Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

já zatím měnil jen teď na zimu, 16\", taky neorigo, takže kužel. Také žádný problém, žádné vibrace, házení, nic... a neměl jsem pocit, že by ty origo kola, když jsem je sundával, měla na náboji nějakou vůli. Proto nechápu...

Odesláno
No je to divný. Kola i šrouby mám teď dole. Až budu mít chvíli, tak si to rozložím, usadím šrouby, vezmu šupléru, přeměřím. Podle toho, co píšeš mohou mít šrouby vůli. A náboj není přesný. To teď měřit nebudu, musel bych sundat kolo. Chápal bych to u nějakých neorigo disků s univerzálním středem, tam pak může být vložka. Navíc disky s roztečí 4x108 se nedělají s jiným středem než 65,1mm. Prostě nechápu, proč by to tak mohlo být. Ale je to Francouz, člověk se s jistou nedokonalostí musí naučit žít...
teď se do toho nějak zamotávám, neříkal jsem nic o vůli ve šroubech, ale o tom, že když se nasadí kolo na střed, tak se s ním dá trochu viklat do stran, tzn že středová díra na kole není přesná jako na náboji a šrouby se neopírají o konus, ale jdou rovnou podložkou do kola, proto se stává, že kolo může být usazeno špatně. Než jsem na to přišel, tak jsem kola nechal celkem 4x vyvažovat z toho 2x u cháry na speciální vyvažovačce, ale pomohl až postup montáže co tu popisuju, který mi provedli v aut. servisu a kde mě o tom i informovali

[upravil dne 14/11/12 15:58 od martinecondrej]

Odesláno

ale kola musí sedět na konusu, protože kdyby ne, tak by při rázech mohlo docházet k posunu/pootáčení (a to i kdyby kolo sedělo na náboji na těsno, tak jak má). A i kdyby to bylo v řádech desetin milimetrů, každopádně je to nebezpečné a je to špatně.

Odesláno

Ahoj všem, zrovna v této chvíli jsem čekatelem na 5008ku a řeším možnost výměny originálních disků QUARK 17\" (z výroby) za ABELIA 17\" (volitelné příslušenství), protože se mi kola Quark moc nelíbí.

Prodejce zatím vypadá na to, že s tím nechce mít nic společného, myslel jsem, že bych jim tam nechal Quarky a výměnou za ně, bych si samozřejmě od nich pořídil Abelie. Oni by zcela nové Quarky prodali někomu jinému.

Píšu tedy sem, vám, abych zjistil, jestli je nějaká reálná možnost disky Quark 17\" prodat. Neměl byste o ně někdo za nějakou rozumnou cenu zájem? Nebo nevíte o někom takovém ve svém okolí?

Odesláno
Teď už jen doufat, že je to KFZ a ne nějaký čínský(asijský) plagiát. Říkají, že se to leckdy na pohled nepozná.

I na kolech 16\"ERIS se kterými se 5008 prodává je na zadní straně nápis \"Made in China\".

Odesláno

Já nemluvím o nápisu \"made in China\", ale o plagiátech, ketré neodpovídají homologaci. Spíš jde o to, že se tu objevuje zboží z Ázie, které si buď nechají homologovat, ale to co dodávájí neodpovídá tomu, co prošlo homolgací. A nebo rovnou dodávají šmejd jako padělek homologovaných výrobků, třeba KFZ. Na první pohled to ani nepoznáš, jen se na tom můžeš zabít, to není už \"civ vic pruhu, tim lepsi adidas\"...

Odesláno

Právě o tom se tady píše už delší dobu. Předraženou bundu si mnozí koupí ve \"značkovém\" obchodě (i když je stejně šitá v Asii) a vietnamskýma trhovcama pohrdají. Ale za kola, nebo i šrouby na ně je jim líto pár kaček připlatit (třeba v autorizovaném servisu) a raději koupí nějaký levnější plagiát. Je to samozřejmě jejich volba, ale nechci je potkat, až jim ten disk třeba praskne.

Odesláno

Nevim. Me srouby koupene v auto kelly pripadaji OK. Mezi temahle a koupenyma v autorizaku neni zadny rozdil. Teda vlastne je ty z autorizaku jsou za 1.440 a z auto kelly za 256,- :D

Odesláno

Nemám problém s žádným vibrováním kol, nemám problém s žádným šroubem, nemám problém s žádným diskem-alu nebo plech, nemám problém s žádným vystředěním,tak jen nevím kde je chyba?:myslim

A pokud použiji origi ,,obojetné,, šrouby i na plecháče, tak je pravda že dost vyčnívají, ale na to mám origo poklice a je po problému.

Odesláno

No zatim problem nemas ale mozna mit budes. origo srouby se daji pouzit na plechace jen jako dojezdove. Tzn. na rezervu a max 80 km/hod. Sice to tam asi drzi ale clovek nikdy nevi. A nebo nejezdis vic jak 80?

Odesláno

Janvac: já myslím, že trochu mícháš jablka a hrušky. Pokud mluvíš o \"módní zboží od vietnamce, tak opravdu možná na pohled vypadá stejně. Jenže ho nesmíš vyprat, pak už je většinou na vyhození. Pokud si chci koupit oblečení, které má splnit technické vlastnosti (třeba nepromokavost, neprofoukavost), určitě nedám na ujištění \"to byt dobra bunda, nykdy nepromoknout\"... raději se spolehnu na vlastnost membrány. Ale neříkám, že třeba v Tchibo nemůžu koupit dobré oblečení, splňující požadavky, akorát na sobě němá třeba nápis žádné značky. Nebo koupím výrazně levnější časké značky, leckdy kvalitnější než ty nadnárodní i když třeba nevypadá podle mých představ.

Co se týče šroubů kol, je to jiné, prostě v atorizáku tě prakticky ty samé šrouby stojí 3x tolik. Pokud vezmeš třeba bezpečnostní, tak origo tě v autorizáku stojí víc než 1500, na chlup stejné, stejného výtobce, jen s jeho nápisem, ne v krabičce Peugeot stojí třetinu. Přijde mi neadekvátní, platit za krabičku platit trojnásobek. A to naplatí jen pro Peugeot, u ostatních značek to není jiné.

Odesláno

No když jsem se v létě pohyboval kolem Kolína, tak \"dojezdová\" osmdesátka mi bohatě stačila. Chvílemi jsem měl pocit, že i Praha se dá projet rychleji.

Mylsím, že ozzy může být v klidu :roker

Odesláno
Nemám problém s žádným vibrováním kol, nemám problém s žádným šroubem, nemám problém s žádným diskem-alu nebo plech, nemám problém s žádným vystředěním,tak jen nevím kde je chyba?:myslim

A pokud použiji origi ,,obojetné,, šrouby i na plecháče, tak je pravda že dost vyčnívají, ale na to mám origo poklice a je po problému.

to proto že máte jen 16 kola

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...