Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Pánové dnes jsem byl v servisu kvůli nějaké drobnosti a servisák mě upozornil na horší stav silentbloku převodovky. Chtěl bych vědět kde ho najdu a jak složitá je výměna.

Mám trochu problém s tím, že auto denně používám a tak se mi tyhle věci řeší v servisu dost špatně, pokud bych to zvládnul sám jen tak na heveru s běžným vybavením garáži tak se do toho pustím. Poradí mi prosím někdo kdo už to dělal?

Díky moc.

Odesláno

Ten silentblok je pod jednotkou ABS na levém předním nosníku. Přístup u HDi nevím, já mám u benzínu luxusní. Možná bude vadit sání a hadice od turba.

Svislý čep z převodovky je uchycen v silentbloku pomocí matice s podložkou. Silenblok je k domečku přichycen dvěma šrouby torx.

Výměna - podložit převodovku, uvolnit matici čepu, vyšroubovat dva torxy a vytáhnout silentblok nahoru. Se sředovou maticí někdy vyšroubuješ celý čep z převodovky. Čep do převodovky se má dát na lepidlo, utáhnout 50 Nm. Šrouby silentbloku ke karoserii - 20 Nm. Středová matice čepu 65 Nm. Středová matice je samojistící a měla by se dát nová.

Pokud jde všechno dobře, za půlhoďku to můžeš zvládnout. Pokud budeš lámat nebo odvrtávat šrouby - jde to pomaleji.

Odesláno

vytáhni baterku a její kastlík,komplet airbox a měl bys ho vidět a dostat se k němu,je to jak píše Midloch, podlož zvedákem převodovku a měl bys ho celkem bez problémů vyměnit

Odesláno
Původně zaslal: koblih69

Pánové dnes jsem byl v servisu kvůli nějaké drobnosti a servisák mě upozornil na horší stav silentbloku převodovky. Chtěl bych vědět kde ho najdu a jak složitá je výměna.

Mám trochu problém s tím, že auto denně používám a tak se mi tyhle věci řeší v servisu dost špatně, pokud bych to zvládnul sám jen tak na heveru s běžným vybavením garáži tak se do toho pustím. Poradí mi prosím někdo kdo už to dělal?

Díky moc.

Prosím tě,jestli to budeš dělat,můžeš sem hodit foto?:super(dobrý fotky nad zlato):)

Odesláno

Kluci díky. Nemáte prosím nějaký obrázekjak vypadá chti se rozhlídnout po webu, ale necím přesně jak vypadá? Pokud se nepletu tka ten se nijak nemusí vylisovávat že? Je tam jen na šrouby, ne?

Odesláno

muzu se zeptat co ti to delalo?tedy jestli si nejak pororoval zhorseny stav...

jen narazim na to,ze u meho peugeotu HDI 66kW 2003 dochazi pri akcelaraci a hned pri za hamtnuti kovova rana od predni casti vozu...nikdy to nedela jak kdyz prudce pridam a hned to zahamtnu nebo to dela v zimne ,kdyz startuju studenej motor(proste,kdyz se zakyve motor)...mohl by to byt tento problem???

promin,ze ti to cpu do vlakna,ale treba to je to same

Odesláno

Honza 405 1.8i: mohl by to být on, ale těch silentbloků je tam víc a může to dělat kterýkoliv z nich. Celkem jsou čtyři místa, uložení převodovky - svislé uložení, další svislé je u motoru - ten je schovaný u alternátoru.

Pak jsou dva reakční silentbloky - jeden je shora vedle rozvodů - ojnička má dva silentbloky. Druhý reakční je pod vanou motoru zezadu, je spojený s ložiskem poloosy.

Nicméně klepání které uvádíš může způsobovat víc věcí. Např. výfuk, uvolněný chladič apod.

Odesláno

Mě to nedělá v podstatě nic, jen jsem zpozoroval, že při prudčím přidání nebo ubrání plynu se začala hýbat řadička. Tak jsem řekl v servisu že mám podezření na silenblok převodovky a oni mi tžo potvrdili. Vzhledem k tomu, že jsme to nechtěl opravit a oni to věděli nebyli nijak motivovaní na tom neco najít. Navíc se známe, takže vím, že když tomu nic není řeknou OK a ať neplaším.

• O 1 měsíc později...
  • O 2 měsíce později...
Odesláno

Zdravím všechny.

Připojuji se k diskuzi a prosím o radu čim to mlácení může být. Jak tady popisujete, píšete že snad veškeré silembloky plus uložení výfuku a ramen.

Mě to dělá to, že při startování i vypínání motoru slyším hlučný jakoby kovový úder někde jakoby z prostoru motoru. Začlo mi to zejména dělat nyní, ale těžko říci zda je to chladnějším počasím když mi to dělá i u vypínání motoru. Přijde mi že prostě při nízkých otáčkách motoru to škubne. Prohlížel jsem silembloky na motoru a žádný problém jsem nenašel. Poradí mi někdo pokud by se jednalo o silemblok jaký vyměnit nejdřív? Nechce se mi hned měnit všechny a zjistit že je to něco jiného. Jinak s rameny jsem zkoušel hýbat a nic volného jsem také nenašel. Při přidávání plynu nebo brždění motorem jsem žádný problém také neshledal.

Děkuji za jakýkoliv tip. :myslim

[upravil dne 20/10/10 od MiroslavS]

Odesláno

zkus demont. tzv. ojničku u hlavního silent. motoru--prohlédni oba silent. v ní, zda jsou OK, dají se vyměnit zvlášt,nemusíš kupovat celou ojničku, pak bych zkusil spodní silent. za vanou motoru, auto dej na kanál a zkus při vypínání motoru sledovat,zda to klepe tam...,osobně bych tipnul ten hl. silent.--většinou se ulomí část jeho držáku, jde to zjistit až po celkové dem. toho silentbloku--jsou tu někde i fotky...

Odesláno
nedavno mi menili silentblock pod motorem a ted pozoruu ze mi auto zacina neprijemne plavat i na sebemensicj kolejich. myslite ze to muze mit souvislost?

Asi nie - skonrtoluj ramená zadnej nápravy. Chyť z bokov zadné koleso a striedavo prudko mykaj. Ak sa prejaví vôľa - vymeň.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...