Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem se vrátil z dovolené v Itálii, ujel jsem asi 3 tis. km a průměrná spotřeba 6,5 a to včetně 2h popojíždění v kolonách a zapínané klimatizaci a ledničce což si myslim, že na p206 1,6 16v 120kw neni tak špatný. :super

• O 4 týdny později...
Odesláno

Hmmm.

Teď sem ze spotřebou zase někde jinde. Na léto sem to přezul na 15\" 195/50 Firestone Firehawk (nějaký to číslo) a dokonce píšou žeprý FuelSaver a dal tam kónický bavlněný filtr místo původního airboxu - spotřeba my šla navrch tak o 0,5-1 litru/100km (oproti zimním 14\" 175kám Pirelii). Nebo žeby to bylo stylem jízdy?

Každopádně širší gumy - vyšší spotřeba. Na galuskách by to jezdilo asi zadarmo :o))

Letní průměr 6,5-7litrů

Zimní 6-6,5litr

Odesláno

Jezdím v průměru kolem 6,5 l/100km. Doufám, že až to v zimě přezuju z 15\" 195/50 na 14\", tak jak tanagy tak spotřeba klesne.:myslim

Guest ládinek
Odesláno

206sw-1.4HDI po najetí 30 000km průměrná spotřeba 4.3l ,jsem spokojen.

Odesláno

P206 1,1i - motor je extremne citlivy na styl jizdy (vice nez vyssi kubatury, aspon podle me :))

za vedra s klimou po Praze bez problemu 9l ... popojizdeni po Stredoceskem kraji se s lehkou nohou da absolvovat i za prijemnych + - 6l, coz by znamenalo pri cestovani s prazdnym autem dojezd i 700km :mrk

• O 2 týdny později...
Odesláno

Mám něco přes měsíc Pažouta 206 1,4 (benzín)a sleduju,že mimo město se dá dostat něco nad 5l,ale když se trošku odvážu,je to naopak k 8l.Ale kombinovaná spotřeba se drží kolem 6l. Obvykle jezdím sám nebo s jednou osobou.Mějte se:papa

Odesláno

Mám 1.6 HDi 80/KW a na rozdíl od předchozí Octavie TDi/66KW je evidentní, že TDi se dalo dle okamžité spotřeby rozjíždět skoro i z klidu na pětku.

HDi přitom sice tolik netrpí, ale zato tam díky předvstřikům narve tolik nafty, že se to nevyplatí podtáčet.

No a benzin? Když už Vám na té spotřebě záleží a něco jste na ní ušetřili, zkuste montáž LPG. Má to sice své mouchy (menší kufr nebo menší dojezd), ale vyzkoušel jsem si sám, že to za to stojí...

• O 2 týdny později...
Odesláno

No, já mám 1,4 HDi a spotřeba trochu rozčarování - 5,4 až 5,7...:myslim

Může to být klímou? Jsem veeeelmi klidný řidič... Jezdím sice často poměrně naložený, město 50%, dálnice 130 km/hod 35%, okrsky 15%.... Ale stejně jsem čekal spotřebu do 5 litrů...

Máte někdo nějaké dobré rady co dělat pro snížení spotřeby?

Díky...

Odesláno
Původně zaslal: JohnyLee

No, já mám 1,4 HDi a spotřeba trochu rozčarování - 5,4 až 5,7...:myslim

Může to být klímou? Jsem veeeelmi klidný řidič... Jezdím sice často poměrně naložený, město 50%, dálnice 130 km/hod 35%, okrsky 15%.... Ale stejně jsem čekal spotřebu do 5 litrů...

Máte někdo nějaké dobré rady co dělat pro snížení spotřeby?

Díky...

No to čumím. Mám najeto 12 tis. km a spotřeba je 4,5 l/100km. A to jezdím ze 70% v Brně. Takže spotřeba je ideální.

Odesláno
Původně zaslal: pepee

P206 1,1i - motor je extremne citlivy na styl jizdy (vice nez vyssi kubatury, aspon podle me :))

za vedra s klimou po Praze bez problemu 9l ... popojizdeni po Stredoceskem kraji se s lehkou nohou da absolvovat i za prijemnych + - 6l, coz by znamenalo pri cestovani s prazdnym autem dojezd i 700km :mrk

Tak když si čtu tohle:mrk, tak jsem ráda, že jsem šla do 1,6i - mám stejnou spotřebu a těch 90 koní je super!!! :aut

Odesláno

Ahoj, no nevím, vrátil jsem se z Chorvatska s P206 1,1 rv. 99 a s klímou si vzal 6,5l v průměru, najel jsem přez 2000 km, a vůbec jsem to nešetřl, jsem spokojený:papa

Odesláno

Evík206 - Otázka mimo výseč.

To,co prezentuješ v galerii http://www.fotogalerie.datart.cz/user/evik206/206 je ta 206 1,6xs?

No, jen že mám 1,4xs a má to jiný plasty - přední nárazník má větší nasávací otvor (sahá do půlky SPZky) a zadek je taky trochu jinej. Jo, a mám na bocích stříbrný písmenka \"xs\".

Má v tom členění někdo jasno? Když sem to kupoval, tak němci psali xs - sport, panoramatic (zatahovací okno). Mě ale příjde, že se to ale liší jen těma nárazníkama..hmmm.

P.s: Ale ty angel eyes nemaj chybu - tiše závidim

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Spotřeba 1,4 HDI (čip z 50 na 66kW) po dálnici (Praha, Plzeň, Mnichov, Livigno a zpět, prosinec) při trvalé rychlosti 150 km/h a více(i přes180 tachometr):

6,3 l/ 100km.

to je maximum, co se mě na delší trase podařilo.

Jinak dlouhodobý průměr 5,6l,( při cca 60%dálnice, 30%okres., 10%město).

Ale dá se jet i kolem 4l (ale dálnice jen do 130km/h!).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...