martinecondrej Odesláno 6. prosinec 2016 Odesláno 6. prosinec 2016 a lepšímu ohřevu vody to nepomáhá ani náhodou Citovat
Ondrus5008 Odesláno 24. prosinec 2016 Odesláno 24. prosinec 2016 Ahoj v srpnu jsem si pořídil peugeota 5008. Před tím jsem měl 8let peugeota 406 2.0HDI. Tak jsem chtěl pořád zůstat u stejné značky ale dost mně zklamaly tím podvozkem říkám si zlata 406. Ta byla o dost víc pohodlnější jak sedačky a podvozek luxus. No snad si na to časem člověk zvykne už mam najeto asi 5tis což moc není. Ale proč jsem hlavně píšu mate někdo zkušenosti z češtinou. Nějakou odzkoušenou firmu od které to funguje bez problému. A neměl jste někdy problém z Egr ventilem otopné vody (nebo tak nák se ta závada jmenuje). Když jezdím krátké trasy tak se mi tato závada objeví ale stačí jet někam delší trasu a nebo když je tepli motor tak nastartovat 5krat za sebou a závada zhasne. Ale když závada svítí, tak auto jede úplně normálně na jízdu tato chyba nemá vliv. Motor 2.0 Hdi 110kw rok 2010. Předem moc děkuji za odpovědi. Citovat
ozzy56 Odesláno 25. prosinec 2016 Odesláno 25. prosinec 2016 to nejsi sám, kdo chválí pohodlí a jízdní vlastnosti u 406ky, dnes se auta dělají bohužel jinak k závadě: nerozumím, nevím o co jde Citovat
Ondrus5008 Odesláno 25. prosinec 2016 Odesláno 25. prosinec 2016 Škoda že ty auta už nejsou jako 406 proč v tom Francouzi nepokračovali. K závadě: Byl jsem s tím v Peugeotu na diagnostice a tam jim to napsalo chybu: P14A3 Obtok výměníku EGR. A na palubním počítači to píše závada motoru oprava nutná ale to si myslím že píše jakákolif závada. Citovat
Laďa Odesláno 25. prosinec 2016 Odesláno 25. prosinec 2016 (upraveno) K češtině - co tam máš za systém? O dvě vlákna níže zjistíš více. Upraveno 25. prosinec 2016 uživatelem Laďa Citovat
Mojo2 Odesláno 2. leden 2017 Odesláno 2. leden 2017 ahoj lidi, asi se to tady už probíralo, ale někdo nějakou radu, jak zamezit přimrzání dveří? Dělají to převážně zadní dveře. Zjistil jsem, že se mezi těsnění a karoserii dostává voda a tak pak přimrzne. Všiml jsem si toho, když bylo sucho a vyjel jsem z myčky. Napadlo mě, jestli by třeba nepomohlo na dosedací plochu na karoserii nepřilepit průhlednou izolepu. Je to k steku, když nejdou otevřít zadní dveře. Přimrzne to vždy na horní straně dveří, kde se opírá tesnění (jakoby semiš) o kastli. Díky Citovat
parizov Odesláno 2. leden 2017 Odesláno 2. leden 2017 Těsnění potřít glycerinem, případně použít silikonový olej. Citovat
Pacho69 Odesláno 2. leden 2017 Odesláno 2. leden 2017 (upraveno) Izolepa je na prd, potrhá se a krom vody tam budeš mít i kusy lepidla z ní. Taky používám cosi proti přimrzání, je to nejspíš glycerinový olej zředění alkoholem, koupil jsem to asi před 5ti lety v OBI. Je to potřeba, jen když auto stojí venku, vloni to nebylo potřeba prakticky vůbec. Přesto jsem to letos zase máznul, dveře sice nepřimrzly, nicméně blbé otvírání s ledovou krustou to nezlepší. Natírám tím i ten semiš a nikdy mi nepřimrzl. Občas ale vydávaly dveře takový "odlupovací" zvuk, ale vždy šly bez násilí otevřít. Glycerin bývá lepší než silikonový olej, ten může špinit oblečení. Upraveno 2. leden 2017 uživatelem Pacho69 Citovat
Dodo1976 Odesláno 3. leden 2017 Odesláno 3. leden 2017 (upraveno) Hlavně silikon zaleze do pórů barvy a kovu a v případě potřeby přestříkání seš bez šance. Proto jsou na lakovnách Automotive silikony zakázány. Způsobují i krátery na čerstvé barvě. Glycerin a nebo snad dřív se gumové těsnění potíraly mýdlovou vodou. To ale aplikovat v + teplotách Upraveno 3. leden 2017 uživatelem Dodo1976 Citovat
BFG Odesláno 4. leden 2017 Odesláno 4. leden 2017 Já jsem nalepil na karoserii pod horní těsnění Tesa pásku (horní hrana karoserie, kde doléhá těsnění dveří na střechu), je to specifický typ pásky, a primárně je určená k odstranění vrzání plastů, je fakt že je pevná a silná, a taky je fakt že to pitomé těsnění už nevrže při jízdě a ani nepřimrzá. Citovat
Mojo2 Odesláno 5. leden 2017 Odesláno 5. leden 2017 nemel bys někde ideálně odkaz na přesný typ té Tesa pásky? je průhledná? díky Citovat
Pacho69 Odesláno 6. leden 2017 Odesláno 6. leden 2017 tipuji: Tesa 54206 - průsvitná Možná i Tesa 54338. Taky průsvitná. Ostatní jsou buď barevné (černá, bílá, šedá) nebo neprůsvitný matroš (netkaná či tkaná textilie) http://www.tesa-tape.cz/prumysl/automotive/interier/prevence_nezadoucich_zvuku/download/9758854/4380805/katalog-aplikaci.pdf Citovat
Mojo2 Odesláno 24. leden 2017 Odesláno 24. leden 2017 Lidi bude mě čekat nákup sluneční clony na boční okno. Sice jsou z výroby trochu zatmavená, ale to bych řekl, že pro dítko nestačí. Máte někdo nějaké zkušenosti, která je dobrá atd...? Prodávají se přímo od peugeotu ale to není žádná láce... Ale jestli jsem to správně pochopil, tak zakrývají celé okno. Ty univerzální ho nepokrejí. Citovat
Pacho69 Odesláno 24. leden 2017 Odesláno 24. leden 2017 Já se s clonami vždy vztekal. Tak jsem si je pořídil v základní výbavě. Tak ti neporadím :-) Citovat
Mojo2 Odesláno 24. leden 2017 Odesláno 24. leden 2017 jo to bohuzel nemam :-( to by bylo idealni mit je zabudovane ve dverich Citovat
radek171076 Odesláno 24. leden 2017 Odesláno 24. leden 2017 Mam je tam a děti je občas vytáhnou, ale stejně je velika mezera mezi nima a oknem. Když je špatně nasadí do uchytu nebo když jim vyklouznu z ruky, tak zajedou dolu a to se vždy leknu jaká je to hrozná rána. Až si myslím ze jsou v p..... Radeji bych šel do fólii. Ty mám na druhem aute a super. Citovat
Charlie 607 Odesláno 24. leden 2017 Odesláno 24. leden 2017 Já pro kluka dával nejdřív taky sluneční clony, ale stejně mu to vadilo, až jsme v létě zatemňovalu vzadu hadrem, jenže to zas křičel, že nevidí ven. Nakonec jsem dal folie od Bsloupku dozadu, propustnost 15% a spokojenost, ven je vidět dobře, dovnitř skoro vůbec a sluníčko mohlo svítit jak chtělo. Jediná nevýhoda, že pak nefunguje samostmívání zrcátek. Odesláno z mého D6503 pomocí Tapatalk Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.