Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak já se taky přidám, momentálně mám Suzuki gsx600f a dneska jsem prodal cr250 a přivezl Yamahu XTZ660Tenere. A vedle toho se mi válí rozebranej Pitbike. Jinak dálkový abych byl lépe vidět fakt nechápu, řidiči co jedou naproti musí mít určitě strašnou radost. :nevim

Odesláno

Uz se vam stalo, ze jste prijeli k semaforu ktery hlida odkud mu prijizdi auto a podle toho pousti barvy v jednotlivych smerech? Ja jel rano z prace a na jedne takove jsem cekal asi 5 min. Vsechny ostatni smery jely uz aspon 4x, ale ja porad nic (z meho smeru nejelo auto a me semafor nepoznal). Nakonec, kdyz nebylo ani jedno auto v dohledu, jsem to projel na cervenou.

:(

Odesláno

Dělají to ty smyčky na silnici. Pokud stojíš v blbým místě tak to občas dělá. Poslední dobou sem se s tím dlouho nesetkal, ale třeba Ve Ždáru nad Sázavou byla křižovatka, kde když sis dobře nestoupnul tak to nebralo ani auto :D. Pokud tě to nebere popojeď na tý smyčce kousek jinam ( je to takový kosočtverec - spára v asfaltu ) a nebo zajeď co nejvíc do křižovatky tak aby se nad smyčku dostalo auto za tebou.

Odesláno

Smyčka je vidět a je asi 20 m před křižovatkou (aby stihla dát žlutou a zelenou při rychlosti 45 km/h). Pokud smyčku mineš mimo, tedy např. po čáře, tak to nebere. Jinak, smyčka zaznamená i cyklistu.

Odesláno

Oldo, sice jsem viděl smyčky i dál od křižovatky, ale ty o kterých mluvím jsou v místech kde zastaví 1. auto před semaforem. To bude asi hlavní problém. Nevím jestli se to dřív dělalo víc do křižovatek nebo je to jen náhoda, protože v těch místech se pruhy těsně rozdělují. Předpokládám, že to normálně snímá na přincipu indukce díky tomu pohybu železa nad smyčkou, takže přávě ty který jsou těsně v křižovatce a rychlost je minimální by při špatném nastavení citlivosti mohly dělat problémy. Každopádně by mělo pomoct projet co nejvíc středem.

• O 5 měsíců později...
Odesláno
Není to tak dávno co jsem jednu prodal... napřed jsem si jí chtěl nechat k Banditovi, ale pak jsem to posunul dál komplet...

K Banditovi??Tak to se mnou urcite souhlasis,ze to je celkem pekelnej stroj..Proste japonci :D

Odesláno

koblih69: motor má z 634, rám měly všechny skoro stejné (detaily nejsou vidět). Kapoty jsou 640, předek vypadá jako s kotoučem (639/40).

Podle mě přestavba z 634, nevidím moc důvodů proč by někdo dával místo novějšího motoru starý, v 98% se přestavuje kvůli vzhledu.

[upravil dne 15/12/10 22:55 Radek Hurvajz]

Odesláno

No tak to trošku rozvedu - prakticky celý je to 640. Nicméně majitel se pokoušel projet značkou a tak jsem rám vyměnil za 638, ale to je na 1. pohled nepoznatelné. Pouze vzadu není madlo přes zadní plast kvůli nosiči.

Motor není 634, ale 632 tedy motor, který v zoufalosti vyrobila Jawa když jim motory 638 ( montované do 638,9 a 640 ) vraceli i z Ruska. V podstatě se jednalo o 634 s upraveným pravým karterem na alternátor 12V. Výhoda byla, že při stejném výkonu měl motor cca dvojnásobnou životnost, minimální vibrace a zmíněný 12V rozvod s dostatečně dimenzovaným altíkem. U mě ještě doplněno o karburátor Bing se systičem na řídítka... Jinak původní motor 638 jsem vydržel asi 14 dnů, to bylo opravdu neštěstí, proto putovalo dovnitř nesmrtelné srdce z 632

[upravil dne 15/12/10 22:33 koblih69]

Odesláno

koblih69: 632 je jen 634 s alternátorem, jinak jsou oba kontrukčně někdy z 60tých let, navíc na první pohled nerozeznatelné (kor z levé strany)... Sám jsem 632 měl, ano, první 638 motory měly problémy, \"bohužel\" jsou ale modernější - hlavně je zdvojeno středové uložení kliky, na což 634/632 motory dost trpěly (ano, pravdou je, že lidé jezdí, než se vysype, ale realita je taková, že se středové ložisko ozývá dost brzo, jen tomu není věnována pozornost... a když se vysype, je klika KO a kolikrát i vymačkaný ten hliníkový střed ne-li dokonce kartery = výměna motoru...) :( + jehličkové ložiska na předloze, díky čemu se ta převodovka stává takřka nesmrtelnou. Převodovky 634/632 trpěly zanedbáním kluzných ložisek předlohy, začínalo to lehkou vůlí, která vesměs končila vypadáváním rychlostí - což znamená novou převodovku + vidličky.

638 měly problémy, než se doladily, často ještě teď trpí šílenou výrobní nepřesností, jak ale říkám, celkově je modernější a správně seřízený jede lépe.

Ps: vůbec nemluvím o přehřívání litiny v horku a kolonách...

Radek: díky ;)

Edit: jo a rám se liší ještě výztuhou pro nosič, tuším úchyty na nádrž a boční kastlíky...

[upravil dne 15/12/2010 22:53 Pata]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...