peugeot09 Odesláno 30. červenec 2010 Autor Odesláno 30. červenec 2010 Nene, je tam několik obřích souborů, texťáků, nejmenší má dvacet mega, největší jeden a půl giga. Nemáš tam třeba dvoujádro? Poslal bych Ti ty tři gigabajty emailem. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 30. červenec 2010 Odesláno 30. červenec 2010 Dvoujadro mám, ale emailem tři giga asi neprolezou:D:D:D Citovat
dolly1010 Odesláno 30. červenec 2010 Odesláno 30. červenec 2010 Ani tam nemusíš koukat: http://technet.idnes.cz/co-prozradi-data-unikla-z-facebooku-10-575-novaku-ma-nechraneny-profil-1d9-/sw_internet.asp?c=A100729_162611_sw_internet_nyv Takže to opět není tak horký. Je tam statistika jmen a adresy profilů, na který se můžete volně kouknout.. [upravil dne 30.7. 10 dolly1010] Citovat
Edison Odesláno 30. červenec 2010 Odesláno 30. červenec 2010 Jasně se ovšem ukazuje, že jediná informace sama o sobě není nijak využitelná. Ovšem posbírá-li se toho o někom po celém netu dostatek, dá to dohromady docela slušný obrázek o jedinci. Na mnoha sociálních sítích lze najít cosi jako \"oblíbené stránky\". Dost lidí tam má linky na další lidi, případně na další své profily. Když na každym uvede jedinec jen nějakou info, např. týkající se dané skupiny, po prohledání pak lze dát dokupy dost podrobné info o onom jedinci. V tom je ona nebezpečnost... Citovat
shark734 Odesláno 30. červenec 2010 Odesláno 30. červenec 2010 tak ja som to stiahol a je to v takomto formate len kto sa v tom vyzna 100225 johns 97676 johnm 97310 michaelm 93386 michaels 88978 davids 85481 michaelb 84824 davidm 82677 davidb 81500 johnb 77800 michaelc Citovat
Guest minimaxa Odesláno 30. červenec 2010 Odesláno 30. červenec 2010 Napadá mě: \" z komára velbloud\" ánébó: \"z vélkýho prdu jen malinký hovínko\" :D Citovat
Fusion Odesláno 30. červenec 2010 Odesláno 30. červenec 2010 Na ten film se určitě mrknu až bude frčet. Citovat
Medvěd Odesláno 30. červenec 2010 Odesláno 30. červenec 2010 Původně zaslal: Edison Jasně se ovšem ukazuje, že jediná informace sama o sobě není nijak využitelná. Ovšem posbírá-li se toho o někom po celém netu dostatek, dá to dohromady docela slušný obrázek o jedinci. Na mnoha sociálních sítích lze najít cosi jako \"oblíbené stránky\". Dost lidí tam má linky na další lidi, případně na další své profily. Když na každym uvede jedinec jen nějakou info, např. týkající se dané skupiny, po prohledání pak lze dát dokupy dost podrobné info o onom jedinci. V tom je ona nebezpečnost... Na rozdil od Tebe nejsem tak zajimavy, aby nekdo neco ziskal patranim po tom, co je o mne kde zverejneno. Myslim si, ze tak zajimavy nejsi ani Ty, ale iluzi o tom, jak Te 24 hodin denne nekdo sleduje a peclive si sklada mozaiku toho, kdo to vlastne ten Edison je, Ti fakt brat nehodlam. Mne se daleko lepe zije bez ni. Co se tyce celeho humbuku kolem tohoto tematu mam pocity stejne jako Minimaxa - je leto a ctenarstvo proste nejake novinky potrebuje ...... Citovat
Stefius Odesláno 31. červenec 2010 Odesláno 31. červenec 2010 Původně zaslal: Radek Hurvajz Původně zaslal: punkac Jinak já patřím do velmi malé skupinky lidí (v mém okolí jsem jeden z posledních), která odolává a na \"fejsbukvici\" stále není a nikdy nebude. Na pokec mám toto fórum Tak tak, ja to řikam taky, nebudu a nebudu:cool: Nebojte je nás víc Já taky nejsem a nebudu .....a ne a ne a ne a fur mě někdo musí otravovat s nějakejma pozvánkama. Ať žijí poslední mohykáni :super Citovat
PEUGEOTIK307 Odesláno 31. červenec 2010 Odesláno 31. červenec 2010 Fuc.k book. Facebook je shi.t, teda aspoň pre mňa. [upravil dne 31.7.2010 PEUGEOTIK307] Citovat
jamad Odesláno 31. červenec 2010 Odesláno 31. červenec 2010 Než facebooku, bych se spíš obával co všechno o nás můžou nasdílet mobilní operátoři, viz. O2, která poskytuje telefonní čísla snad všude nebo pak banky a ostatní instituty které denně využíváme. Citovat
aka Odesláno 31. červenec 2010 Odesláno 31. červenec 2010 Fusione, rozdil je taky v tom, ze posbirat podobne mnozstvi informaci o konkretnimu uzivateli tady bude stat spoustu casu a procteni sakra velkeho mnozstvi vlaken, na FB mas vse o konkretni osobe hezky na jednou miste na temer jeden klik. vyhoda FB pro me spociva v koncentraci - otevru jednu stranku a muzu mrknout na fotky, precist si, co kdo dela, velmi prehledne se na cemkoli domluvit ci dat vedet o nejake akci (coz oboje probiha v uzavrenych a nepristupnych skupinach konkretnich lidi), coz by slo i jinde, ale sem proste kazdej z tech lidi vleze aspon jednou denne a jeste to na nej blika. to se nam zatim jinde nepovedlo..... a ted hezky do me Citovat
dolly1010 Odesláno 31. červenec 2010 Odesláno 31. červenec 2010 Zneužitelnost těchto dat spočívá v tom, že někdo naprogramuje robota, kterej bude jednotlivý profily ze seznamu navštěvovat a kopírovat z nich mailový adresy (kvůli SPAMu), telefonní čísla (drahý čísla ze zahraničí apod.) a ... co se dá ještě zneužít? To že tam má někdo fotku kočký, nebo že tam má někdo napsaný že je zadanej apod.? To asi ne. Samozřejmě, že existuje jistá možnost, že někdo někoho půjde podle podle blbejch hlášek vybrat kvůli tomu, že si tam píše každou půlhodinu, že jede tam a tam a že dělá tohle a tohle. Taky mám pár takovejch přátel (převážně mám jejich hlášky vyblokovaný). Konkrétně jeden tady z klubu to tak praktikuje Ale to nebude na základě tehlech adres, ale spáš bude někdo hledat třeba podle města. Citovat
Edison Odesláno 1. srpen 2010 Odesláno 1. srpen 2010 Původně zaslal: Medvěd Původně zaslal: Edison Jasně se ovšem ukazuje, že jediná informace sama o sobě není nijak využitelná. Ovšem posbírá-li se toho o někom po celém netu dostatek, dá to dohromady docela slušný obrázek o jedinci. Na mnoha sociálních sítích lze najít cosi jako \"oblíbené stránky\". Dost lidí tam má linky na další lidi, případně na další své profily. Když na každym uvede jedinec jen nějakou info, např. týkající se dané skupiny, po prohledání pak lze dát dokupy dost podrobné info o onom jedinci. V tom je ona nebezpečnost... Na rozdil od Tebe nejsem tak zajimavy, aby nekdo neco ziskal patranim po tom, co je o mne kde zverejneno. Myslim si, ze tak zajimavy nejsi ani Ty, ale iluzi o tom, jak Te 24 hodin denne nekdo sleduje a peclive si sklada mozaiku toho, kdo to vlastne ten Edison je, Ti fakt brat nehodlam. Mne se daleko lepe zije bez ni. Co se tyce celeho humbuku kolem tohoto tematu mam pocity stejne jako Minimaxa - je leto a ctenarstvo proste nejake novinky potrebuje ...... Špatně jsi mě pochopil. Netrpím paranoyou, to bych nebyl ani tady. Ono ani tak nejde o konkrétní údaje (pokud někdo nebude vyhledávat třeba za co a třeba jak utrácím peníze, nebo kolik kde komu dlužím)... Jde jen o to, že to prostě jde a s daty jako celkem se dá docela dobře obchodovat. Už třeba ze statistických údajů, spamování a mnoho dalšího. S tím se budeme muset naučit žít. Citovat
PEUGEOTIK307 Odesláno 1. srpen 2010 Odesláno 1. srpen 2010 Inak facebook používajú často personálne agentúry, resp. firmy pri výbere nových zamestnancov. Človek často popredu zistí s kým má tú česť. [upravil dne 1.8.2010 PEUGEOTIK307] Citovat
peugeot09 Odesláno 1. srpen 2010 Autor Odesláno 1. srpen 2010 Přemýšlím, jestli jde o výhodu nebo nevýhodu... Citovat
godzila.01 Odesláno 1. srpen 2010 Odesláno 1. srpen 2010 Pro lidi nevýhoda,pro firmy jasná výhoda :super Citovat
peugeot09 Odesláno 1. srpen 2010 Autor Odesláno 1. srpen 2010 V dobrých firmách a společnostech mají za úkol vybírat zaměstnance buď personalisté nebo sami ředitelé oddělení či šéfové. Personální agentury jsou jenom paraziti. Kdo s nimi někdy spolupracoval, ví, o koho jde. Citovat
Edison Odesláno 2. srpen 2010 Odesláno 2. srpen 2010 Ne každá firma si může dovolit vydržovat skutečného personalistu, který krom osobních věcí zaměstnanců je schopen i nějaké té pracovní psychoanalýzy. Firmy o sto lidech, pokud takového pracovníka chtějí, aby jim vybral jednou za dva roky nějakého skutečně vhodného kandidáta na nějako speciální pozici si takového perconalistu (rozuměj agenturu) na jednu zakázku najme. Citovat
peugeot09 Odesláno 2. srpen 2010 Autor Odesláno 2. srpen 2010 Personalista a speciální pozice pro nového zaměstnance...ne, to absolutně nejde k sobě. Setkal jsem se už s docela velkým počtem personalistů/personalistek (přesné číslo nechtěj, nevěřil bys) ale všichni měli jednu věc společnou-naprostou povrchnost při výběru. Jednoduše si Tě pozvou na pohovor jenom na základě toho, co napíšeš v životopisu a při samotném pohovoru Ti maximálně tak předloží obvyklou snůšku otázek, nebo dětinsky jednoduchý dotazník. To je celá práce personalisty. Poté vybere pár lidí na základě osobních sympatií a tihle lidé obvykle postupují buď k nějaké praktické zkoušce (kde si šéfík ověří jejich znalosti) nebo postupují k šéfíkovi na pohovor i s nějakým tím letmým testováním znalostí. Setkal jsem se dokonce několik už i s tím, že v prvním kole se vybíralo jenom na základě zaslaného životopisu a tudíž vhodnosti kandidáta na danou pozici jenom podle toho, co o sobě napíšeš. Tohle první kolo dělal personalista, pak zase následuje obvykle pokec se šéfíkem...ale to je jedno. Dobrá společnost prostě má mít svého personalistu nebo má vybírat šéfík. Přes agenturu bych si práci nikdy nehledal, když pominu veškeré možné průsery v minulosti, které byly tenkrát neustále omílané v médiích, tak je dost malá pravděpodobnost se dostat přes agenturu k dobře placené práci. Za tím si stojím. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.