Přejít na obsah

bigicek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    335
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 308

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Tuklaty
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

bigicek's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

0

Popularita

  1. Nevím přesně co bylo s tím ventilem, ale právě se jim všechno zdálo v pohodě, tak je jen zkusili prohodit, aby ověřili, že to dělá přesně tento ventil. Nijak jsme to předtím nepociťoval, jen se objevila hláška na počítači. No, na diagnostiku se chystám, tak uvidíme. Kde máte dobré zkušenosti někde v okolí Prahy, ideálně východ?
  2. Čau chlapci (a děvčata), mám problém s motorem 1.6 VTi 88 kW (2008). Docela často po nastartování, když motor jede na volnoběh, začnou kolísat otáčky a motor se třepe a vibruje, jako by jel pouze na 3 válce. A většinou to skončí chcípnutím motoru. Když ale během toho škubání přidám plyn, tak normálně se motor krásně vytočí. Po nastartování nejdříve motor točí cca. 800 otáček, potom se to po chvílí navýší asi na 1000 otáček. Motor má najeto cca. 90 tisíc. Předtím jsem měl problém s jedním ventilem, ale kluci v servise mi prohodili ventily mezi sebou a od té doby se už hláška neobjevila. Zkoušel jsem vyměnit všechny svíčky a to nepomohlo. Díky za případné tipy.
  3. U mě to skončilo tak, že mi šplouchala voda v podlaze podle toho jestli jsem se rozjížděl nebo brzdil...byla na to svolávací akce, kde nic nezjistili a potom když jsem parkoval asi měsíc venku tak mi tam natekla spousta vody... museli komplet vyměnit podlahu, koberce apod...auto zase vonělo novotou :-)
  4. bigicek

    aditivum, benzinovy motor

    Já jsem měl taky často problém po startu, že motor měl kolísavé otáčky a při rozjezdu to auto \"skákalo\", občas hláška antipollution fault a kontrolka diagnostiky motoru. Asi před měsícem jsem poprvé nalil do nádrže aditivum a teď se snažím tankovat jen Verva 100 (i když mi u Domanského řekli, že to neznamená že je kvalitní palivo s obsahem čistících přísad a že i tak bych měl přidávat aditivum - tak vážně nevím, co mám tankovat) a od té doby ťuk ťuk už to nedělá.
  5. bigicek

    Optiway garance

    Já mám taky optiway a už byla asi 3x využita :-) Takže bych si ji koupil určitě znova. Zase to není taková pálka.
  6. bigicek

    straki007 přesvědčil

    Já musím Strakiho taky pochválit - dělal chip a fapoff na 307 2.0HDi původně 79kW a auto jezdí jedna báseň. A spotřeba klesla tak o litr, což je až neuvěřitelné. Fakt bomba (ťuk ťuk). Jediný negativum, co způsobil, tak moji nechuť jezdit 308 1.6 VTi 88kW, neboť je to proti té 307 líné jako prase Ale super práce, pokud by bylo více takovejch šikovnejch, tak si ještě někdy Peugeota koupím :-)
  7. Tak možná další indicie, po tom, co se mi udělal ten bílý kouř, tak auto za studena po nastartování vibruje na volnoběh, a dost výrazně! A zdá se mi, že už tak krásně netáhne odspoda jako dřív.
  8. bigicek

    308 GTi

    Taky se mi to na 308 stává, že za studena sešlápnu na doraz plyn a auto dvakrát nereaguje, pak člověk musí pomalounku s citem na plyn a je to ok.
  9. Normálně 130 km/h. Jel jsem chjvili, pred tim hodinu a pul po okreskach.
  10. To ještě nevíš, že naše 307 je superauto
  11. Zdravím, potřeboval bych poradit. Stalo se mi, že jsem jel po dálnici a auto najednou začalo rachotit, třepat se a hučet a objevilo se hodně bílého kouře z výfuku. Tak jsem zastavil a auto nešlo nastartovat. Nechal jsem ho 10 minut odpočinout a pak se normálně rozjelo a po několika minutách to udělalo to stejné. Tak jsem opět zastavil a nechal ho vydechnout a po nějaké době nastartoval a už to nedělá a jede normálně, možná ještě líp to tahne jak předtím. Nic nekouří. Myslíte, že to mohla být voda v naftě? že by jí v naftovém filtru bylo tolik, že se v jednom okamžiku dostala až do motoru a tam udělala takovou paseku. A může se voda do nádrže nebo do motoru dostat jinak, než tak, že ji natankuješ. Tj. například nějakou netěsností, že by tam zatekla za deště. Totiž natankoval jsem plnou nádrž u Shellu a ujel s ní asi 300km, než to udělalo. Mezitím ale stálo cca. 2 dny a jeden docela silně pršelo. Díky za tipy :-)
  12. bigicek

    koupě projektu rodinného domu

    A z čeho chceš stavět? Ze systému postav a vybourej (porotherm apod) nebo z něčeho jiného?
  13. to mati: Nevím, zda to opravili tou opravou, ale je to u jednoho autorizovaného sponzora tohoto webu v Hanácké metropoli. Dle dnešního infa se musí vyměnit komora termostatu kvůli netěsnosti.
  14. Tak týden po \"opravě\" začala téct chladící kapalina z motoru a budík teploty lítá zleva doprava jak se mu zachce, takže bude druhej pokus. Chvíli je motor na 120 a chvíli na 90 stupních. Nevíte někdo, co se rozebírá v motoru při výměně čidla teploty chladící kapaliny? Jestli tou \"opravou\" mohlo dojít k poškození něčeho jiného tak, aby mi vytekla chladící kapalina.
  15. Tak se mi objevila další závada na 308. Odešlo čidlo teploty chladící kapaliny. Auto řvalo, že mám okamžitě zastavit, že motor má nevím kolik stupňů, ručička teploty úplně vpravo. Chytnu na motor a málem mi umrzla ruka. Chladící kapalina studená jak psí čumák. A ventilátor hučel, jak když startuje dopravní letadlo. To prý 1,6VTi dělá při každé poruše motoru pro jistotu. Tak ještě, že jsem si dokoupil tu prodlouženou záruku Jinak asistenční služba je \"docela dobrá\"...jako obvykle se to pokazilo v pátek večer...tak jsem jim volal, a oni, že už v servise nikdo není a že to odtáhnou, ale nechají to před servisem před plotem kdesi v pustině :-) náhradní auto v Olomouci nemají a kdybych chtěl, tak si mám dojet do Brna (stalo se to v Prostějově) Tak jsem dojel s tím domů a řekl jim, ať si pro to přijedou v sobotu ráno a taky se stalo a sami si to odvezli bez mé účasti do servisu, protože nazpět bych musel vlakem a to se mi nechtělo. Měl bych ještě nárok na proplacení vlaku 1. třídou, ale ta se v těch lokálkách hledá špatně :-D.
×
×
  • Vytvořit...