Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Napsán autorem oddie

Luger: no, tak já ti tak trochu to nadšení zchladím. Zkusím heslovitě, if zájem, dopřesním osobně někde na srazu u píva...

Sierra byla 2,3D do r. 90, a 1,8TD od r.90. Ten 2,3D OHV čtyřválec je motor Indenor - Peugeot. Vyznačuje se především výkonem 50kW a krou?ákem cca 120Nm - tedy prakticky nachlup stejnými hodnotami jako novější pažoutí 1,9D... ovšem v o půl tuny těžším autě. Jak říkám, už dlouho jsem nepotkal sirku 2,3D, která by byla opravdu v pořádku natolik, aby stálo za to vůbec uvažovat o její koupi. Jinak tě mohu ujistit, že tohle auto nedokáže \"zatáhnout\" ani omylem, Favorit s 43kW tomu ujede s přehledem.

Měl bys dělat obchodníka - 2.3D zavržena...

Napsán autorem oddie

Pokud se týče 1,8TD v novější Sieřře, 55kW, a nejprůserovější motor všech dob, nebrat ani zadarmo.

Beru v potaz...

Napsán autorem oddie

To s tou sirkou 1,7D/OHV jsem nepochopil, takové auto neznám???

To je myšlenková skládanka postavená z útržků - 1.8D (jestli se nepletu) jsem si přečetl u něj na autě, když mě táhnu na zahradu a já seděl s promrzlou prdelí v durch promočený sedačce své 205 :D :D OHV - to mám možná z toho, jak mi doporučoval tu 2.3...

Napsán autorem oddie

Pokud chceš skutečně diesel, doporučuju si jej nejdřív půjčit. Upozorňuji, že starší diesel je dost velké riziko, a že dneska je lepší koupit spíš maloobjemový benzín... ale pravda, diesely maj své kouzlo a někomu vyhovují (např. mně).

Diesel rozhodně chci, je to moje krevní skupina. První rok jsem s ním denně jezdil (205GRD) a žádné auto mi nevyhovovalo líp. Akorát když teď člověk žije sám, je to malinký...

Napsán autorem oddie

Tedy, chceš-li skutečně atmosférický diesel, v rozumné ceně, doporučuju buď 405D (combi), pokud potřebuješ velkou krávu, nebo 205D, pokud ti stačí malé auto.

205ka je na mě (jak jsem zjistil) malý auto.405 kombajn je zase kráva...

Napsán autorem oddie

Ta 205D je asi vůbec nejpovedenější, je lehká, takže i přijatelně jede, ten motor v ní vydrží hodně, málo žere... Nevýhoda - většinou nemá servo.

Po dieselech jiných značek z cca té doby a cca podobné kategorie vůbec nedoporuču koukat, ty pažoutí/citroení 1,8D/1,9D z přelomu 80-90let naprosto nemají konkurenci (nemluvím o mercu, to je jiná liga).

Jo a ještě k těm \"posledním pravým mechanikům\": tvého otce neznám, takže o něm nemůžu nic soudit, ale s podobnými mechaniky mám dost špatné zkušenosti, z důvodu, že dost často zůstávají trochu pozadu, nejsou ochotni brát na vědomí, jak čas letí a auta stárnou, a dost často se drží zažitých nesmyslných pověr.

S tím zase na druhou stranu souhlasím, nicméně táta je na jeho věk velmi moderní člověk. Z mechanicky nejzdatnějších, které znám a jeho schopnosti se nedrží zvyků, ale spíš technických improvizací. Prostě jednoduše - spraví to, co by jiný vyměnil. Každopádně každý člověk zůstává ve své době, přestože doba letí dál.

Napsán autorem oddie

Doufám, že jsem ti nadělal v hlavě dost důkladný guláš

:D;)

Naopak, spíš jsi...eh... no... jak to jen...

Nahodil vykolejené vlaky?

Přediodoval elektrony na správné vodiče?

Přicestil scestné?

... Tak něco... :D

Odesláno

Teda tohle bylo na me uz moc pismenek:D, ale zahlidl jsem neco o sierre 2.0 DOHC - to rozhodne nebrat, praskaj tomu hlavy jak na bezicim pase:(

Odesláno

Kdysi jsem taky chtěl kupovat Sierru a radil jsem se známým technikem z pojiš?ovny a ten mi taky doporučil 2.0 DOHC, že prý je to nejpovedenější motor co se tam dával. Akorát jsem v tu dobu neměl dos peněz takže nakonec místo toho později byla P306 :)

Odesláno

Luger: no, tak když je ti 205 malá, a 405 zas moc velká kráva, tak si kup 309D. To je prakticky 205 s přilepeným kufrem (je tuším o znatelných 40cm a o pár neznatelných cm širší). Taky jsem jich pár měl, a byl s nimi velmi spokojen. Nicméně, mají o trochu víc much než 205 - hlavně zadní náprava o chlup víc trpí. Jinak je to celkem dobrý kompromis. Zcela zásadně doporučuju ten novější model - od r.90 výš, s těmi zkosenými zadními světly - má mj. níž hranu kufru...

Fx: blbost. Fordí 2,0DOHC v Sieřře a Scorpiu je prakticky nejlepší motor, co Ford v tom minulém století/tisíciletí vyprodukoval (mám na mysli evropská auta a tak nějak normální, běžná auta). Ty hlavy tam zas tak extra nepraskaj, co se ale občas stane, že uletí nepříliš spolehlivý napínák řetězu. Ale každej motor má něco, na co se musí dávat pozor - a právě tenhle fordí motor já osobně hodnotím velmi vysoko - ostatně, nemít mého naftového kombíka, koupím si kombíkové Scorpio právě s tímhle 2,0DOHC (a pokud možno v automatu).

Jinak, třeba s baworáckými hlavami bych jej ohledně praskavosti tedy nesrovnával... na to drží bawo druhé (2,4TD a třetí (2,5TD) místo v hitparádě - kdy před nimi už je jen italský VM Motori 2,5TD s dělenými hlavami (Alfa 164, Scorpio od 94, Voyager...) ;)

Odesláno

Oddie: Ale jo, ja nerikam, ze jinak to je spatnej motor, ostatne, mne by taky nevadil, ale zas mluvim o tom, co jsem videl ve svym okoli a mel moznost konzultovat s clovekem, ktery prijima opravy u Charouze...

Jinak jestli mluvis o praskavosti hlav u 2,5 TDS od BMW, tak souhlasim, neni o cem...

Odesláno

Nepřipouštím, jen říkám, že 205GTi potažmo Rallye je neposehná koza, to nemění nic na tom, že jedeš v čem jedeš a máš jet podle toho. HA HA teď to sedí jedu v totálně rozes..FIATu a kdybych měl jet podle toho tak mě předcházej lidi.

Co si dovolí tvůj kámoš s formanem, který má o poznání větší rozvor, pocit rychlosti je tak pro pilota formule už od 50km/h a výkon 40Kw umožňuje protáčet kola jen na sněhu, je sice zajímavé, ale nedá se to srovnat s GTi, když mu do zatáčky naložíš. Kdyby ses svezl po okresce třeba v F50 a někde si blbě podřadil, tak tě hodí do příkopu ani nemrkneš a favorit nemá tušim lepší podvozek ;)

Ta Siera už není otázka výběru, spíš něco jako \"dobrý den, máte prosím vás měsic staré housky, já bych si vybral jednu měkkou k svačině\"

Ne netvrdil si, že má Sirka podvozek na závodění, ale tvrdil si, že chceš neco co ti odpustí a podrží tě a vůbec...

Nevím jestli jak říkáš je tvé chování běžně na silnici tak moc jiné, než to v Plzni, co mě ale napadá a napadne snad každého.

\"Proč sis potom kupoval 205Rally , když už neblbneš ? \"

Jasně, že sem si taky zablbnul , když už sem byl na letišti.

Taky sem se 306 nebyl na letišti poprvé to je možná odpověď na tvojí otázku jak vím, že odpouští. Ne nezjistil sem to záhadným způsobem.

Pošleš jí do zatáčky a schválně přetáhneš aby si jí utrhnul od silnice a ona ti za tu kravinu jenom zavlní zadkem a pokračuje dál, kam míříš volantem.

Nebudu si tu hrát na svatouška, i normálně jezdim tak, že se z toho většině lidí dělá blbě, jen když to viděj zvenku. Jen si v běžném provozu nedovolím aby mě zatáčka vytáhla do protisměru a jedu tak abych dobrzdil na dohled. Taky mám dost rád gumy a svojí peněženku.

To víš, že se rád poslouchám , máš s tím nějáký problém ? :D;)

Taky mi na srazu připomeň abych ti řekl, jak sem jednou vletěl se 405 na led

Kapesný ? Ty chuligáne ty chceš ještě kapesný, když si rozsekal auto ?? Mazej se učit

:P

K tomu výběru auta.

Chceš spolehlivej Diesel s levnym provozem ? Tak nevím proč vůbec uvažuješ o jiných motorech , než o nesmrtelných frantících, proč už dávno nesedíš v 205D, nebo větší 405v kombíku (sedan má zadek v gumě a nekomu nesedí jízdní vlastnosti, taky je hnusně nepraktickej, bo má za sedačkama plech). 205D díly stojej pár korun, skoro nežere, motor je nesmrtelnej, když mu nedáváš nakládačku za studena a včas měníč olej, tak spíš zničíš počítadlo kilometrů, než motor.

Na mě je to sice lenoch i když i ta atmosféra dokáže 205celkem rozhejbat.

PS:

Kamarád dneska urazil předek Toyotě, má velikou radost.

[Editován dne 2/12/04 vector]

Odesláno
Napsán autorem Driver

Kdysi jsem taky chtěl kupovat Sierru a radil jsem se známým technikem z pojiš?ovny a ten mi taky doporučil 2.0 DOHC, že prý je to nejpovedenější motor co se tam dával. Akorát jsem v tu dobu neměl dos peněz takže nakonec místo toho později byla P306 :)

A samozřejmě si do teď rveš vlasy , jak sis mohl vozit zadek v Sieře si zapoměl říct. :D

Odesláno

To jen tak že se o tom autě bavíte tak se přidávám se svým názorem. Bratr má Serru 2.3D 84 už asi 7 roků. Za celou tu dobu ho nechala jen jednou ve štychu když praskla klikovka. Jinak co vím tak těch závad na ní nic moc. Motor (peugeot, rozvod řetězem) po GO chvíli po koupi bez problémů, samozřejmě vejfuk komplet výměna, výměna brzdovejch válečků, repase vývěvy, malinko hnije. Spotřeba v mezích (6.5 - 7.5). Myslím si na tak starý auto to je úctyhodná výdrž. Teď už má sice trochu traktoroidní zvuk (silentbloky), ale 170 km/h není problém. Není to sice žádnej akcelerátor, ale sílu má. :papa

Odesláno
Napsán autorem vector

Nepřipouštím, jen říkám, že 205GTi potažmo Rallye je neposehná koza, to nemění nic na tom, že jedeš v čem jedeš a máš jet podle toho. HA HA teď to sedí jedu v totálně rozes..FIATu a kdybych měl jet podle toho tak mě předcházej lidi.

Co si dovolí tvůj kámoš s formanem, který má o poznání větší rozvor, pocit rychlosti je tak pro pilota formule už od 50km/h a výkon 40Kw umožňuje protáčet kola jen na sněhu, je sice zajímavé, ale nedá se to srovnat s GTi, když mu do zatáčky naložíš. Kdyby ses svezl po okresce třeba v F50 a někde si blbě podřadil, tak tě hodí do příkopu ani nemrkneš a favorit nemá tušim lepší podvozek ;)

Ta Siera už není otázka výběru, spíš něco jako \"dobrý den, máte prosím vás měsic staré housky, já bych si vybral jednu měkkou k svačině\"

Ne netvrdil si, že má Sirka podvozek na závodění, ale tvrdil si, že chceš neco co ti odpustí a podrží tě a vůbec...

Nevím jestli jak říkáš je tvé chování běžně na silnici tak moc jiné, než to v Plzni, co mě ale napadá a napadne snad každého.

\"Proč sis potom kupoval 205Rally , když už neblbneš ? \"

Jasně, že sem si taky zablbnul , když už sem byl na letišti.

Taky sem se 306 nebyl na letišti poprvé to je možná odpověď na tvojí otázku jak vím, že odpouští. Ne nezjistil sem to záhadným způsobem.

Pošleš jí do zatáčky a schválně přetáhneš aby si jí utrhnul od silnice a ona ti za tu kravinu jenom zavlní zadkem a pokračuje dál, kam míříš volantem.

Nebudu si tu hrát na svatouška, i normálně jezdim tak, že se z toho většině lidí dělá blbě, jen když to viděj zvenku. Jen si v běžném provozu nedovolím aby mě zatáčka vytáhla do protisměru a jedu tak abych dobrzdil na dohled. Taky mám dost rád gumy a svojí peněženku.

To víš, že se rád poslouchám , máš s tím nějáký problém ? :D;)

Taky mi na srazu připomeň abych ti řekl, jak sem jednou vletěl se 405 na led

Kapesný ? Ty chuligáne ty chceš ještě kapesný, když si rozsekal auto ?? Mazej se učit

:P

K tomu výběru auta.

Chceš spolehlivej Diesel s levnym provozem ? Tak nevím proč vůbec uvažuješ o jiných motorech , než o nesmrtelných frantících, proč už dávno nesedíš v 205D, nebo větší 405v kombíku (sedan má zadek v gumě a nekomu nesedí jízdní vlastnosti, taky je hnusně nepraktickej, bo má za sedačkama plech). 205D díly stojej pár korun, skoro nežere, motor je nesmrtelnej, když mu nedáváš nakládačku za studena a včas měníč olej, tak spíš zničíš počítadlo kilometrů, než motor.

Na mě je to sice lenoch i když i ta atmosféra dokáže 205celkem rozhejbat.

PS:

Kamarád dneska urazil předek Toyotě, má velikou radost.

Noooo, ta 205 sice nebyla první mnou řízené vozítko, ale byla první opravdu má... čili jsem si jí opravdu kupoval na blbnutí. Ale přešlo mě to pořádně až teď, když jsem si rozsekal hubu... nehledě na to se od té doby v zatáčkách bojím i při 40ti kph ve feldě :)

Odesláno
Napsán autorem oddie

Luger: ještě drobnost: 405 combi je na tebe velká kráva, ale chtěl jsi Sierru? Vždy? ty auta jsou stejně velký...

No páč já nechci kombajn, ale o něco lehčí karos-version... Ale pořád přemýšlím o tej 205GRD - to je šetřivý autíčko, který se taky víceméně dokáže hejbat...

Odesláno

2 Luger: to že se bojíš, to neřeš....já rozsekal shade 120 o strom a odepsal jsem auto .šlo do šrotu, zlomený nápravy, kastle v hajzlu, no na odpis, já necítil ruce, ale jinak dobrý.Po týdnu jsem sedl do auta a myslel jsem, že se poseru strachy.to jsem měl 1000. a když jsem za 2 měsíce koupil 120 a uviděl ten čumák před sebou, tak jsem tam byl znova. Jako asi tak...poučil ses a te´d budeš opatrnější.To máš jako když srazíš srnku...taky si pak dáváš majzla a čumíš kolem sebe do polí když jedeš.

Odesláno

Joo, srnky... Loni jsme byli na rally ve svedsku, jelo nas vic aut a my jeste projeli a do kamose za nama vletela srnka z boku... dvere nesly otevrit, v prahu lavor jak krava... nastesti to dojelo domu... Jooo, oktavka:D No ale byl to fakt desnej pocit, my ji nevideli a do auta za nama vletela... drsny...

Odesláno
Napsán autorem Luger

Napsán autorem oddie

Luger: ještě drobnost: 405 combi je na tebe velká kráva, ale chtěl jsi Sierru? Vždy? ty auta jsou stejně velký...

No páč já nechci kombajn, ale o něco lehčí karos-version... Ale pořád přemýšlím o tej 205GRD - to je šetřivý autíčko, který se taky víceméně dokáže hejbat...

No tak to nechápu už vůbec. Vždy? ty auta jsou stejně velký, a sedan k tomu ještě nepraktickej. Sierra se sice dělá i jako HB, ale beztak je to stejně velký auto jako kombík, to prostě není rozdíl... než sedan, je praktičtější ta 205-ka, co má aspoň vzadu sklápěcí sedačky.

Odesláno
Napsán autorem Marlin

no, to ja zase klickoval mezi 20 kusym stadem, ktere bylo komplet na silnici

To si mě připoměl... Naložený auto 110, prší noc zatáčky okreska, properu zatáčku a proti mě Kráva jako kráva. Stála a čuměla, nebyla na mě sama, měla ještě telátko. Zastavim pár pět metrů před krávou, jí se kouří od tlamy, mě od brzd, koukáme na sebe.... :D láska na první pohled ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...