Freeman Odesláno 17. červen 2010 Odesláno 17. červen 2010 Ahoj, od ťukance mi prdlo přední sklo. OK, stane se. Tak jsem volal do servisu co to bude stát. Jenom sklo za necelých 15000. Uff, no co se dá dělat. Mám připojištění skel. Práce a lepidla tak do 4000. Uff, no co se dá dělat. Ale další 4000 za nový dešťový senzor, to si snad dělají srandu! Celkem to vychází přes 23000 Kč, přes limit. Děsný. Servis tvrdí, že dešťový senzor se málokdy podaří úspěšně přenést a proto zásadně montují nový. Chci se s vámi poradit, co si o tom myslíte. Případně, kam zajet vyměnit sklo i se senzorem, rád bych ale to původní, ne druhovýrobu. Citovat
Tortugas Odesláno 17. červen 2010 Odesláno 17. červen 2010 Mam na skle taky tukanec, ale zatim se nezvetsuje, takze se do vymeny nezenu. Ptal jsem se v jednom autosklu specialne na ten senzor a pry se vymenuje standardne ze stareho okna, pokud tam je. Citovat
kaper Odesláno 17. červen 2010 Odesláno 17. červen 2010 Ked si dáš okno vymeniť v autorizáku tak povedia že musíš mat novy ale ked to vymení nejaká firma čo sa tomu venuje tak ho prelepia. Citovat
Dave_k Odesláno 17. červen 2010 Odesláno 17. červen 2010 Dešťák se normálně přelepuje. Jen nesmí zapomenout na ty gelový polštářky. Poptej se ve více firmách a uvidíš, že práce (i s dešťákem) přes 2000,- nepůjde. Citovat
Láďa83 Odesláno 18. červen 2010 Odesláno 18. červen 2010 Ahoj, já jsem měnil sklo asi před rokem a dešťový senzor mi normálně předělali ze starého skla a vše funguje normálně. Celkem i s prací jsem platil 15 400 Kč Citovat
godzila.01 Odesláno 18. červen 2010 Odesláno 18. červen 2010 To jsou stejně strašný částky.... Prodáváme i skla a samozatmavovací okno určitě nebude stát víc jak 9000 obyč tonovaný počítám tak 5000.... Práce většinou vychází na maximálně 2000,ale ani to ne,vždyt na tom zase tolik není..... Nechápu ty ceny.... Citovat
OloZX6R Odesláno 18. červen 2010 Odesláno 18. červen 2010 Měnil jsem ho loni, komplet práce s vyříznutím a nalepením VŠECH oken v autě i panorama střechy a novýho gelu k senzoru dohromady 10.000,-. Senzor se mění jedině když nefunguje, nebo ho mění lempl, co ho zničí. Jinak na aukru teď někdo nabízí všechny druhy oken http://www.aukro.cz/item1085291222_celni_sklo_peugeot_307_r_v_08_00_zelene.html S tím člověkem se domluv, bude okno za hubičku, práci taky udělaj a třeba zbude i něco na polívku od pojišťovny :-) Citovat
OK406 Odesláno 18. červen 2010 Odesláno 18. červen 2010 Taky jsem měl ťukanec od kamínku na čelním sklu a výměna proběhla v pohodě a to přímo u mě v garáži. 6ádný problém nebyl a cena v pohodě. Citovat
Freeman Odesláno 22. červen 2010 Autor Odesláno 22. červen 2010 Tak mi to nakonec v Peugeotu vymenili za \"pouhych\" 18 tacu, s tim, ze senzor deste prenesli. Pohledem se zda, ze uspesne, uvidime, zda se to casem nezhorsi. Trosku me prekvapilo, ze ten dolni plastovy dil (s mrizkami pro vstup vzduchu a pruchodkou pro osy steracu) ma tesneni, ktere na to nove sklo uplne nedoleha (dotyka se jen koncem tesneni, nesedi \"naplocho\", sklo je \"niz\" o cca 1-2 mm). IMHO to muze delat velky problemy se zatekanim, ne? Budu muset otestovat (co je pod tim plastovym dilem - tj. kam potece voda pokud to nebude tesnit?). Nove sklo je DOT 211 AS1 M102, stare bylo DOT 39 AS1 M251. Jsem z toho jelen - je to ekvivalentni? Podle VINU bych mel mit dil Peugeotu 8116 JP. Rozumite tomu nekdo? Dik za odpovedi. Citovat
syko1 Odesláno 23. červen 2010 Odesláno 23. červen 2010 Taktiez som mal prasknute sklo ale vinnik sa nepriznal a u nas neexistuje pripoistenie skla. na senzor som sa vykaslal lebo ma rozculoval, aj pri najmensej kvapke sa spustil a stierace sa spustili. Dal som tam sklo bez senzoru mal som ho lacnejsie a vyslo ma to so vsetkym 200€. Citovat
čakom Odesláno 23. červen 2010 Odesláno 23. červen 2010 u 307 jsou dva typy snimaču deste jeden kulaty a druhy obdelnikový. bohužel u jedno z nich je mala pravdepodobnost že bude fungovaz když se přelepi. ale ted už si nevzpominym kterej z nich to je Citovat
Ticcino Odesláno 23. červen 2010 Odesláno 23. červen 2010 Původně zaslal: Freeman Trosku me prekvapilo, ze ten dolni plastovy dil (s mrizkami pro vstup vzduchu a pruchodkou pro osy steracu) ma tesneni, ktere na to nove sklo uplne nedoleha (dotyka se jen koncem tesneni, nesedi \"naplocho\", sklo je \"niz\" o cca 1-2 mm). IMHO to muze delat velky problemy se zatekanim, ne? Budu muset otestovat (co je pod tim plastovym dilem - tj. kam potece voda pokud to nebude tesnit?). Ani mně nedoléhá. Voda teče normálně někde za blatníkem na zem. Podlě mě, je ta mřížka jen na okrasu a aby tam nepadalo listí. Jestli tam teče voda tou fukou nebo mřížkou je asi jedno. Schválně mrkni i na ostatní pažouty. Myslím, že to budou mít stejně, jen sis toho nikdy nevšiml. [upravil dne 23.6.2010 Ticcino] Citovat
DanculD Odesláno 23. červen 2010 Odesláno 23. červen 2010 Původně zaslal: syko1 Taktiez som mal prasknute sklo ale vinnik sa nepriznal a u nas neexistuje pripoistenie skla. na senzor som sa vykaslal lebo ma rozculoval, aj pri najmensej kvapke sa spustil a stierace sa spustili. Dal som tam sklo bez senzoru mal som ho lacnejsie a vyslo ma to so vsetkym 200€. Akoze neexistuje pripoistenie skla? Otec ma v AXA ku PZP pripoistene vsetky skla (tusim to stalo navyse 15€) inak viac tu. Len smola je ze si daval pripoistenie az po tom ako mu niekto rozbil sklo Inak vymena tiez na 307 (atermicke sklo, tzn. najdrahsie) ho stala 360€ aj s pracou. [upravil dne 23.6.10 DanculD] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.