Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

U mé 407 jde úplně bezvadně autorádio.

Ale na člunu jsem už vyměnil 2 rádia (ne z z Peugeota) a 4 antény a příjem hrozný jak na vodě, tak mimo.

Pokud bych pořizoval rádio z nějakého Peugeota, tak předpokládám, že bych pořídil i z nějakého Peugeota anténu. Jen nevím, jestli je např. v P 407 nějaký zesilovač antény. Pokud ano, poradí někdo, kde bych sehnal schéma zapojení jen rádia, antény a zesilovače mimo vůz - prostě na + - z akumulátoru?

Odesláno

Tenhle předzesilovač ti klidně odprodám zbyl mi z minulého auta. Jinak já doporučuju hlavně kvalitní anténu a citlivé rádio. Zesilovač je až to poslední. Dobrou anténu s vestaveným zesilovačem dává třeba VW a dá se při troše štěstí pořídit velmi levně ( AUKRO do 100,- ). Citlivý tuner má třeba nějaký obyč Clarion. Tu anténu vybírej raději tak aby měla oddělené napájení. Jinak budeš muset koupit ještě takzv. fantómové napájení antény ( takový váleček který vřadíš mezi anténu a rádio ). Důležitý je i výběr umístění ( daleko od zdrojů rušení ... ) , na střeše auta vytváří ten plech tzv \"protiváhu\" ale to už bych nekomplikoval....

[upravil dne 20/5/10 koblih69]

Odesláno

Děkuji za rady. Jen bych potřeboval ještě vědět, jaký typ vw má tu anténu s odděleným napájením. Co to vůbec je? Anténa s odděleným napájením má v sobě zesilovač?

Jestli jsem dobře pochopil, tak, Koblih 69, radíš radši než předzesilovač tu anténu se samostatným napájením?

Odesláno

Pokud je oddeleny napajeni, vede do predzesilovace kablik 12V, v isokonektoru je pripojeny na remote. Taky muze byt zesilovac napajeny kabelem anteny (koaxialem), to je to \"fantomove\" zapojeni - tenhle vyraz jsem jeste neslysel, k tomu je potreba napajeci clen, to je ten valecek, pres ktery to je zapojeny. Napajeci clen je zapojeny na kabelu anteny a od nej vede napajeci kablik do isokonektoru do remote. Je jedno jakou mas antenu, ale zapojeni ty co nema to fantove zapojeni je jednodussi.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...