Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Flash disk 16 GB nebo 32 GB - rychlost?

Recommended Posts

Odesláno

Potřebuji koupit nový flash disk, pravděpodobně už 32 GB, jelikož mnoho výrobců neudává rychlost, proto se Vás ptám kdo má takhle velký flash disky, jakou máte značku a rychlost čtení a zápisu.

Díky všem

Odesláno

Momentálně mám LEXAR JumpDrive Secure II Plus 16GB

Výsledky:

-----------------------------------------------------------------------

CrystalDiskMark 3.0 © 2007-2010 hiyohiyo

Crystal Dew World : http://crystalmark.info/

* MB/s = 1,000,000 byte/s [sATA/300 = 300,000,000 byte/s]

Sequential Read : 18.387 MB/s

Sequential Write : 9.178 MB/s

Random Read 512KB : 18.853 MB/s

Random Write 512KB : 1.580 MB/s

Random Read 4KB (QD=1) : 5.267 MB/s [ 1285.9 IOPS]

Random Write 4KB (QD=1) : 0.017 MB/s [ 4.2 IOPS]

Random Read 4KB (QD=32) : 5.518 MB/s [ 1347.1 IOPS]

Random Write 4KB (QD=32) : 0.030 MB/s [ 7.3 IOPS]

Test : 50 MB [F: 72.3% (10.8/14.9 GB)] (x1)

Date : 2010/05/31 15:12:20

[upravil dne 31.5.2010 Jirkap]

Odesláno

corsair..... to muzu doporucit.. cena je trosku vice ale i tak dobre....

CORSAIR 32GB 2.0 Voyager

Název Hodnota

Rychlost čtení [Mb/s]: 19

Rychlost zápisu [Mb/s]: 13

Velikost disku [GB]: 32

Šifrování: Ano

Zabezpečení otiskem prstů: Ne

1931,- kc

VERBATIM USB Store \'n\' Go USB Executive 32GB

Název Hodnota

Rychlost čtení [Mb/s]: 30

Rychlost zápisu [Mb/s]: 12

Velikost disku [GB]: 32

Šifrování: Ano

Zabezpečení otiskem prstů: Ne

1620,-

ale je to verbatin...

zalezi jakou mas cenovou hranici

[upravil dne 31/5/10 Chepp]

Odesláno

Já používám přenosný HDD WD My Passport Essential 500GB a nemám problém s ničím:D Není to zase tak velké, takže flashku už ani nepoužívám. Na druhou stranu, třeba autorádio to nepřežvýká:myslim

Odesláno

8 GB Corsair Voyager mám tiež a plná spokojnosť. Na väčšie objemy dát exerný 2,5 HDD do USB. 250 GB a je o chlp väčší ako peňaženka.

CORSAIR VOYAGER FLASH DISK 32GB USB2.0

\"CORSAIR USB2.0 Flash pamäť, kompaktná, štýlová, robustná a spoľahlivá. Trvanlivá, odolná vode a otrasom. Kapacita 32 GB, rýchlosť čítania 19Mb/sek, rýchlosť zápisu 13Mb /sek. Podpora Windows XP, 2000, ME, Linux 2.4 a vyššie, Mac OS 9, X a vyššie. PnP, kábel. \"

[upravil dne 1/6/10 pastorek]

Odesláno

KINGSTON 16 GB DataTraveler Mini Slim

CrystalDiskMark 3.0 © 2007-2010 hiyohiyo

Crystal Dew World : http://crystalmark.info/

* MB/s = 1,000,000 byte/s [sATA/300 = 300,000,000 byte/s]

Sequential Read : 20.514 MB/s

Sequential Write : 12.376 MB/s

Random Read 512KB : 20.142 MB/s

Random Write 512KB : 2.899 MB/s

Random Read 4KB (QD=1) : 4.656 MB/s [ 1136.8 IOPS]

Random Write 4KB (QD=1) : 0.025 MB/s [ 6.1 IOPS]

Random Read 4KB (QD=32) : 4.714 MB/s [ 1150.8 IOPS]

Random Write 4KB (QD=32) : 0.025 MB/s [ 6.1 IOPS]

Test : 1000 MB [J: 9.2% (1.4/15.0 GB)] (x5)

Date : 2010/06/01 22:38:56

Nicméně nevím nakolik je to vypovídající protože jsem u toho upravoval fotky :D

[upravil dne 1/6/10 koblih69]

Odesláno

Na co \"flašky\" všecko je na netu:) A co tam není se tam dá nahrát a pak stáhnout,alespon to tam neztratím nebo to nepřestane fungovat :aut

Jinak k tématu případně v nouzové situaci,což se moc nestává používám KINGSTON Data traveler,když to náhodou přestane fachčit tak z alzy mám do dvou dnů vyreklamovanej novej,ale jak říkám pro celkem netřeba.... .)

Odesláno

Peta nahodil to GT.. to uz za ty prachy stoji... nevsiml sem si ze se to u nas prodava.... u velkych disku je ta rychlost hooodne znat...

Peta: z flaschky nejde nic dostat.. .taktez sem zkousel kdy sem tam zapomnel cele ucetnictvy a jaksi paksi neslo zpet....

Nerikam ze se neco nese*e, ale kdyz vietnamci tyhle vytahuji z linky tak to aspon po sobe zkontroluji..... ne jak u jinych znacek ze koupite obcas dar od pana boha skoro..

Odesláno

Nevím, jestli se Corsair od doby, co jsme v práci kupovali 1GB verze tolik zlepšili v kvalitě, ale já bych do nich nešel. Z cca 30 ks šlo asi 10 do háje. Pak jsem nakupoval 2GB Jogr a loni 8GB Transcend a ty jsou v pohodě (pokaždé cca 15 ks a všechny zatím ok). Pro upřesnění všechny tyto zmiňované jsou zodolněné (pogumované).

Odesláno
Původně zaslal: Andreww

Já používám přenosný HDD WD My Passport Essential 500GB a nemám problém s ničím:D Není to zase tak velké, takže flashku už ani nepoužívám. Na druhou stranu, třeba autorádio to nepřežvýká:myslim

Tipnul bych si ze to radio ani nebylo schopne ten disk roztocit. Potreboval bys asi pridavne napajeni do USB. Bud rad ze sis to radio neodpalil. Takove bezne spotrebice jako autoradia, satelity a DVD s USB nejsou vetsinou dimenzovany na pripojeni HDD bez pridavnych napajeni.

Prave jsem to resil u sveho satelitu...

Odesláno
Původně zaslal: MACI

Původně zaslal: Andreww

Tipnul bych si ze to radio ani nebylo schopne ten disk roztocit. Potreboval bys asi pridavne napajeni do USB. Bud rad ze sis to radio neodpalil. Takove bezne spotrebice jako autoradia, satelity a DVD s USB nejsou vetsinou dimenzovany na pripojeni HDD bez pridavnych napajeni.

Prave jsem to resil u sveho satelitu...

Já jsem to na rádio samozřejmě nepřipojoval (ani tam USB nemám :D ). Jen jsem to uváděl jako příklad.

Pokud chci jen nějakou hudbu, tak mám ještě 1GB od JOGR, už několik let a stále spolehlivě funguje:super

Odesláno

Já jsem s tím co mám spokojen, až na tu rychlost. No CORSAIR jsem jeden měl a odešel asi tak po 14 dnech a nic moc rychlost, takže jsem ho vrátil.

• O 4 roky později...
Odesláno

kluci někdo zběhlý ... tip na kvalitní a rychlou flashku velikost aspoň 32Gb :myslim co máte doma?

mám 8Gb http://www.zbozi.cz/vyrobek/corsair-voyager-mini-8gb/ zatím spokojenost-slouží na nahrávaní z TV-jen ta velikost je nic moc

rychlostně musí být stejná nebo lepší než ten corsair :papa

edit: brát už USB 3.0 ?

[upravil dne 6/6/14 22:41 od Gabriel 307]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...