Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

caute takze pred 3dny jsem byl doplnit klimatizaci bo vubec nejla po natlakovani jela uplne bez problemu ale dneska zase ani prt kompresor nesepne nic tak jsem jel spatky tam kde to tlakovali a rekli mi ze je asi nekde unik a ze oni jenom plni klimatizace tak se vas chci zeptat co by stim mohlo byt nejčastejsi pričiny diky moc za radu

Odesláno

Těžko říct co bude příčina ale třeba tě potěším, nejsi v tom sám. Já dával plnit včera a dnes odpoledne úplně prázdno. :potlesk

Mám z toho taky ohromnou radost. :fnuk

Může být třeba prasklá hadice, netěsnost ve spoji, špatný výparník..... :nevim

Odesláno

A nějaké levnější řešení při hledání místa úniku není? Zaplatit za vyhledání dírky 1000 Kč se mi nezdá zrovna levné.

Řeším podobný problém, jenom mě chladivo uniklo po třech měsících, u mě by to však možná stálo za celé naplnění, vydrželo by mi to přes léto.

Odesláno

No ono to nie je az take lahke, ja som toto riesil, unik mi hladali 2x (gratis :D) a nic nenasli, po natlakovani masina ukazovala dobre hodnoty, vsetko v poriadku, 1 - 2 dni sa jazdilo, klima frcala a potom cela vytiekla... dlho sme na to nevedeli prijst, az som sa spytal chlapika co opravuje cely zivot chladnicky (sak klima je vlastne chladnicka :D) a on mi povedal ze to je vekom chladica, proste starsi chladic nedokaze drzat ten tlak... napokon som zistil ze ma pravdu, odsledovat sa to neda, klima sa len naplnila a ked som zapocul sycanie z vetrakov, tak som zastavil a kukal, tieklo to priamo z chladica:roll

A tak neriesim :D ... jedneho dna sa chladic mozno vymeni, mozno:roll

Odesláno

Chce to někomu odvézt s \"objednávkou\" typu ufoukla mi klimačka vyřešte to. Jakmile pojedeš naplnit + kotrastní látku zplatíš obvykle tak 800-1000, když to ujde tak znovu.... nicméně cena chladiva + té kontrastní látky je cca 300,- , takže pokud si tam auto nechají, nafouknou, zjistí únik, hned odsají zbytek... tak to bude samozřejmě levnější.

V mém případě jsem měl 3 x za sebou dírku v chladiči, postupne jsem to 2x opravil aby to potřetí zase fouklo vedle. pak jsem se na to vykašlal a dal novej chladič a mám klid.

[upravil dne 11/6/10 koblih69]

Odesláno

při úniku chladiva u staršího auta je z 90% na vině chladič, většinou prostě zrezne (i hliník ,rezaví\') a trubky k němu vedoucí (za nárazníkem)

[upravil dne 11/6/10 ozzy56]

Odesláno

\"....koroduje vy tupci\" - omlouvám se za citát :D, Né vážně v mém případě to byly opravdu takové prožrané dírky sotva na špičku jehly. Vypadá to jako když dáváš nekvalitní nerez do myčky. Taky se tam objeví takové rezavé tečky ... Pro mě je to jasnej závěr, že klimachladič z vrakoviště už nikdy.

Mimochdem jsem ho vždycky vyzkoušel natlakovat kompresorem na podstatně vyšší tplak a nikdy se nic neprojevilo...

Odesláno

Moje auto na čumák bouráno nikdy nebylo /nepočítaje odřeniny nárazníku/. Ten klima chladič u AK stojí 3600 Kč (Valeo a Hella jsou dražší). Pokud by to byl jenom chladič, tak bych do opravy šel. Ale do servisu se slovy \"vyřešte to\" bych se bál, jelikož mohou klidně vyměnit všechno a naúčtovat si xxx ač to nebylo nutné. Z vrakáče by to asi nebylo OK, zvláště když by to bylo z auta pořád 10 let starýho (306ka).

Odesláno

Souhlas, chci se zeptat, na autě to je ten první nebo druhý chladič? Já si myslím, že ten první (dál od motoru), je to tak?

Je mi ale jasné, že to může utíkat i někde jinde :(

Odesláno

raz tu niekto pisal, ze klima na starsom aute je past na peniaze... bohuzial mal pravdu... jednak ako to tu citam a jednak z vlastnej skusenosti to tiez mozem potvrdit. Ja som uz menil kompresor... bol som pre neho v PL... cely den cesty, lebo som isiel obchadzkou, ale zato som ho dostal za doslova smiesnu sumu, potom som musel pretesnit ten kompresor, potom chladic... pouzivany.. ten pustal, tak so mho vratil a kupil uplne novy... ( fakt pouzivany chladic isto nebude tesnit) medzi tym som to nechaval 5 krat plnit... proste som do klimy nasypal asi 350 €, teraz chladi.. no stale trpnem, ci to niekde nezacne opät unikat. Najviac sa bojim, aby neodisiel vyparnik, lebo to by pre mna uz znamenal koniec, lebo do vyberania palubovky by som sa isto nepustil... Na funkcosti klimy mi velmi zalezi, ked sme kupovali tu 406, tak podmienka bola, aby isla klima, zial kupovali sme ho v zime a nevedel so mako sa overuje funkcnost... veril so mrpedavajucemu, ked tvrdil, ze isto funguje... keby som vedel, ze neide klima, tak to auto nezoberiem ani zadarmo...

Odesláno

Jé pod podjmem vyřešte to myslím že tě snad nechají odsouhlasit cenu, ne? :)

Jinak Klimachladič už opravovat opravdu NIKDY, Vodní klidně, ale Klima ne. Postup opravy klidně poradím tak aby byl 100% spolehlivý, ale nemá to smysl. Když je už tak vyžranej že je dírka, objeví se velmi rychle další vedle. Jiná věc je proražení kamenem, tam si to představit dovedu. Velmi slušné ceny a rychlé dodání jsem našel zde: http://www.auto-lz.cz/Chladice-klimatizace/

Odesláno

koblih: jasně, že bych musel odsouhlasit cenu, ale když bych to odmítl, tak si stejně něco řeknou za tu práci. Ceny na tom webu jsou OK, jenom tam není klima chladič pro HDI :/ ... ale u AK bych to bral stejně s klubovou slevou :aut

Je mi jasný, že klima díly jsou dost drahý, když by mě oprava vyšla do 5 000 Kč, tak do toho jdu. Co se týče paliva, tak nevím, o kolik stoupne spotřeba při zaplé klima, ale já ted jezdím okolo 4,5 litru na sto :)

Odesláno

Taky jsem někde četl, že to je 1 litr na sto, ale taky záleží podle mě na motoru. U Fabie 1,4 MPi, která normálně žere 8 to bude 9. Ale myslím, že u HDI, který má přebytky výkonu (mně 90 kobyl bohatě postačuje) si myslím, že to na spotřebě moc znát nebude.

Říkám si ale, že někde musím mít sakra malou dírku, když mi klima utekla po 3 měsících. Nejspíš to dopadne tak, že nechám naplnit s kontrastní látkou, zjistí se, kde to utíká, léto s tím vydržím, něco našetřím a na podzim (nebo až příští jaro) bych to nechal udělat.

Odesláno

sorry že se vtiram do tohoto vlakna ale u me 307 1,6HDI 2006 mám takovy problem s dvojzonovou klimou že mi nejde regulovať intenzita fukania vzduchu, dokonca aj ked pustim fukanie na predne okno tak vobec nič, či ide regulvoať teplota alebo neičo podobne to neviem preotže to vobec nefuka tak necitim neake zmeny teploty \"fukaneho\" vzduchu. Musim však podotnkuť že občas to ide pekne regulovať ale inokedy nie.

Neviete čím to môže byť???

Ďakujem

Odesláno

winco: máš automatickou klimu?

Co se týká spotřeby tak já jezdím s dlouhodobou spotřebou 5,8 se zapnutou Automatickou klimou. Když jsem jí zkoušel vypínat kleslo to dlouhodobě o 0,2 Což považuju za vynikající výsledek. Nikdy jsem neměl auto ( ať s manuální nebo AC klimou a ať benzín nebo naftu ) které by s klimou bralo o 1l / 100 víc. Všeobecně se to říká, ale já měl vždycky zvýšenou spotřebu o max 0,5 l přičemž vyšší to bylo u benziňáku.

MilanF1: kontrastní látku by tam neměl být problém přidat i do naplněný klimy.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...