Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Odstraněný FAP a emise  

1. 1. Odstraněný FAP a emise

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

• O 3 týdny později...
Odesláno

Nevideli ste niekto včera 17.03.2013 hlavné správy o 19:00 na Markíze? Riešili tam kuchanie filtrov pevných častíc - celoeurópsky problém. Vraj sa pracuje na tom aby auto bez funkčného DPF neprešlo cez pravidelnú Technickú kontrolu, či bude mať emisie OK alebo nie. To je kurva choré...

Guest servisman
Odesláno

pokud se podíváš výše tak tam mají kluci daleko vyšší otáčky

Odesláno

Dnes som mal možnosť, zúčastniť sa jednej nemeckej kontroly STK (TÜV). Nakoľko jej súčasťou je aj HU - kontrola emisií, zaujímali ma hodnoty ktoré komp vypľuje. (Išlo o firemný wagen načky Volks, 2.0 TDi r.v. 2008)

Mechanik mi oznámil, že kontrola skončila a že treba si dať do poriadku ľavú zadnú pružinu. Hovorím mu,.: emisku teda nerobíme? On: už je spravená.. Ja: nepočul som revať motor.. On: Ale pane, už dlhšiu dobu nemusíme riešiť emisie túrovaním motora na maximum a merať jeho výfukové smrady.. Ja: a ako teda viete že je všetko OK? On: Aha tuto! /ukázal prstom na wifi-škatuľku, ktorej kábel bol zastrčený do dia-štekra/ dodal, že autá vyrobené od roku 2006 sa zásadne kontrolujú už len takýmto spôsobom, nakoľko ich vlastná elektronika je citlivá tá si to všetko už hlídá. Celá táto sranda spočívala v načítaní chýb diagnostikou, s tým, že pokiaľ by PC vyhodil chybu napr.: Naprd lambda sonda, alebo nedostatok aditíva (obrazne napísané), emisku auto nedostane..

Aké z toho plynie ponaučenie?

Pokiaľ sa už naše pracoviská nebudú piplať ako doteraz s \"mikromolekulami\" nameraných škodlivín, subjektívny posudzovaním \"dymivosti\" tohoktorého pracovníka a podobnými exaktnými vedami, a odkukáme postup našich západných susedov, bude zrejme pre každého \"FAP-Tunera\" o to ľahšie, prejsť takouto kontrolou. Treba len udržať soft vo vozidle čistý a bez chýbových hlášok.

(PS: po tom všetkom som sa ho spýtal, že kde je v tomto aute umiestnený FAP, len tak informatívne.. Otvoril kapotu zobral baterku, a svietil, ani sám nevedel kam.. povedal len: \"Tam niekde, asi, alebo pod autom, neviem..\"

Takže ani len test s klopaním lešenárskou trupkou po obale filtra sa nekonal.. )

Odesláno
Stosun, ako si dosiahol, ze ti to merali na takych malych otackach?

:) to jse me ptas moc do tohodle nedelam akorat jsem videl jak meril emise tak mu to na obrazovce psalo at seslapne pedal na podlahu nebo neco v tom smyslu :) ale kdyz koukam na ty tocky o par prispevku vis tam mu to turovali az na 5000 zalezi asi jakej prasak zrovna u toho stoji no..

Odesláno

no len ked ja som bol na STK, tak tam mal v softe rozsah otacok od cca 3800 po tusim 6000. Tiez ma to hned zaujalo, ze preco to teda nemeria pri tych 4000.

Lenze problem je v tom, ze tie otacky musia byt stale, akonahle sa posunu co i len o 100, tak mu vypne meranie. A udrzat konstantne otacky pri aspon troch meraniach nie je take jednoduche. A to dokonca ani s tehlou pod plynovym pedalom :-)

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak dnes STK a emise ,stk zavada žárovka nad spz a lehce váznoucí pravé lano na ručce. Takže konečně půjde nové. No a emise fap off + chip naprosto v pohodě.

Tady je dovozová emisní ještě s fapem

post-30067-14109631116953_thumb.jpg

[upravil dne 6/5/13 18:59 od Milan+]

Odesláno

Tady dnešní,byla i mirná uprava chipu. Hodnoty se přibývajícími km zlepšily. jináč krom dovozové je u obou egr off.

post-30067-14109631117531_thumb.jpg

Jináč vše oficiálně.

[upravil dne 6/5/13 19:05 od Milan+]

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Tak už mám po druhém měření emisí při STK s FAPoff.

Hodnota kouřivosti s původním FAPem s noname naftou byla 1,247, pro rok 2009

Po odebrání FAP s naftou VERVA byla hodnota kouřivosti 0,82, prorok 2011

Dnešní měření FAPoff s naftou Maxx Motion je hodnota kouřivosti 0,37

Jsem maximálně spokojený, nedovedete si představit (možná ale někteří jo), jaké infarktové stavy jsem s cestováním s FAPem zažíval. Nehledě na ty hektolitry nuceně a zbytečně spálené nafty a každých 50 km omezeného výkonu spolu s vyhříváním zadního skla a roztočenou saharou i po vytažení klíčku.

• O 3 měsíce později...
Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Tak dnes jsem odešel z emisí s nepořízenou :(

post-25291-14109635080074_thumb.jpg

Odesláno

Byl poradne ohratej motor?

Ty jsi mel doted problem s tim turbem vid.

Ale nemas problem s emisema.

Ale nevytocil motor :myslim:myslim

[upravil dne 20/1/14 17:51 od straki007]

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Měl jsem problém s elmag ventilem jak jsem psal jinde. Ten je novej a jede to jak má. Ohřátý to bylo dobře. Pořádně jsem to protáhl než sem tam jel.. Ty posední dva řádky co jsi psal nechápu

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...