíc...nevíte někdo, kde se šteluje výška svícení? jak na dálkovky tak na potkávačky...pro méně chápavé, nemyslím tím kolečko uvnitř vozu, ale štelování přímo na světle :-) svítí mi to před auto :-(

jinak k těm xenonům...sice jak pán výše říká...není to povolené...ale... třeba mám doma motorku BMW a tam je čiré světlo bez čočky a xenonová výbojka ...a je to origo od BMW s fabriky....a ejhle...zákony...není povolené...kde že má motorka ostřikovač světlometu? :-) jak je možné, že to výrobce dovezl až sem a prodal to v ČR? mají snad v jiných státech jiné podmínky? Volvo taky dělá xenony bez čoček...a oslňuje to někoho, ne...navíc když použiješ správný typ do světlometu, neoslňuje to nikoho a dokonce to má přesnou křivkou tak jak má být...ohnisko světla, stínítko, všechno se dá někde vyčíst a geometrie světla snadno zkontrolovat :-) takže pokud se zvolí vhodná kombinace....není v tom žádný problém :-) a je vidět daleko líp...schválené, neschválené...jen to hra slovíček..nic jiného... :-) ostřikovače? dal bych je na tvrdo na všechny auta, žádná doplňková výbava...je jedno, jestli má špinavý xenon nebo žárovku...když to budeš mít zasr...né..uvidíš pěkný .... :-) takže pokud na to nešáhneš pořádně rukou, žádný ostřikovač to za Tebe neudělá :-)

takže zpět k tématu, řešil tu někdo vyndáné celého světla nebo demontáž a zpětnou montáž stínítka?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...