Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj v srpnu jsem si pořídil peugeota 5008. Před tím jsem měl 8let peugeota 406 2.0HDI. Tak jsem chtěl pořád zůstat u stejné značky ale dost mně zklamaly tím podvozkem říkám si zlata 406. Ta byla o dost víc pohodlnější jak sedačky a podvozek luxus. No snad si na to časem člověk zvykne už mam najeto asi 5tis což moc není. Ale proč jsem hlavně píšu mate někdo zkušenosti z češtinou. Nějakou odzkoušenou firmu od které to funguje bez problému.

A neměl jste někdy problém z Egr ventilem otopné vody (nebo tak nák se ta závada jmenuje). Když jezdím krátké trasy tak se mi tato závada objeví ale stačí jet někam delší trasu a nebo když je tepli motor tak nastartovat 5krat za sebou a závada zhasne. Ale když závada svítí, tak auto jede úplně normálně na jízdu tato chyba nemá vliv.

Motor 2.0 Hdi 110kw rok 2010.

Předem moc děkuji za odpovědi.

Odesláno

Škoda že ty auta už nejsou jako 406 proč v tom Francouzi nepokračovali.

K závadě: Byl jsem s tím v Peugeotu na diagnostice a tam jim to napsalo chybu: P14A3 Obtok výměníku EGR. A na palubním počítači to píše závada motoru oprava nutná ale to si myslím že píše jakákolif závada.

Odesláno

ahoj lidi, asi se to tady už probíralo, ale někdo nějakou radu, jak zamezit přimrzání dveří? Dělají to převážně zadní dveře. Zjistil jsem, že se mezi těsnění a karoserii dostává voda a tak pak přimrzne. Všiml jsem si toho, když bylo sucho a vyjel jsem z myčky. Napadlo mě, jestli by třeba nepomohlo na dosedací plochu na karoserii nepřilepit průhlednou izolepu. Je to k steku, když nejdou otevřít zadní dveře. Přimrzne to vždy na horní straně dveří, kde se opírá tesnění (jakoby semiš) o kastli. Díky

Odesláno (upraveno)

Izolepa je na prd, potrhá se a krom vody tam budeš mít i kusy lepidla z ní. Taky používám cosi proti přimrzání, je to nejspíš glycerinový olej zředění alkoholem, koupil jsem to asi před 5ti lety v OBI. Je to potřeba, jen když auto stojí venku, vloni to nebylo potřeba prakticky vůbec. Přesto jsem to letos zase máznul, dveře sice nepřimrzly, nicméně blbé otvírání s ledovou krustou to nezlepší. Natírám tím i ten semiš a nikdy mi nepřimrzl. Občas ale vydávaly dveře takový "odlupovací" zvuk, ale vždy šly bez násilí otevřít.

Glycerin bývá lepší než silikonový olej, ten může špinit oblečení.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odesláno (upraveno)

Hlavně silikon zaleze do pórů barvy a kovu a v případě potřeby přestříkání seš bez šance. Proto jsou na lakovnách Automotive silikony zakázány. Způsobují i krátery na čerstvé barvě. Glycerin a nebo snad dřív se gumové těsnění potíraly mýdlovou vodou. To ale aplikovat v +  teplotách :)

Upraveno uživatelem Dodo1976
Odesláno

Já jsem nalepil na karoserii pod horní těsnění Tesa pásku (horní hrana karoserie, kde doléhá těsnění dveří na střechu), je to specifický typ pásky, a primárně je určená k odstranění vrzání plastů, je fakt že je pevná a silná, a taky je fakt že to pitomé těsnění už nevrže při jízdě a ani nepřimrzá.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Lidi bude mě čekat nákup sluneční clony na boční okno. Sice jsou z výroby trochu zatmavená, ale to bych řekl, že pro dítko nestačí. Máte někdo nějaké zkušenosti, která je dobrá atd...? Prodávají se přímo od peugeotu ale to není žádná láce... Ale jestli jsem to správně pochopil, tak zakrývají celé okno. Ty univerzální ho nepokrejí.

Odesláno

Mam je tam a děti je občas vytáhnou, ale stejně je velika mezera mezi nima a oknem. Když je špatně nasadí do uchytu nebo když jim vyklouznu z ruky, tak zajedou dolu a to se vždy leknu jaká je to hrozná rána. Až si myslím ze jsou v p.....

Radeji bych šel do fólii. Ty mám na druhem aute a super. 

Odesláno

Já pro kluka dával nejdřív taky sluneční clony, ale stejně mu to vadilo, až jsme v létě zatemňovalu vzadu hadrem, jenže to zas křičel, že nevidí ven. Nakonec jsem dal folie od Bsloupku dozadu, propustnost 15% a spokojenost, ven je vidět dobře, dovnitř skoro vůbec a sluníčko mohlo svítit jak chtělo.

Jediná nevýhoda, že pak nefunguje samostmívání zrcátek.

Odesláno z mého D6503 pomocí Tapatalk

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...