Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zdanění podpory stavebního spoření

Zdanění podpory stavebního spoření  

1. 1. Zdanění podpory stavebního spoření

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Určitě se nerušilo, leč nevím kolik a jestli vůbec něco pobírají. Zjistim :-) Každopádně to ale určitě nebude nikterak horentní suma, která by v tom výpočtu hrála velkou roli.

Je sice pěkné že tě nezajímá můj výpočet, mě by ale zase na druhou stranu nemuselo zajímat tvoje povídání o školném na VŠ, když si podle svých vlastních slov (řádků) nikdy na žádné nestudoval.

Ono je sice na jednu stranu \"hezké\" slyšet to, že když si každý bude školu VŠ platit, tak k ní bude mít úplně jiný vztah, jenže... Já sem toho názoru, že tomu tak nebude. Tak jako tak to školné zaplatí buďto rodiče, nebo se bude řešit formou půjčky splatné po vystudování. Bude to tedy taková razatní změna, zlepší se tim nějak kvalita absolventů? Dle mě ne. Další věcí je to, že o kvalitě absolventů hovoří lidé, kteří mají s VŠ buďto pramálo, nebo vůbec nic společného.

V dnešní době není přijetí na VŠ zas tak výběrové, jen udržet se na ní není zrovna jednoduchá věc. Samozřejmě je situace jiná fakultu od fakulty, ale když jsem studoval na elektru, tak nás v prvním semestru bylo okolo 1600 a na konci nás promovalo cca 450. Těžko posoudím jaká byla kvalita výuky dříve, nicméně kdyby studium byla taková \"flákárna\" a pohodička, tak by nás nekončilo 450, ale plných 1600, plus minus autobus. ;)

Odesláno

Když se zaptáte kohokoliv v cizvilizovaným světě na co šetří, odpoví \"dětem na vysokou\".

Takže ano, prvních pár let to bude trochu nezvyk ale časem si všichni zvyknou. Stejnak náročnější je to na čas, než na peníze. Od nás ze střední se moc lidí na VŠ nedostalo, ti co se dostali teď dodělávají a jsou celý vyukaní co to je realita a nemít možnost sehnat zaměstnání protože kámoši z VŠ jsou z ničeho nic obrovská konkurence. Ostatní jsou dávno někde několik let zaměstnaní, mají živnosti, mají firmy. Často sem slíchal jak VŠ je jistotou zaměstnání, což zřejmě není tak úplně platný.

Já osobně bych byl pro aby se za ty peníze mnohem víc do VŠ zavedla praxe protože v ČR je to tradičně samá učebnice.

Odesláno

Jo, tak s tím souhlas. Praxe na VŠ chybí jako sůl a místo ní se tam ve velké míře učí blbosti (doslova), které člověk buďto nikdy nevyužije, nebo když už, tak je otázkou minuty si tu informaci najít.

Odesláno

Ono šetřit se musí. Ale pak taky nechápu některé kroky nejen této vlády. Nechápu, jak někomu můžu dáty příspěvek a obratem mu říct, tak a teď mi hned polovinu vrať jako daň... To mi nějak mozek nebere. Nebo zdanění náhrad, jistě nejen cestovních, našich poslanců. Ano, oni si to schválej... a důsledek? Oni zdaněj veškeré náhrady ve státě!! Takže někam pojedu na služebku, dostanu nějaké ty náhrady, diety a pod... z toho zaplatím ubytování a daň. Takže nakonec na tom mám být tratný??? To mi taky mozek nějak nebere... Na druhou stranu stát rozhazuje prachy kde komu, nejvíc mimo stát a vlastní občany. Mimo stát je rozhazuje v nesmyslných hyperzakázkách a mimo vlastí občany všelijakým kočovníkům, kteří sem přijeli v povozech a jen tak se přihlásili o prachy. Ano, tento stát skutečně diskriminační je. V tom se s tvrzeními všelijakých mezinárodních organizací shodnem, že... Ale nějak se už nehledá, kdo disriminovaný skutečně je. Jen se obecně bere za diskriminovaného ten, kdo si o to řekne. Tfuj... chce se mi... :blicismajlik

A ještě dodám.. nemáme co jsme si zvolili... Ve volbách byl přeci jiný vítěz!!! Už i tohle je na dvě h.vno...

[upravil dne 5.7.2010 Edison]

Odesláno

Ve volbach vyhral zastupce 23 lidi ze sta, nastesti se dala dohromady jeho opozice, ktera svym prusecikem dohromady muze hovorit o podpore vice nez 50 lidi ze sta - a ta zcela logicky sestavuje vladu.

Kdyby KSCSSD mely krom kopani kolem sebe jeste nejaky jiny potencial, asi by vetsina volicu pravice musela sklopit usi a prijmout je jako viteze. Nastesti je tomu jinak a protoze se s temito stranami nikdo dalsi nechce zahazovat, je situace ve snemovne takova, jaka je (A mne se fakt zatim libi!)

[upravil dne 5/7/2010 Medvěd]

Odesláno

Ono to Tvé \"naštěstí\" je evidentně poněkud relativní... Jak se ukazuje, ono to totiž štěstí vůbec není. Podle toho, jak je vidět, všechny tři strany začínají dělat poněkud jiné věci, než proklamovly před volbami. To je můj první postřeh. Druhý je ten, že jedna strana je strana arogantních politiků (né, že by jiná strana taková nebyla), druhá stana je banda zrádců, která se od těch prvních trhla, a ta třetí je banda diletantů. Nevím, jaké štěstí je v tom, když předseda vítězné strany nedostane možnost pokusit se sestavit vládu. Na začátku koaličních jednání totiž není koalice, ale strany. Záměrně nepoužívám názvy stran, protože v tomto případě to není vůbec podstatné, zde jde o principy. Mě z toho vyplývá, že demokracie tímto dostala pěkně na frak. Stejně, jako jinde probíraná diskriminace většin, která je u nás extrémní... V našich krajích ne, že je něco špatně, ale tady je tak nějak všechno špatně.

Odesláno

Zlatý komunisti, ti nikdy nic po člověku nechtěli (citát z fimu Slunce, seno, erotika). Jinak se všichny budeme divit,co předvede nová vláda. Jinak ať přážáci jdou bydlet na venkov, to by se hned divily, co a jak je jinak než v Praze. Kdyby rádoby zákonodárci pobírali platy jako normální lidi, tak by takový dluhy nebyly!! Jak to, že se každý rok zvyšují dluhy a když jsou volby, tak ten lump od Bechyně ví, jak na to!! A to už jednou velel korytu (min. financí). Ať zajde on a jemu podobmý do klasické putiky a tam by mu to vysvětlili, ale on ani v místě bydliště nikam nejde!!! Ale hlavně, že má postaveno!!! To jen na okraj, jaký je to politický turista.:bacha:bacha:bacha:bacha

Odesláno

I kdyby se snížily platy poslanců na polovinu, tak jestli počítám správně, ušetřilo by se zhruba 75 milionů ročně, což je flusanec v jezeře.

To je zhruba částka, na kterou přispějeme všichni za nesmyslnou zimní sportovní akci v Liberci.

A komunisti po člověku chtěli aby pracoval, držel hubu a krok. Neměli co ti brát protože bys hovno měl. Napsat nebo povídat otevřeně takto o politice před 30 lety tak jdeš druhej den do kriminálu a tvá rodina si to taky užije.

OK: a co místo nemyslnýho kvákání někde na peugeot klubu, sebrat se ze židle a jít to tomu \"lumpovi\" řict do ksichtu co ti vadí?

[upravil dne 5/7/2010 Fusion]

Odesláno

Svobody si už nikdo v této zemi neváží???

Tak zavřete hranice, ukončete volnej trh se zahraničím, nechte znárodnit veškerej majetek, všechny volně myšející lidi pozavírejte do kriminálů a stoupněme si všichni do řady na banány.

Budeme se pak mít krásně!

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

Edison: můžeš naznačit, o čem píšeš? Co komunisti lidem jen tak dávali?

no přece třeba tu VŠ zdarma. Ale musel být tatínek i maminka ve straně. :P

Odesláno

Svoboda nikomu žaludky nenaplní. A k čemu je svoboda vymírajícímu národu? Otevřené hranice znamenaj z východu příliv póvlu a na západ odliv kvality. Volnej trh má za důsledek vykrádání státní kasy především. A banán opravdu k životu nepotřebuju. Spíše bych přivítal ekonomicky dostupnější třeba bydlení, dopravu, školství, nebo zdravotnictví.

[upravil dne 5.7.2010 Edison]

Odesláno

\"nechte znárodnit veškerej majetek\"

To by chtělo, státu už v téhle zemi nepatří v podstatě nic.

\"všechny volně myšející lidi pozavírejte do kriminálů\"

Tohle celé je jeden velký kriminál. Bez kudly ven nevycházím, nikdy nevíš koho potkáš.

\"a stoupněme si všichni do řady na banány\"

Banány nejím, scházet mně nebudou.

\"Budeme se pak mít krásně!\"

Dokud tady bude ten rádobypolicejní stát, kde se buzerují slušní ovčané, házejí se jim klacky pod nohy a bude tu stále vládnout ta modrá nebo rudá totalitní pakáž, tak to tady bude stále stát za ho*no.

Jinak s tou svobodou to tady není kdovíjak stoprocentní. Když jsem si šel večer před spaním tady na chvilku zaběhat, tak jsem hnedka byl podezřelej, a už mě stavěla hlídka, nevím co mají proti lidem, kteří se snaží dbát na svoje zdraví. :bojim

[upravil dne 5/7/10 peugeot09]

Odesláno

A tos ještě nic neřekl... Je pravdou, že svoboda projevu je tu velmi relativní. Něco někde blbě plácneš a ani nevíš a jsi bez práce... Takováhle svoboda je mi fakt ukradená. S bezpečností občanů je to stejný. Se zdravím a vzděláním jak by smet. Co dřív ovlivňovalo co člověk říká, to dnes ovlivňuje moc peněz. Rozdíl je v tom, že každý mohl své chování přizpůsobit. Leč ne každý má prachy na totéž... Takže tam, kde dříve každý možnost volby, dnes může vybírat jen ten, kdo na to má prachy. Takže co je lepší?

Odesláno

Je vidět, že lidi absolutně nemají pořádek v myšlenkách. Ale jsou i lidu, co tvrdí, že za Hitlera bylo dobře.

P09: K tvýmu velmi \"smutnýmu\" příběhu kontroly policii - každou chvíli tu někdo píše jak mu vykradli auto. Zloději nemaji ne čele napsaný ZLODĚJ a pokud chce policie chránit tak musí takto postupovat. Já bych jim dal občanku, poděkoval a nashle. 5 minut času. Ale neee, ty patříš k těm co si pořád stěžují a brečí. Až ti vymlátí někdo okno tak si budeš stěžovat, že policie nic nedělá. Když tě zkontrolují tak je tu policejní stát.

Odesláno

A když už tu probíráte banány dodám drobnou informaci. Taď mám zlomenej kotník a na rehabilitacích mi povolili jeden banán denně. Pokud jich sníte víc, neukládá se vápník do kostí, protože ho nějak vynuluje velké množství draslíku, co je v banánech.

Odesláno

Takovýhle názory může stejnak šířit jen pár typů lidí - důchodci, kteří si na režim zvykli a odpustili si cokoliv zakázanýho, bývalej papaláš, kterýmu se stýská, popř. mladej člověk, kterej nemá šajnu jak to bylo a zná to dobrý z vykládání babičky, popř. nezaměstnanej, nešťastnej člověk, kterej už neví na koho by svou situaci svedl, tak to svádí na politiku a přeje si aby se měli všichni stejně tak špatně jako on.

Ono v jádru i ten fašismus měl za cíl dát všem práci, stejný \"práva\" a chleba s vodou.

Spíš bych to ale čekal na Wartburg foru, než mezi autama ze znepřátelenýho západu. Peugeota si přece koupí jen kapitalistickej šmejd, kterej jen okrádá ostatní.

Odesláno

A nebo někdo, komu není lhostejné, že se někdo může dostat na dno právě proto, že mu stát háže klacky pod nohy a už se to stává normou, ba dokonce nutností i mezi lidmi samotnými. Ano, není mi to jedno, protože to, že dnes je to onen, ale zítra to můžu bejt já!!! o to jde. Nikdo netvrdí, že komunismus byl bůh ví jakej. Ale jisté věci výhodu měly. Například každý věděl, co ho čeká. Dnes nemáš jistotu vůbec v ničem. Tehdy systém fungoval (ať byl jakýkoli). Dnes tu systém v podstatě není.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...