Seta Odesláno 18. říjen 2012 Odesláno 18. říjen 2012 Tak jsem dneska koupil šrouby M12 x 1.25 x 26 mm a jsou OK. Koupil jsem pro jistotu jen pár a cvičně zkusil nahodit jednoho zimního plecháče. Nikde nic nedře, mělo by to být v pořádku. Kus za 16,- Kč, dobrý kauf Citovat
taťulda Odesláno 19. říjen 2012 Odesláno 19. říjen 2012 Jestli mají ty origo šrouby na hliníkáče délku závitu 24 mm, tak na plecháče to určitě nemusí být víc. Vždyť tam toho materiálu je o dost míň Citovat
Pacho69 Odesláno 19. říjen 2012 Odesláno 19. říjen 2012 Jestli mají ty origo šrouby na hliníkáče délku závitu 24 mm, tak na plecháče to určitě nemusí být víc. Vždyť tam toho materiálu je o dost míň No já bych řekl, že je to totéž, pokud nebereš ono speciální sedlo od PSA. klasická kužel na plecháči má pod sebou stejně materiálu jako v elektronu. Já mám na zimu 16\" elektrony (ne PSA) a do nich kužel, délka závitu 26mm (no možná 25, ono to až tak úplně přesně nezměřím Citovat
Leftfield Odesláno 21. říjen 2012 Odesláno 21. říjen 2012 Presná dĺžka originál peugeoťáckeho je aj s hlavou 50 mm, od spodku hlavy po koniec 34 mm, závit má 20 mm + pod hlavou je tá kónusová podložka. [Edited on 21/10/12 18:01 by Leftfield] Citovat
zooloo Odesláno 23. říjen 2012 Odesláno 23. říjen 2012 takze moze niekto na zaver uviest presny typ a rozmer srobov? citam prispevok za prispevkom a kazdy hovori nieco ine. tento tyzden by som to rad tiez riesil. vdaka vam Citovat
Seta Odesláno 23. říjen 2012 Odesláno 23. říjen 2012 Jestli koupíš M12 x 1.25 x 26 nebo M12 x 1.25 x 24, nemůžeš udělat chybu. Citovat
drroman1 Odesláno 24. říjen 2012 Odesláno 24. říjen 2012 Ahoj,mam moznost kol,ale Et 18 myslite si,ze to bude vadit?mely by byt asi o 1cm ven,nebo dovnitr? Citovat
Pacho69 Odesláno 24. říjen 2012 Odesláno 24. říjen 2012 zooloo: Každý píše, co má. Může se to lišit disk od disku, záleží, jaký tam je typ šroubu (kužel, placka, koule) i jaký je disk. obecně je délka závitu u šroubu s kuželovou hlavou kolem 25mm ať jde o nonPSA elektron nebo plecháč. k ET18: čím větší je ET (zális), tím víc leze kolo víc dovnitř. Tedy menší ET - dosahuješ kolem zvenku na blatník, větší ET, dotýkáš se kolem podběhů kolem osy. Samo myslím při zatáčení. Ono je celkem jedno, jestli je to ochylka dovnitř nebo ven, pokaždé způsobuje to, že se kolo může potkat s karoserií nebo součástmi auta... Prakticky jde o to, co máš v techničáku. pokud ti někde zapíši do TP povolený rozměr s ET 18, tak s tím můžeš jezdit. Pokud ne, riskuješ, že i při nezaviněné nehodě můžeš být označen za viníka, protože technický stav tvého vozidla byl nevyhovující pro provoz na pozemních komunikacích. Myslím, že ET 25 ještě do TP zapíší. ET 18 pochybuji, je to o 11 mm čumící kolo ven. howg:roker [upravil dne 24.10.2012 10:43 od Pacho69] [upravil dne 24.10.2012 10:49 od Pacho69] Citovat
zooloo Odesláno 24. říjen 2012 Odesláno 24. říjen 2012 elton: ja chapem, ze kazdy moze mat iny disk, aj ked mam pocit, ze zase tak vela plechovych diskov na trhu nie je. inak dnes som zohnal sroby. vazne ze musel som ist zhanat a to byvam v Bratislave, dokonca ich ani v Peugeote nemali. takze 12 ks srobov za 26 Euro. snad to bude OK, v piatok to davam prezut v Peugeote. dakujem vsetkym za prispevky, pomohli ste mi. nova tema. puklice. original Peugeot alebo nie? vas nazor? Citovat
taťulda Odesláno 25. říjen 2012 Odesláno 25. říjen 2012 elton: nova tema. puklice. original Peugeot alebo nie? vas nazor? Mám dobrou zkušenost s originálními poklicemi, protože více splývají s plechovým diskem. Ty ne-origo hodně vyčnívají ven. Zajedno můžou hučet a za druhé je můžeš snadněji někde odřít o obrubník, nebo tak. A hlavně ty orginální poklice bývají s kvalitního plastu, který jen tak lehce nepraskne, jsou hodně pružné. Citovat
elton Odesláno 25. říjen 2012 Autor Odesláno 25. říjen 2012 Poklice:myslim, co to je?:aut:aut:D:D Citovat
Vatsug Odesláno 25. říjen 2012 Odesláno 25. říjen 2012 Tak dneska jsem přezouval gumy, neboť zima už je podle meteorologu za dveřmi a byl jsem velice překvapen, že zadní kola jsou o 1 mm víc sjeté než přední. Zatím vždy na autech co jsem měl to bylo naopak. Přičítám to šířce kola a tím většímu tření při zatáčení auta než u tenčího profilu. Jaké s tím máte zkušenosti? Zadní už mám v limitu výměny. Přední ještě 1 mm. Čekal jsem u těch michelinek, že na nich najedu více. Zatím jen 33 000km. Asi už do nich nepůjdu. Na čem jezdíte vy? Nevím jestli zhánět letní gumy už teď a doufat, že na konci sezony budou lepší ceny nebo počkat na jaro.:myslim:myslim Mrknu na net jak si teď stojí. Citovat
zooloo Odesláno 25. říjen 2012 Odesláno 25. říjen 2012 elton ma aj zimne pneu na elektronoch?! no frajer co povedat. Vatsung: letne by som kupoval koncom zimy skor niekto pride s akciovou cenou. aspon ja som to teraz zazil ked som kupoval zimne, tak v maji bola cena o dost vyssia ako teraz v septembri. Citovat
elton Odesláno 25. říjen 2012 Autor Odesláno 25. říjen 2012 zooloo koukáš co:aut Vatsug, mě ty mišelinky vydržely jen něco přes 25000km, v červnu jsem je obul do Barumu bravuris2 a jsou proti těm Mišulinum daleko lepší, sedí jak přibité, tiché, super. Najel jsem na nich kolem 10000 a jsou jak nové. Na zimních jsem už od neděle a ty dunlopky mají zatím po dvou zimách ještě 8mm, to dřív zestárnou než se sjedou. Jinak autí má zatím za 2,5 roku najeto pouhých 55000. Citovat
taylor Odesláno 25. říjen 2012 Odesláno 25. říjen 2012 Vatsug není michelin jako michelin, tady tento typ se sjíždí dle mého rychle. Já mám na druhém autě 135tis a mám micheliny od 35tis. takže vlastně 100tis., ale část z toho je zima, řekl bych tak polovina. Kvalitní michelina vydrží 50-60? Tyto co tam dává peu mám pocit, že už začínají být sjeté při mých 4měs a 15tis. Jinak na zimu budu přezouvat na 17\" origo disky a zkusím semperit speed grip 2. Citovat
P607Olda Odesláno 25. říjen 2012 Odesláno 25. říjen 2012 Taky mám pocit, že zadní se sjíždějí rychleji. Citovat
elton Odesláno 25. říjen 2012 Autor Odesláno 25. říjen 2012 Myslím si, že je to díky automatické ruční brzdě. Při přehazování kol jsem si všiml, že přední destičky jsou méně sjeté než zadní. Momentálně jezdím s vyplou automatikou brzdy, protože už pěkně brzdy pískají a všimnul jsem si, že jak ji mám vyplou tak nepískají. Asi pořád přibržduje ta automatika kola:myslim Citovat
taťulda Odesláno 26. říjen 2012 Odesláno 26. říjen 2012 Asi pořád přibržduje ta automatika kola:myslim Pokud by to tak bylo, musely by se ty kola přehřívat. Problém bude v tom, že zadní kotoučové brzdy mají zhruba 60% brzdnou plochu oproti předním, tudíž i kratší životnost. Samozřejmě se více opotřebovávají přední, ale ty zadní budou poddimenzované. Stejný problém jsem měl u F.Mondeo. Citovat
pette Odesláno 26. říjen 2012 Odesláno 26. říjen 2012 dneska jsem přezul na nové zimní Semperit Speed Grip 2, letní mám Hankook nejeto 5tkm (spokojenost větší než s origoš mišlénky), taky jsem dneska koukal jak jsou letní sjeté, jestli nefoukám moc nebo málo a předek mám nepatrně víc sjetý. letní origoš michelin vydržely 33tkm, totálně sjeté, hlučné a odskakovaly, za ty prachy guma na ho.no Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.