Radek Odesláno 16. srpen 2010 Odesláno 16. srpen 2010 Behem dvou tydnu mi postupne prestala chladit klima na P405. Ze zacatku stacilo zapnout ji, dokud auto stalo na miste a motor bezel na volnobeh a pak chladila dobre. Pokud se zapla az behem jizdy, tak uz moc nechladila. Ted uz ale nepomaha ani to. Kde hledat chybu? Citovat
P607Olda Odesláno 16. srpen 2010 Odesláno 16. srpen 2010 Uteklo chladivo. Nejčastěji prasklý chladič (prorezlý), ale taky cokoli jiného, např. kompresor. Opravu odhaduji tak na 4 a více tisíc, je otázka, jestli už nejezdit bez klimy. Citovat
OK406 Odesláno 16. srpen 2010 Odesláno 16. srpen 2010 Zkus naplnit systém klimatizace a UV lampou zkontrolovat únik náplně. Citovat
cipsnaj Odesláno 16. srpen 2010 Odesláno 16. srpen 2010 Me to utikalo ve vysouseci... Pristroj nic nezjistil, az kdyz se to zaclo plnit, tak to zaclo lehce sycet... nepatrna dirka a je to.. Citovat
Radek Odesláno 17. srpen 2010 Autor Odesláno 17. srpen 2010 myslim, ze mi klima vzdycky sycela a posledni dobou se obcas z vydechu dymilo. Citovat
Ferry Odesláno 17. srpen 2010 Odesláno 17. srpen 2010 to ze jde z vydechu nlha je normalni jev, za urcite teploty a vlhkosti venkovniho vzduchu se proste na studenem vyparniku vysrazi kapicky vody a utvori mlhu. To ze je v systemu slyset syceni chladiva ukazuje, ze chladivo ubyva a kdyz je ho tam potom min, nez predepsany mnozstvi tak je system hlucnejsi a je slyset proudeni. U tehle starych aut je unik mozny v podstate vsude, vlivem pusobeni soli na hlinikove komponenty systemu (chladic, trubky atd.) dochazi k jejich korozi a sul ten hlinik dokaze doslova rozezrat - na porchu jsou pak vyzrana mista, kde je kovovy hlinik premenen na bily prasek. Asi bych zacal prohlidkou toho chladice a trubek, podle jejich stavu pak rozhodnout, zda ma jeste vubec smysl plnit system kontrastni latkou a hledat unik zminenou UV lampou. Mozna bude na prvni pohled videt, co je sezraneho a ty komponenty je pak treba vymenit. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.